Странен проблем при палене Г3 дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем при палене

Мнениеот gancho » Сря 18 апр 2012 18:47

kiik написа:Явно от акумулатора идва всичко....
Акумулатора е на 4-5 г., но няколко пъти му е доливана нова киселина през годините
Нормално ли е да пада обаче внезапно - колата я карам всеки ден редовно, но преди 2 месеца пак така внезапно падна.
Заредих го сериозно тогава и си карах без проблем.
Вчера оченцето си му светеше показвайки, че е зареден, но пак съвсем внезапно не ще да пали....
Най-лесно и логично е да купя нов, но дали само в акумулатора е проблема?

Възможностите не са една или две.
Пресен пример-близък ми звъни преди седмица да купя и да му закарам акумулатор,защото беше извън София.
Купувам и го слагаме-същата работа-само чуква.Веднага установихме-стартер.Разглабяне ,почистване и готово.Бяха кородирали клеми и връзки от вода и луга.
Този номер стартера му го е правил 2-3 пъти и той е зареждал акумулатора,като е мислил ,че е разреден.

Та резултата от лошата диагностика-един излишен перфектен акумулатор.(трябва да се продаде,иначе като не се кара ще се скапе)
Та на въпроса-пробвай с друг акумулатор,преди да купуваш.
Ако направиш и една профилактика на стартера няма да сбъркаш :beer

kiik
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем при палене Г3 дизел

Мнениеот kiik » Чет 19 апр 2012 8:21

Аз акумулатор май така и така ще трябва да купувам, този е стар.
Но понеже съм ограничен в мобилността, незнам като запаля къде ще ме остави, та се чудя към акумулаторджия или към сервиз да карам
Доколко акумулаторджията може да ми е от полза - той ще премери утечки, алтернатор....а за стартера може ли да установи?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 19 апр 2012 8:30

За стартера-може да се установи като се подаде + на клемата след шалтера-дали върти ,но пак не е на 100%,защото може много да е кородирала кабелната обувка.
Най-добре е сваляне и почистване,тъкмо и четките ще се видят, да не са свършили.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 19 апр 2012 8:33

kiik написа:Аз акумулатор май така и така ще трябва да купувам, този е стар.
Но понеже съм ограничен в мобилността, незнам като запаля къде ще ме остави, та се чудя към акумулаторджия или към сервиз да карам
Доколко акумулаторджията може да ми е от полза - той ще премери утечки, алтернатор....а за стартера може ли да установи?

Най-лесно става, ако вземеш акумулатор ( читав) от някоя дружка и пробваш как е.В сервиза за акумулаторите могат да ти замерят какъв е стартовия му ток с товарна вилка.Ако проблема е в клеми или клемореди ,дава се колата на контакт и се пускат фарове ( да речем) и се замерва с мултицет какво е напрежението в акумулатора.А дали е стартер- най-лесно се проверява с друг акумулатор(здрав да е! ) на "студен" старт на мотора...така проверката за стартера е най-сигурна .Успех

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 19 апр 2012 19:45

nasko1978 написа:
Станимир 45 написа:При мене това се получи от хлабава минусова клема ,ама не искаше да ми върти и стартера.Голямо шашкане беше докато не дръпнах кабела и като се измъкна разбрах къде е проблема.

И клемореда! :012:

Клеморед!!!!!!!!!!!!!!!!!!Пресен опит на бензинката(преди 2 м.)....заради него направих ремонт на стартер и алтернатор...не беше излишно,защото и двата бяха тотално скапани(все пак 18 г не са пипани)....но едва след като смених клемореда се оказа,че той е проблема.....със точно същите симтоми!!!!!
Що не ми вярвате бе колеги?

kiik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiik » Чет 19 апр 2012 20:24

joker написа:Клеморед!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Щото честно да ти кажа незнам точно какво представлява проверка на клеморед :oops:
А с майстори като говоря (още не съм я закарал) всички предпочитат да ми кажат, че е от акумулатор и да не се занимават повече. Т.е. като сложат новия акумулатор понеже е нов и по-силен предполагам ще пали криво-ляво и така до следващия проблем...... малко ме гледат с насмешка като намекна, че може да не е единствено от акумулатор
Аз ли нямам подход, какво ли.....

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 19 апр 2012 21:04

kiik написа:

Щото честно да ти кажа незнам точно какво представлява проверка на клеморед :oops:
А с майстори като говоря (още не съм я закарал) всички предпочитат да ми кажат, че е от акумулатор и да не се занимават повече. Т.е. като сложат новия акумулатор понеже е нов и по-силен предполагам ще пали криво-ляво и така до следващия проблем...... малко ме гледат с насмешка като намекна, че може да не е единствено от акумулатор

Клемореда няма как да го провериш-сменя се ...не е скъп!Ако смениш акумулатора(и това бях направил) за 5-6 месеца проблемът може да изчезне,но после пак се появява.Смени този клеморед бе човек...на тези години на колата той със сигурност е за смяна!

vani82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vani82 » Вто 24 апр 2012 6:02

Стартер ....... !!!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 25 апр 2012 21:48

kiik написа:

joker,гледат ти профила бре-как да се вярва на първа диагноза :D на'л се сещаш оня виц за доктора и инженера

Сега сериозно:Има начин на диагноза,но трябва да закачиш няколко волтмера в различни точки-питай ме защо знам!И има и "маскиращи" проблеми и в бушонно табло..вероятно се казва "клема 30",ако не ме е налегнала деменция,което не е изключено де...

Triph4z3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Triph4z3 » Сря 30 окт 2013 21:31

kiik написа:Странна работа ми се случи тази сутрин....
Като дам на контакт лампичките на таблото светят бледо и се чува едно постоянно "кррррррр", като от бързо непрекъснато прещракване на релета от таблото.
(Звука от прещракването е примерно като както беше едно време на старите телефони с шайба, като набираш номер, докато се връща шайбата)
Естествено след това не мога да запаля....
При ново даване на конакт - пак същото - гаден звук "крррррр" от някакво прещракване от таблото
Казвам, че е като от постоянно прещракване на релета, щото така ми звучи, но не твърдя че е това
Какво може да е обаче? :roll:

Същата работа и при мен решение? :gruebel
Цялата тази мизерия идва от акумулатора на дъното на самия акумулатор се образува някаква мътилка която го лъже че е на маса и яде тока дори и да е откачен от клемите :exclaim сменяте акумулатора и проблема изчезва това ми го каза майстора които ми замери акумулатора :drunk

Върни се в “Дизелови агрегати”