! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Това дали съм примерен водач няма значение Карам както съм преценил но като това не е по правилата и ме спрат си плащам и заминавам Не ми е виновен човека отсреща че не ми е светнал или държавата Ограничението на въпросната отсечка дето вярно е доста вълниста ми се струва че е 90км 

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Май е офф-топик, но нека споделя нещо, за което сигурно ще си понеса писмените последствия.
Защо присветкам само ако има опасност на пътя или за поздрав - един казус:
Присветква се на някого (на когото мястото му е в тази тема), той намаля скоростта и като мине "капанът", пак газ до дупка и на някой от следващите завои се блъска със 120 км/ч (при ограничение 90, че може би и по-малко) в микробус, движещ се с 60 с 2 деца вътре (ако мислите, че е малка вероятността, прочетете днешните новини; и все пак говоря хипотетично).
Сега сигурно ще последва нещо от сорта на:
1. "Не се прави на света вода..." - Не ми е това целта, просто гледам да стигна безболезнено и спокойно от т.А до т.Б без да преча на никого. А и са ме спирали за минимално превишение по невнимание веднъж преди доста време. Ако ме хванат пак, съм готов да си понеса последствията.
2. "Ами теб ако те хванат в превишена скорост, защото не са ти присветнали?" - Решението е изключително елементарно - спазване на закона. Така нямат основания да ме "хващат" (и спестявам 50-100 лв. за радар-детектор).
3. "Те пък полицаите като го спрат, той пак ще си продължи..." - Може, ама ако е пиян или му остават недостатъчно точки, ще го спрат за по-дълго... Може и да бъде спасен някой друг живот...
4. "Полицаите ще обърнат гръб..." - Това е отделна тема...
5. "Ти си идиот!" - ОК (тактично)...
Дано наслагат повечко камери, та т. 4 да бъде по-малко вероятна. Белким се кара по-спокойно... А и при това отношение към полицията като към враг, нищо чудно, че някои хора превръщат шофирането в игра на стражари и апаши. Не че и полицаите са цвете за мирисане, но...
Защо присветкам само ако има опасност на пътя или за поздрав - един казус:
Присветква се на някого (на когото мястото му е в тази тема), той намаля скоростта и като мине "капанът", пак газ до дупка и на някой от следващите завои се блъска със 120 км/ч (при ограничение 90, че може би и по-малко) в микробус, движещ се с 60 с 2 деца вътре (ако мислите, че е малка вероятността, прочетете днешните новини; и все пак говоря хипотетично).
Сега сигурно ще последва нещо от сорта на:
1. "Не се прави на света вода..." - Не ми е това целта, просто гледам да стигна безболезнено и спокойно от т.А до т.Б без да преча на никого. А и са ме спирали за минимално превишение по невнимание веднъж преди доста време. Ако ме хванат пак, съм готов да си понеса последствията.
2. "Ами теб ако те хванат в превишена скорост, защото не са ти присветнали?" - Решението е изключително елементарно - спазване на закона. Така нямат основания да ме "хващат" (и спестявам 50-100 лв. за радар-детектор).
3. "Те пък полицаите като го спрат, той пак ще си продължи..." - Може, ама ако е пиян или му остават недостатъчно точки, ще го спрат за по-дълго... Може и да бъде спасен някой друг живот...
4. "Полицаите ще обърнат гръб..." - Това е отделна тема...
5. "Ти си идиот!" - ОК (тактично)...
Дано наслагат повечко камери, та т. 4 да бъде по-малко вероятна. Белким се кара по-спокойно... А и при това отношение към полицията като към враг, нищо чудно, че някои хора превръщат шофирането в игра на стражари и апаши. Не че и полицаите са цвете за мирисане, но...
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
slimmer написа: но...
За теб и за останалите един пост на колегата и се извинявам на колегата че го поствам тука и използвам поста му тука.Той го казва съсвсем ясно:
pe6kata написа:сега аз ще ти обясня как стоят нещата с бързото каране, щото си карам бързо, да си го кажа... и да не се правя на светец
Карането бързо не е просто да си натиснал педала докрай и да си стиснал волана и да летиш.
