Странен шум пасат б5
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Странен шум пасат б5
От край време се чува странен шум в купето, когато още дам на контакт почва да се чува от страната на жабката сякаш някой се катери вътре, не мога да разбера какво е, първо мислех че е някой носач, защото в движение при бано каране пак се чува, и на светофара като застана пак чувам подобен не разбран за мене звук. Някой имал ли подобен проблем, колата е пасат б5 AJM 115 коня.
Re: Странен шум пасат б5
Аз чувам звука от "катеренето",но това си е при даване на контакт се сменя позицията на някоя клапа на климатроника.В движение не съм чувал нищо.Ти с климатроник ли си?На братовчед ми пасата при по остър завой му се чуват клапите горе в таблото как клопват.
Носач няма как да е,защото го чуваш при подаване на контакт!
Носач няма как да е,защото го чуваш при подаване на контакт!
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
И на мен ми казаха едни познати че това може да бъди шум на клапата на климатроника. Тези клапи ремонтират ли се, или направо нова? колко пари някой знае ли?
провери дали се чува при спрян вентилатор. Ако спре със спирането на вентилатора проблема е при него а не от клапите.
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
И моя пасат всеки път като дам на контакт се чува странен шум около волана. След секунди изчезва, обаче от някъде другаде се чува друг лек шум като не добре работещ вентилатор ( това при изключен климатроник ) и ми е странно от какво може да е? Като включа климатроника и шума се засилва още. Някакви идеи? В самия модул има ли някакви охлаждащи вентилаторчета и евентуално да им се направи някаква профилактика, съответно и на големия вентилатор на климатроника възможно ли е и той нещо да има нужда от почистване или смазване? Много ме дразни това и че при всичко изключено в колата пак нещо джагърта. Не би ли трябвало да е гробна тишина т.е. само шума от мотора?