Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Имате ли конфликти на паркинга пред вкъщи?

Мнениеот Милослав » Пет 20 апр 2012 17:59

Експлодче,
Даже и Господ няма право да ми пипа по колата, щото не е негова и не е плащал за нея. Камо ли някой тарикат да ми дере боята, че съм пред тях. Ако съм законово изправен и съм паркирал правилно при налично място, може само да се ядосва че не се е прибрал по-рано или да паркира пред нас.

Да принципно си прав, но това за което ти говориш е въпрос на добра воля, а не задължение на някой.
А със сигурност е противо законно някой да ти среже гумите и да ти надере боята, защото си спрял "пред тях".
Няма такова понятие - пред нас и пред вас е за всички граждани.

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Пет 20 апр 2012 19:30

xploda написа:Да бе как не, все ми е на акъла, че са еднакви нещата :Mr Green Fun . Едно е да си паркираш нормално и да ти чупят колата, съвсем друго е да си имаш, къде да паркираш, а да ходиш да заемаш хорските места. Все едно съседа да идва все у вас да яде щото го мързи да си сготви. Ще издържите ден, два на третия ще го изгоните. Същото е тук. Да, пред блока няма мое и твое, но тва е къща. Да, може и законно да не е твое място, но да можеш да паркираш пред вас необезпокояван, а да ходиш да паркираш пред комшията "щото те мързи", като по този начин караш и въпросния съсед пък да паркира на друго място е нищо друго, а точно идиотщина и всичко друго. Разбирам да не знаеш, че съседа ти има няколко коли и си паркира там как да е. Ама тва...и гараж да имаш и двор и пак пред хората т.е. вашите лични и законни места празни и неизползвани, а хората, които използват заетите от вас обществени места да се чудят къде да паркират. Не знам кой е селянина със селско мислене и кой се излага, но 200%не съм аз, па ако ще целия форум да изреве срещу мен. Въпросната постъпка(да си имаш лични узаконени паркоместа, но да не ги ползваш и да поставяш другите в трудна ситуация) е неетична, неколегиална и неправилна по всички параграфи, писани и неписани правила, пък кой каквото иска да си приказва.

Добре, щом мислиш така, аз не мога да ти променя мнението, но явно не знаеш как стоят нещата и си пишеш глупости. От мнението ти разбирам, че ако пред твоята къща ако няма място за паркиране и паркираш пред съседната, предпочиташ да ти нарежат гумите и да ти надерат боята, а не да те извикат да си я преместиш.

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 20 апр 2012 20:09

После що дерят коли, щото има такива велики умове :No
Един съсед режеше гуми като му спреш на мястото, докато не сряза на едно бмв гумите.
Няколко месеца се възстановяваше, ама спря да реже :applause:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 21 апр 2012 0:12

xploda написа:Да бе как не, все ми е на акъла, че са еднакви нещата :Mr Green Fun . Едно е да си паркираш нормално и да ти чупят колата, съвсем друго е да си имаш, къде да паркираш, а да ходиш да заемаш хорските места. Все едно съседа да идва все у вас да яде щото го мързи да си сготви. Ще издържите ден, два на третия ще го изгоните. Същото е тук. Да, пред блока няма мое и твое, но тва е къща. Да, може и законно да не е твое място, но да можеш да паркираш пред вас необезпокояван, а да ходиш да паркираш пред комшията "щото те мързи", като по този начин караш и въпросния съсед пък да паркира на друго място е нищо друго, а точно идиотщина и всичко друго. Разбирам да не знаеш, че съседа ти има няколко коли и си паркира там как да е. Ама тва...и гараж да имаш и двор и пак пред хората т.е. вашите лични и законни места празни и неизползвани, а хората, които използват заетите от вас обществени места да се чудят къде да паркират. Не знам кой е селянина със селско мислене и кой се излага, но 200%не съм аз, па ако ще целия форум да изреве срещу мен. Въпросната постъпка(да си имаш лични узаконени паркоместа, но да не ги ползваш и да поставяш другите в трудна ситуация) е неетична, неколегиална и неправилна по всички параграфи, писани и неписани правила, пък кой каквото иска да си приказва.

Мойто място си е мое щото съм платил и си плащам за него! Ако ти и тия като тебе искат да ползвам само моето, ама не и общото - да дойдете да платите вместо мен, а? Иначе "хорските" места са и мои места щом съм сварил преди теб! Айййй с.....

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 21 апр 2012 11:01

Петър Петров написа:Мойто място си е мое щото съм платил и си плащам за него! Ако ти и тия като тебе искат да ползвам само моето, ама не и общото - да дойдете да платите вместо мен, а? Иначе "хорските" места са и мои места щом съм сварил преди теб! Айййй с.....

Точно така!! Аман от хора, дето мислят, че имат някаква резервация за паркместа пред къщата или блока си! Няма АБСОЛЮТНО никакво значение кой къде живее, освен ако не плаща за паркместо и то е обозначени подобаващо (с номера на колата)! Така ми е писнало да спра някъде и да излезе някой от близката къща и да каже "Чшшш ти да не си си у вас, тука не може да спираш" - Алооооу!??? Акт 16 да имаш за паркместото??? Наем да плащаш?? Оградата ти не съм я настъпал - айде довиждане :idea: :idea:
Да не говорим за разни пластмасови столчета и т.н. като "обозначения" :D

Единствено мога да проявя разбиране ако някой учтиво ме помоли да спра другаде тъй като му предстоят товаро-разтоварителни работи, изнасяне и т.н. - тогава имам пълно разбиране.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”