Landi renzo или Bardolini? конкретни предложения ,Мнение?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Landi renzo или Bardolini? конкретни предложения ,Мнение?

Мнениеот empaher » Сря 18 апр 2012 16:20

Колеги ,засега имам предложение за тези 2 марки.По надолу в другата тема така и не се намериха поне няколко човека да похвалят сервиз и марка,затова с помоща на приятели и познати стигнах до тези 2 предложения....

За ландито всеки вика хубаво е,няма да сбъркаш,ама е скъпо.Офертата без никакви промоции,познати и така нататъка е 1250лв за новия модел (ЕВО) поне така ми казаха.Момчетата я погледнаха и казаха ,че това е по-добрия вариянт от екоджи за 1130.КАкви са отзивите за сервиза в хаджи димитър (тотал12) .На пръв поглед ми изглежда нов сервиза ,сравнително млади монтажници.

Другата оферта е от приятели ,който са монтирали 2 уретби на личните си хонди ,на братчет им има същата като моята кола сложиха преди 2-3 месеца бардолини и засега нямали никакви оплаквания.Пращали доста познати техни и никой не се бил оплаквал.Сервиза е някъде преди баумакс на коя бензиностанция в двора обаче не мога да се сетя.Офертата от момчето е 920лв за по високия клас на бардолини над ,който имал наблюдения ,че давал по-добър разход.Уретбата чете обд или нещо такова така и не разбрах.

кажете си мнението и да ходя да капарирам ....всякаква информация ще ми е от полза...в софия ланди се предлага мисля и от маргел и някъде в младост.Къде монтажниците са най-добри....гаранцията за ландито е 2 години без значение от километрите....

landir
Автомобил:
Двигател:

Re: Landi renzo или Bardolini? конкретни предложения ,Мнение?

Мнениеот landir » Сря 18 апр 2012 16:42

Сравнение между двете уредби не можеш да правиш.Ти сам си решаваш ако искаш евтина система слагаш Бардолини ако искаш маркова слагаш Ланди.Сервиза в Хаджи Димитър работи от 8год. а собственика е в занаята от 16.Сервиза на Маргел е официалния за София.Не ми е ясно какво те будалкат с ОБД като твоята кола не поддържа такава система. :shock Решението си е лично твое и бюджета който си определил.Успех в избора. :beer

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Сря 18 апр 2012 18:03

Най ми е интересно как ли ще бъде надупчен колектора.Дали ще бъде свален и пробит както трябва или по бързата процедура....както и ако се дупчи докато е на колата няма ли проблем ако попадне някоя стружка в двигателя да ми направи някоя беля.Все пак гаранцията покрива само газовата система.

injection
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот injection » Сря 18 апр 2012 18:33

Аз ти пуснах моята оферта на ЛС във форума на Ситроен ,за да не правя реклама ,но може би не си я прочел :? .... А Пикасото си има супер ОБД квп2000 портокол за диагностика така че няма как да го няма както твърди "Ландито" .Моята кола е точно като Твоята и все пак знам кое ,как и какво работи и как се държи колата под газ !(По старите колеги знаят кой съм и с какво и как се занимавам). А ОБД комуникацията няма да ти помогне за добрата работа на двигателя ,това е рекламен трик на много от ниско бюджетните системи :bowdown С удоволствие ще поспорим със знаещите колеги по въпросите за обд комуникациите и обучението или самообучението на инжекцион системите !Аз лично познавам може би 2-3 системи който поддържат самоубочение ,за което се изисква доста труд ,знания и рутина за горивните системи !

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 18 апр 2012 19:37

injection написа:Аз ти пуснах моята оферта на ЛС във форума на Ситроен ,за да не правя реклама ,но може би не си я прочел :? .... А Пикасото си има супер ОБД квп2000 портокол за диагностика така че няма как да го няма както твърди "Ландито" .Моята кола е точно като Твоята и все пак знам кое ,как и какво работи и как се държи колата под газ !(По старите колеги знаят кой съм и с какво и как се занимавам). А ОБД комуникацията няма да ти помогне за добрата работа на двигателя ,това е рекламен трик на много от ниско бюджетните системи :bowdown С удоволствие ще поспорим със знаещите колеги по въпросите за обд комуникациите и обучението или самообучението на инжекцион системите !Аз лично познавам може би 2-3 системи който поддържат самоубочение ,за което се изисква доста труд ,знания и рутина за горивните системи !

Аз виждам по профила какъв е автомобила.Нямам идея че колата е пикасо а и в темата не е записано.Съжалявам но не съм врачка! :D

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 18 апр 2012 19:38

empaher написа:Най ми е интересно как ли ще бъде надупчен колектора.Дали ще бъде свален и пробит както трябва или по бързата процедура....както и ако се дупчи докато е на колата няма ли проблем ако попадне някоя стружка в двигателя да ми направи някоя беля.Все пак гаранцията покрива само газовата система.
Гаранцията покрива всичко монтажа и системата!

injection
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот injection » Сря 18 апр 2012 20:24

Не бе Сър .... човека го написа в друга тема ,ама я обърнаха в сервиза на Жоро .....въобще.Това пък как го измислихте бе хора гаранция на монтажа малеееееее..... айде стига и Вие кат Бат Б..... Има сертификати ..... R115 например за какви добри монтажници и добри .... майсторчета иде реч. Добрата система не изисква майсторлъци и чудесии за да я подкараш и да работи както трябва .И за това съм готов да поспорим ,какво трябва да умееш знаеш и можеш за да работи една бензинова система с алтернативно гориво !