Карането бързо е мислене- мислиш 5-10 секунди напред, гледаш да предвидиш всички възможни варианти които могат да се случат във всеки един момент. Колкото повече варианти предвидиш, толкова по-добре- минимизираш шанса за гаф. Мислиш включително и това, какво си мислят другите около теб и какво биха предприели, което повтаря думите ми за предвиждане на варианти.
Карането бързо е съобразяване- не навсякъде можеш да си позволиш да караш бързо, карането е съобразяване с това къде и кога може. Населени места, интензивен трафик, рискови изпреварвания, несъобразяване с пътните условия... и т.н това не е каране, а е пълно безразсъдство. Когато караш бързо, ти се съобразяваш с другите участници от движението, а не те с теб![]()
Карането бързо е усет и умение- да усещаш колата, която управляваш, да знаеш как се държи, какви са и възможностите. Да усещаш кога си на границата.
При карането бързо , сетивата ти са изострени, реакциите също. Не те отпуска, по себе си знам отпускането и монотонността на самия път как притъпяват разни неща.
Карането бързо е отговорност, и то голяма, а не беотговорност, както много хора си мислят.
Карането бързо не е за всеки, достатъчно е да прочетеш начина на разсъждение на даден човек и ти става ясно и за шофьорските му умения.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Имаше преди време една тема, в която се намериха няколко абсолютни тъпака дето не разбраха идеята на това което пиша и стана мазало... Ревете за магистралите като състояние- пак ще се повторя, дано този път няма изопачаване на думите ми, да ме линчуват разни тъпаци и т.н.. Тракия съм я минавал с близо 280км/ч с мотор(повече не можеше този). Никакъв проблем. Сега вече се понагъна на Пазарджик и там не става. Но да кажете че състоянието на магистралите като цяло не позволява 140км/ч е абсолютна простотия, незнам в кое измерение сте, но не и в реалността. Не е нормално според мен, един нормално мислещ човек да иска да кара със 140, при положение че навалял половин метър сняг, или се изсипал зверски порой и да реве, че магистралата не става
Максимално разрешена скрост е едно, разумна и съобразена с пътните условия друго. Ако това нещо разни индивиди не могат да го осмислят... лошо. Тъпак, който неможе да си съобрази скоростта с пътните условия и го ограничава само максимално разрешената...На пътя има място само като пътник, щото да му дадеш кола е като да дадеш картечница на луд.
Конкретно при карането бързо при мен, щото няма как някой тъпак да не каже, че ще му отнеса колата... и понеже е тъпак и няма да е разбрал по-горе написаното да си спестим и евентуалното четене на морал:
-Когато карам с висока скорост,почти никога не пресвяткам, щото аз съм длъжен да се съобразявам. В самото пресвяткане м/у другото няма нищо лошо, поне аз не го възприемам обидно- заостря вниманието
-Никога няма да има засичане при изпреварване, отнемане на предимства и каквото и да е рисково по отношение не само на мен, но и на другите участницив движението.
-Когато примерно застигна две коли, движещи се една зад друга, винаги намалям, щото винаги допускам, че единия може да тръгне да изпреварва без да погледне в огледалото.
-На път със завои, на завой без видимост, никога няма да си позволя да го мина на ръба, винаги си оставям малко резерв.
-На много малко места въобще мога да си позволя каране на ръба, пътищата не са писти
-МПС-та които си позволям да карам така, позволяват да се кара така!
- И понеже не съм най-бързия, има много по-бързи от мен, винаги си гледам и в огледалото. Нямам спомен някой бързодвижещ се да ме е застрашил, но косите ми са ми ги изправяли разни заспали и некадърни ... водачи.
Толерантен съм, независимо дали карам бързо или бавно.
Бързото каране е едно, безразсъдното е съвсем друго. Безразсъдно може да се кара и бавно и бързо!
Конторлът по пътищата се затяга, хем и по-добре хем и за съжаление. Карането бързо е нарушаване на правилата, но ако се прави, а то се прави масово и винаги ще се прави, то поне нека е с акъла си.
