Някой от форума ли я купи тази кола ?
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Re: Някой от форума ли я купи тази кола ?
С кола втора употреба всичко е до късмет, но със сигурност с 1.8Т за 4000 лв ще ти трябва доста повече късмет, от колкото с 1.8Т за 6500-7000лв..
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
MK4 написа:С кола втора употреба всичко е до късмет, но със сигурност с 1.8Т за 4000 лв ще ти трябва доста повече късмет, от колкото с 1.8Т за 6500-7000лв..
Веднъж да кажеш и ти нещо смислено

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Абсолютно вярно!
Идеята е, че никой човек пазил, поддържал правилно и качествено автомобила си няма да го даде за 4000 лв.
Всеки знае какво е налял в колата си и си дава реална сметка колко струва колата му или под каква сума не би я продал.
Аз моя голф го плащах 8100 лв преди почти три години при средна цена за модела тогава 8-10000 лв. Да, тогава имаше и за по 6000 лв, но се нагледах на кенефи.
Всичко което ремонтирах във времето след като я закупих беше очаквано с малки изключения. Ревизирах си турбината преди да се е наложило, смених съединител, акумулатор, комутатор и разни дреболийки. Купих си нови 8 гуми за двата сезона, обслужвам си я с маркови части, скъпи масла филтри и тн. Смених повече от глезотия дискове и накладки, монтирах си ксенон, DRL и по-прилична музика от тази с която я взех, подменил съм всички стари гумени съединения стари букси, изолация по инсталация където е било захабено и тн. и тн. Към настоящия момент колата няма да скръцне, няма да тропне и се движи само на 100 октаново гориво. Платил съм си всички данъци, застраховки и др.
След всичко това просто през ума не може да ми мине да СИ ПРОДАМ изряден и поддържан автомобил за 4000 лв!
Разбира се има една малка подробност. Купил съм си точно тази кола за да ми прави кефа и да си я карам, а не да я продавам. Поддържам я и си я гледам като за мене си
Сега ако дойде някой мераклия и ми извади 8000 лв много бих се замислил дали да я дам и то не за друго, а защото това вече е висока цена за модела макар и да съм вътре по всички показатели.
От друга страна смисъл няма защото вече съм си я нагласил и тепърва да търся друга кола и всичко да започне от начало... просто не си струва
Идеята е, че никой човек пазил, поддържал правилно и качествено автомобила си няма да го даде за 4000 лв.
Всеки знае какво е налял в колата си и си дава реална сметка колко струва колата му или под каква сума не би я продал.
Аз моя голф го плащах 8100 лв преди почти три години при средна цена за модела тогава 8-10000 лв. Да, тогава имаше и за по 6000 лв, но се нагледах на кенефи.
Всичко което ремонтирах във времето след като я закупих беше очаквано с малки изключения. Ревизирах си турбината преди да се е наложило, смених съединител, акумулатор, комутатор и разни дреболийки. Купих си нови 8 гуми за двата сезона, обслужвам си я с маркови части, скъпи масла филтри и тн. Смених повече от глезотия дискове и накладки, монтирах си ксенон, DRL и по-прилична музика от тази с която я взех, подменил съм всички стари гумени съединения стари букси, изолация по инсталация където е било захабено и тн. и тн. Към настоящия момент колата няма да скръцне, няма да тропне и се движи само на 100 октаново гориво. Платил съм си всички данъци, застраховки и др.
След всичко това просто през ума не може да ми мине да СИ ПРОДАМ изряден и поддържан автомобил за 4000 лв!
Разбира се има една малка подробност. Купил съм си точно тази кола за да ми прави кефа и да си я карам, а не да я продавам. Поддържам я и си я гледам като за мене си
Сега ако дойде някой мераклия и ми извади 8000 лв много бих се замислил дали да я дам и то не за друго, а защото това вече е висока цена за модела макар и да съм вътре по всички показатели.
От друга страна смисъл няма защото вече съм си я нагласил и тепърва да търся друга кола и всичко да започне от начало... просто не си струва
- Haralampi
groznika написа:...
Ето нещо толкова просто, а толкова хора не го разбират!