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Сря 18 апр 2012 20:32

injection написа:Не бе Сър .... човека го написа в друга тема ,ама я обърнаха в сервиза на Жоро .....въобще.Това пък как го измислихте бе хора гаранция на монтажа малеееееее..... айде стига и Вие кат Бат Б..... Има сертификати ..... R115 например за какви добри монтажници и добри .... майсторчета иде реч. Добрата система не изисква майсторлъци и чудесии за да я подкараш и да работи както трябва .И за това съм готов да поспорим ,какво трябва да умееш знаеш и можеш за да работи една бензинова система с алтернативно гориво !

Имах предвид че с монтажа няма се осере колата.Хаха R115 знаеш ли колко струва кит с такава регулация?

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Чет 19 апр 2012 16:03

За обд не ми е коворил газаджията , а момчетата който са си сложили такава уретба на друго пикасо.Съжалявам че не съм уточнил за каква кола става дума.И тази тема като другата се превърна в чат ,а не в мнения коя уретба е по добрата.Тук по често се включва колегата ландир ,а в другата еврогас.Офертата на колегата с личното също съм я погледнал...погледнал съм офертата и на колегата еврогас ,който помолих на лично да мия прати...И все пак търся най-доброто за парите си ,защото не всеки ден се вадят 1000+ лева за газова...Ако беше за моноинжекция досега да съм сложил ,ама тук става дума за доста повече средства ,който само аз знам с колко труд искарвам.Не ми е проблем да си сипвам бензин ,както и правя няколко месеца,но когато има алтернатива защо пък да не се възползвам.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Чет 19 апр 2012 18:53

empaher написа:За обд не ми е коворил газаджията , а момчетата който са си сложили такава уретба на друго пикасо.Съжалявам че не съм уточнил за каква кола става дума.И тази тема като другата се превърна в чат ,а не в мнения коя уретба е по добрата.Тук по често се включва колегата ландир ,а в другата еврогас.Офертата на колегата с личното също съм я погледнал...погледнал съм офертата и на колегата еврогас ,който помолих на лично да мия прати...И все пак търся най-доброто за парите си ,защото не всеки ден се вадят 1000+ лева за газова...Ако беше за моноинжекция досега да съм сложил ,ама тук става дума за доста повече средства ,който само аз знам с колко труд искарвам.Не ми е проблем да си сипвам бензин ,както и правя няколко месеца,но когато има алтернатива защо пък да не се възползвам.

Никой в днешно време не изкарва лесно парите си и дори да е така не трябва да ги пилее с лека ръка.Трябва първо да решиш за себе си маркова система ли искаш или бюджетна с компромиси?При желание от твоя страна бих ти дал тел. за връзка за да мога да отговоря на всички твои въпроси.Успех в избора и лека вечер. :beer

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пет 20 апр 2012 6:44

Точно така, въпроса Ланди Ренци или Бардолини, звучи като евтина конфекция от Илиенци или маркова дреха на Версачи, на такъв въпрос трябва сам да си отговориш, ако искаш супер високо качество без компромис, от марка с традиции избираш Ланди, ако търсиш някакъв компромис между цена и качество избери нещо друго, избора на компромисни системи е огромен. :да:

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пет 20 апр 2012 16:52

Благодаря на всички за мненията.Значи за сега със сигурност ще да е ланди ама много чакане много нещо...кой сервиз за монтаж е най-добре да посетя.предполагам разлика в цената няма да има.На кой от сервозите монтиращи ланди в софия мога да се доверя и да знам че монтажа ще е добър.

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Пет 20 апр 2012 18:29

На Ботевградско ни е официалния сервиз а с Тотал работим доста години.Избора си е твой!

injection
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот injection » Пет 20 апр 2012 18:47

Хубавата система НЕ ИЗИСКВА специялни умения и майсторлък от монтажниците ,за да се конвертира един автомобил на алтернативно гориво !!! А и като задръстиш инжекторите с кьопавата газ ще видиш как се експлоатира система в България !То ще се сменят инжектори и датчици до изпотяване :screwy Ловатовските инжектори на ренцото са просто смешни ,а другите са просто на ...... смяна (няма чистене ,няма реглаж)!Все пак сме в НАШАТА РОДНА ДЪРЖАВИЦА !А и Ренцото не е нищо повече като софт и хард ...... даже и от анадолските копия на газови инжекцион системи !И софта им се бъгва и постоянно консултации с жабчовците за това и онова ... а..бе :bowdown Не ме разбирайте погрешно отностно Ренцото ,но като човек който знае какво и как работи ,не виждам нищо по-добро от разни други системи ..... електроника АЕБ (като половината други )но пак с елементи от Тайван ,софт тежък с много непотребни и ненужни никому функции с триста прозореца за донастройка и какво ли не !!! За 6 висши образования и пак каране гледане настойки на прав път на стръмно на баба ти .... :063: уф ..... като 95% от всички останали !Желая успех в начинанието ! :beer

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пет 20 апр 2012 21:37

Бате Любо, ти съвсем го обърка тоя човечец, сега ще вземе да се откаже завинаги от газта, иначе наистина е трудно да се избере марка, едно време като имаше само български от Сопот и корекомски беше по-лесно, имаш долари караш италианско Марини, нямаш долари караш нашенска от Сопот.

Според мен е все тая какво ще избереш, важно е да се направи както трябва, така че първо избери на кой майстор ще се довериш, пък нека той ти предложи марката с която е свикнал да работи, всеки майстор си има някаква любима марка, която монтира, разбира и е доволен от възможностите които има. :да:

Върни се в “Автогазови уредби”