50, 000лв. разпилени на магистралата при ПТП

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

50, 000лв. разпилени на магистралата при ПТП

Мнениеот IvoG » Чет 12 окт 2006 18:52

По новините тази вечер дадоха репортаж за катастрофа станала на автомагистрала Тракия, при която мерцедес удря кола, която току що е спукала гума. При ПТП-то от мерцедеса изхвърчат 50-те хил. лв. В следващия момент спират десетки коли които не помагат на пострадалите а започват да грабят парите :oops:
Доста жалко!?

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 12 окт 2006 19:32

Жалко , но повечето хора точно това биха направили . Мен не ме изненада , че са се хвърлили да събират пари вместо да помагат , а че са хора от село. Малко или много все съм си представял , че точно такива хора биха ти помогнали , но............

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Чет 12 окт 2006 19:58

Много кофти ама беднотията до това води, просто хората в последните 10-15 години много се промениха и загубиха всякакви добродетели!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 12 окт 2006 20:34

то пък и една помощ....малко са хората които като видят разглобен човек няма да изгубят съзнание или да се 'парализират' :?

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Чет 12 окт 2006 21:07

lyubobg написа:то пък и една помощ....малко са хората които като видят разглобен човек няма да изгубят съзнание или да се 'парализират' :?

може би си прав.. аз лично съм виждала такъв човек и едвам го свестихме и се чудехме на кого да помагаме по-напред. а тия пари - откъдето дошли, там и отишли. вместо на пътя хората да разсъждават трезво.. пу, как ме е яд на такива работи.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Чет 12 окт 2006 22:40

Aз това лято видях такова нещо , пред нас се удариха камион в Голф на сот , малко преди Стара Загора на метан станцията и да ти кажа не съм припадал или нещо подобно . Зависи от човека , но никак не е приятна гледката и чувството

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Чет 12 окт 2006 23:48

lyubobg написа:то пък и една помощ....малко са хората които като видят разглобен човек няма да изгубят съзнание или да се 'парализират' :?

Най-малкото ако не могат да гледат такива работи(защото има и такива хора) могат една линейка да извикат.

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Чет 12 окт 2006 23:55

истината е, че ситроена удари мерцедеса. Не обратното.
Мерцедеса се превъртя 4 пъти по таван и после излезе от пътя на 2 гуми. Докато се търкаляше, се лееха, стъкла, фарове, мигачи и 50-толевки :lol:
Голяма гледка беше :idea:

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Пет 13 окт 2006 14:46

smg написа:истината е, че ситроена удари мерцедеса. Не обратното.
Мерцедеса се превъртя 4 пъти по таван и после излезе от пътя на 2 гуми. Докато се търкаляше, се лееха, стъкла, фарове, мигачи и 50-толевки :lol:
Голяма гледка беше :idea:

Аз бях с червения пасат. Щях да изпреварвам джипа, чаках да се прибере пред ситроена.
Какво казаха по новините:
1. Джипа се движел с бясна скорост и връхлетял ситроена. Еб@ти несъответствието с истината - направо лъжа. Джипа се движеше с не повече от 110 км/ч. Ситроена спука гума и стана мазалото.

2. "Вместо да помогнат на пострадалите..." - за щастие сериозно пострадали нямаше. Колегата отиде да види как е момичето в ситроена,
аз успях да измъкна пожарогасителя(не се наложи да го използвам)
После спряхме и при джипа - човека беше стреснат(нормално) но иначе без контузии. Отказа помощ. Видя килима от пари и грабещите(като извадени от биг брадър беха, ебати селяндурите) и съвсем се оправи.

3. "...минаващите спрели и почнали да грабят" - не съм взел и една банкнота. Пари имам достатъчно. Извадих апарата да снимам, ама ми стана съвестно и си тръгнахме.

После се замислих, че вероятността и аз да съм на купчната беше доста голяма. НЕ КАРАЙТЕ С КОФТИ ГУМИ.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 13 окт 2006 15:36

Евала колега малко останаха свястните хора!
И аз се зачудих дали по новините не преувеличават. А джипа не беше ли мерцедес защото в репортажа дадоха мисля мерцедес?

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Пет 13 окт 2006 18:13

IvoG написа:

Най-малкото ако не могат да гледат такива работи(защото има и такива хора) могат една линейка да извикат.

По принцип не бива тежко пострадал да се мрда от незнаещ човек защото може да стане по-зле ама линейка поне мое се извика. А за непукизма на хората съм го усетил аз лично. Една фиеста скоро се разби в един стълб и удара беше много тежък. Тичам към колата отварям вратата и се втрещявам. През това време движението си минава и НИКОЙ НЕ СПИРА! Как да го разбирам.

Потребителски аватар
stenly_r
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Съб 14 окт 2006 9:08

IvoG написа:А джипа не беше ли мерцедес защото в репортажа дадоха мисля мерцедес?

ML 280 или 270 не помня точно

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 14 окт 2006 9:09

я дай тия снимки насам да видиме

иначе много често ги засичам да си измислят разни работи по вестници и телевизиите

наскоро имаше катастрофа на мотор на кръстовището на тодор александров с бул.България :lol:

Потребителски аватар
stenly_r
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Съб 14 окт 2006 10:25

stenly_r написа: Извадих апарата да снимам, ама ми стана съвестно и си тръгнахме.

Не снимах. Гадно ми беше.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Нед 15 окт 2006 0:17

IvoG написа:

Абе преди няколко дни и на мен ми се случи да стана свидетел на ПТП и като видях жената как си беше разбила главата не можах да направия нищо въпреки,че имах аптечка и бях минал пишман курс ,,БЧК''

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”