Пичове да ви имам и разсъжденията ,то значи ако си вземете кола на 5- години или не дай боже чисто нова (щото в първите години обезценяването е ...),то по условие ще си остане ваша до гроб ,е пак зависи де ,ако някой ден антикварната и стойност мине тази на покупката + „Х" разходи 

- Haralampi
2.4I написа:Пичове да ви имам и разсъжденията ,то значи ако си вземете кола на 5- години или не дай боже чисто нова (щото в първите години обезценяването е ...),то по условие ще си остане ваша до гроб ,е пак зависи де ,ако някой ден антикварната и стойност мине тази на покупката + „Х" разходи
Нищо подобно! Спад на цената има, просто реалната стойност на автомобил с дадени реални параметри е далеч над тази, която някой считат за "нормална"
Има си международни сайтове - влез, виж колко струва реална кола с реални параметри и тогав аще разбереш какво е реалното обезценяване
Когато купувах Голф-а се бръкнах също много повече, отколкото можеше да се купи привидно сходен от някоя автокъща в БГ
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Съгласен съм,че качеството има цена,но все пак сме 2012 година,и колкото и да е лъскава,здрава и поддържана една кола цената и непрекъснато пада.След 2 години 4-ките 99-та ще са на по 15 години и ако ще да е на 100 000км с цяла сервизна документация няма да струва повече от 3000лева максимум.
- Haralampi
Vidol Nikolov написа:След 2 години 4-ките 99-та ще са на по 15 години и ако ще да е на 100 000км с цяла сервизна документация няма да струва повече от 3000лева максимум.
Дали?
Сам си отговори какво купува народа в Бг по 3000 лв като видиш какви Голф 4 се продават по 1000 евро
Не забравяй, че колите в БГ не са се пръкнали тук а са 99,9% внос от чужбина! И който смята, че италианските кошници в Италия са много по-евтини, да надникне и в италиански сайт
Което не те принуждава да купуваш - както казах - всеки влак си има пътник и всяка кошница - собственик
Последна промяна от Haralampi на Чет 19 апр 2012 11:53, променено общо 1 път.
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
hayabusa_gsxr написа:А от къде сте толкова сигурни,че като дадете 6-7-8-9К лева за кола, ще си я карате без ремонтите посочени за аналогичен автомобил за 4К примерно.Не казвам, че е по-добре евтина барака,но не винаги скъпо продавана кола значи хубава,здрава,пазена и т.н. С търпение и повечко търсене може да се намери добро ГТИ за прилични пари(~5000-5500лв).
п.с.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Този синия го гледах тази неделя
Така отзад е удрян и крив всичко му е сменено само дето маслото е по черно от не знам какво а и аз карам сега опел омега 92 година
Ремъци всичко било сменено
Ходих и до Пловдив да гледам кола
И всяко ходене на някаде е разход който се отразява на парите които имам за кола
И така ще си търся пък да видим какво ще стане
- Haralampi
S_T_I_N_G написа:И всяко ходене на някаде е разход който се отразява на парите които имам за кола![]()
И така ще си търся пък да видим какво ще стане
Така е!
Моя съвет - свали критериите или увеличи бюджета... иначе пак ще дадеш пари като за читава кола, само че в гориво за обикаляне докато намериш нещо що-годе читаво!
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Гледам ги всеки ден кошниците от Австралия
и Италия,знам за какво става въпрос 
Въпросът донякъде е в модела,понеже е търсен и както знаеш търсенето определя цената.
За 4-ката на 100к километра-наистина не беше особенно точен пример.Запазена и гледана ще е около 3
Примерно аз на моята каручка миналото лято смених амортесиорите с нови от магазина,смених лагери отпред и отзад,смених тампони на макферсони,тампони заден мост,смених и накладките,смених ремъците ,водната помпа и кво друго-абе всичко без купето
.
Като сложа застраховка,преглед,винетка...връзва се една сума примерно 1000лева и малко.
Именно за това и аз като вас с поддържаните коли(въпреки,че моята вече не етолкова лъскава и има много външни забележки)ше си я карам до последно ,зашото не искам да я дам на някой мангал за 600лева да и се радва и да я строши
.Докрай моя-пък и след 10 години да е 
и Италия,знам за какво става въпрос 
Въпросът донякъде е в модела,понеже е търсен и както знаеш търсенето определя цената.
За 4-ката на 100к километра-наистина не беше особенно точен пример.Запазена и гледана ще е около 3

