Добро утро. Почвам по същество. Там дето е така да кажа кората на джетата съм сложил два бас говорителя. Обаче единия говорител е над газовата ботилка. И сиоветно стрелката на газовото ми показва невярна информация за количесвото в нея. И въпросът ми е, може ли да се прикъсне магнитната вълна между тях?
П.П. Пробвах със стериопор и с алуминиево фолио, някакви идеи?

Магнитна мистерия за джетата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Магнитна мистерия за джетата
CryptLord написа:Добро утро. Почвам по същество. Там дето е така да кажа кората на джетата съм сложил два бас говорителя. Обаче единия говорител е над газовата ботилка. И сиоветно стрелката на газовото ми показва невярна информация за количесвото в нея. И въпросът ми е, може ли да се прикъсне магнитната вълна между тях?
П.П. Пробвах със стериопор и с алуминиево фолио, някакви идеи?
Това с фолиото не му схванах смисъла ,защо не пробва с лист от Fe .
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Деиствително с желязо ще е по-добре за магнитен екран , но не се надявай на чудеса . Няма такъв екран , който да спре на 100% магнитното поле . Всъщност теоретично погледнато - има ,такъв материал се слага в харддисковете ....
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Пермалой,мю метал или супермалой като последния е най голям изолатор на магнитно поле,но зора е да намериш достатъчно голямо парче.Взето е от тук http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=283068&hilit=%D0%BC%D1%8E+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB
пп както писах и в другата ти тема сложи на магнита една подходяща по размер консервна кутия и виж дали ще има проблем.
пп както писах и в другата ти тема сложи на магнита една подходяща по размер консервна кутия и виж дали ще има проблем.