Примерно аз на моята каручка миналото лято смених амортесиорите с нови от магазина,смених лагери отпред и отзад,смених тампони на макферсони,тампони заден мост,смених и накладките,смених ремъците ,водната помпа и кво друго-абе всичко без купето
.Като сложа застраховка,преглед,винетка...връзва се една сума примерно 1000лева и малко.
Именно за това и аз като вас с поддържаните коли(въпреки,че моята вече не етолкова лъскава и има много външни забележки)ше си я карам до последно ,зашото не искам да я дам на някой мангал за 600лева да и се радва и да я строши
.Докрай моя-пък и след 10 години да е 
Последна промяна от Vidol Nikolov на Чет 19 апр 2012 12:04, променено общо 3 пъти.
- groznika
Vidol Nikolov написа:Съгласен съм,че качеството има цена,но все пак сме 2012 година,и колкото и да е лъскава,здрава и поддържана една кола цената и непрекъснато пада.След 2 години 4-ките 99-та ще са на по 15 години и ако ще да е на 100 000км с цяла сервизна документация няма да струва повече от 3000лева максимум.
Принципно е вярно. Колите се обезценяват, но за 3000 лв... колата просто ще остане за жена ми или за майка ми
Имам достатъчно опции да я подаря или символично да я продам на близък човек който ще я оцени и ще и се радва вместо да я дам на безценица на някой мрънкач, който ще се хване за драснато на вратата, жулната броня и следи от камъчета по капака за да изкрънка 1-200 лв отбивка
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Под 9-10 000лв за да знаеш че ще се счупи веднага 

- groznika
Както и да е... Това са излишни спорове 
Важното е да си намериш запазен автомобил който да ти харесва!
След това трябва да си приготвиш около 1000 лв за обслужване, регистрация и отстраняване на тъй наречените детски болести (стандартни дреболии за модела).
Когато я оглеждаш преди купуване потърси сервиз или компетентно мнение, човек който да ти потвърди относително доброто състояние на турбото, да няма течове и странни шумове по двигателя, диагностика и тн.
След като я закупиш и обслужиш там си тръгват вече дежурните разходи по поддръжка, но е хубаво да знаеш, че точно този модел има доста скъп съединител и доста често хвърля турбо (я от лоша поддржка, я от навъртяни км и тн.)
Общо взето трябва да имаш едни 1000 лв на страна във всеки един момент ако те изненада някой неочакван ремонт
Комутатора, дебитомера и бобините на тази кола също имат навика рязко да сдават багажа и не са евтини
Поздрави и успех в намирането на твоята четворка
Важното е да си намериш запазен автомобил който да ти харесва!
След това трябва да си приготвиш около 1000 лв за обслужване, регистрация и отстраняване на тъй наречените детски болести (стандартни дреболии за модела).
Когато я оглеждаш преди купуване потърси сервиз или компетентно мнение, човек който да ти потвърди относително доброто състояние на турбото, да няма течове и странни шумове по двигателя, диагностика и тн.
След като я закупиш и обслужиш там си тръгват вече дежурните разходи по поддръжка, но е хубаво да знаеш, че точно този модел има доста скъп съединител и доста често хвърля турбо (я от лоша поддржка, я от навъртяни км и тн.)
Общо взето трябва да имаш едни 1000 лв на страна във всеки един момент ако те изненада някой неочакван ремонт
Комутатора, дебитомера и бобините на тази кола също имат навика рязко да сдават багажа и не са евтини
Поздрави и успех в намирането на твоята четворка
Последна промяна от groznika на Пет 20 апр 2012 10:16, променено общо 1 път.
- buller
- Автомобил: Audi_Q5 FY
- Двигател: DJYA 2020
Просто няма какво да се добави към казаното в предните няколко поста на groznika:
Или увеличи бюджета, или смъкни критериите - писах ти го и на л.с.
Всеки един от собствениците на подобна кола, гледана както трябва - няма да я продаде за 5-6 000 лв., просто няма начин...
Или увеличи бюджета, или смъкни критериите - писах ти го и на л.с.
Всеки един от собствениците на подобна кола, гледана както трябва - няма да я продаде за 5-6 000 лв., просто няма начин...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”