По мое мнение скоростите по магистралите скоро ще се увеличат навсякъде. Майката му е създаване на условия за предотвратяване на ПТП-та, магистралите са най-подходящи за това. Ясно е че при големи скорости, щетите са много по-тежки, но броят на ПТП-тата ще е много по-малък (макар че не съм убеден че на един нормален път, неразчетен за трафика по него, особено и проблемен октъм изпреварване, с 90км/ч като се забиеш челно в насрещно движеща се кола е по-леко, но както и да е )
сори за досадно дългия пост.
enigma79 написа:
Всеки е прав за себе си. Обаче в 99% от случаите, знаците по пътищата са слагани след дълги замервания, изчисления и т.н. Една камара хора са мислили преди да ги сложат. Те са там за да ти помагат за безопасно шофиране, не за полицаите, които дебнат 50 метра по-натам. Затова за знаците има стандарти и наредби. Защото, ако на завой, който на който няма знак 60, примерно, ти си караш със 120, и се обърнеш, после може да съдиш държавата че не е ограничена скоростта. И по принцип, спазвайки ограниченията - дори само те да са ти лимита, можеш да си сигурен че караш безопасно. Естествено, че като има трафик, мъгла, дъжд и т.н. допълнително се съобразяваш. Но повечето шофьори като че ли това не са го разбрали, и разчитат само на собствената си преценка, която често подценява реалните условия, игнорирайки всичките усилия, които държавата е хвърлила за безопасността му. И стават произшествия. И си играем на стражари и апаши с полицията. И наричаме колегиалност, когато ни предупредят за полиция, и неколегиалност, когато не ни предупредят. Примерно - караш с 120 на път с ограничение 90, пътя прави завой( ограничена видимост ) след който има изход на селскостопански машини, и има допълнително ограничение 60.
Вариант 1: Не спазваш ограничението.Зад завоя има полиция. Никой не ти присвятква.
Вариант 2: Не спазваш ограничението. От пресечката току-що е излязъл трактор и пъпли с 5км/ч.
Вариант 3: Спазваш ограничението. Тогава въобще не ти пука има ли полиция, има ли трактори, извънземни и т.н.
Кой вариант е оптимален ?
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Бих отговорил, но няма смисъл...
Приятна игра на стражари и апаши с полицията! Останалите "тъпаци" (
), на които не ни се играе, втресло ни...
Приятна игра на стражари и апаши с полицията! Останалите "тъпаци" (

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ak_47 написа:enigma79 написа:
Вариант 4-ри карам 2.8 ВР6 Движа се със 120км/ч и влизам в завоя със тази скорост щом видя трактора ръгам 3-та и ускорявам до 160км/ч за да мина преди него, а не той преди мен, и готово!

Карам си извън града с 90км/ч и виждам ограничени 60км/ч и намалям, след ограничението почвам да ускорявам, обаче зад мен се лепВа ТИР който не е спазил ограничението 60км/ч и еда ли не ще ме бутне, колата ми е пълна с 4-ри човека и багаж, почвам да ускорявам плавно и вече съм на 80 км/ч тоя с тира ме изпреварва, и зад него някакъв със Фиат Брава, започва да ме изпреварва и ме осфирква, и то стабилно, и аз вече не издържах и го поздравих със ВИСОКО ВДИГНАТ СРЕДЕН ПРЪСТ (макър и аз да съм виновен) тоя състезател също не спази ограничението и след като видя че го поздравих почна да натиска спирачката и да намеква, и аз това чаках, почнах и аз да намалям та да спре и да видим кво иска, и явно видя че нищо не правя и взе да изпреварва тира пред един голям завой! Е КАТО ИЗКЛЮЧИМ това че не спазват ограниченията, аз излязох виновен че ги спазвам и задръствам движението! И като изключим поздрава от мен специално за Шофьора на Фиата моя извод е, газ до ламарината, и това е! Ограничения в БГ не се спазват, поради простата причина че може да те смажат такива индивиди! Така че В тоя случай всички сме ИДИОТИ на ПЪТЯ! В един свят от луди, само лудите сме нормални
[quote="my heart iS iCe"][/quote]
Колега, не знам защо се считаш за виновен че си "задръстил" движението. Един тир и една кола, като бързат толкова - да те изпреварват. Всичко е до нагласа и малко "тренинг". После спират да те нервят такива типове. И аз известно време размахвах средни пръстове. И през прозореца съм се показвал. И като се замислиш - не става по-добре. Файда никаква. Карай си по ограниченията и си свиркай - кой както иска да те нарича, да свирят, да светят. Не е да караш жигулето с 60 между Нова Загора и Сливен, Август месец, неделя следобед, да направиш 10 км опашка, щото отиваш до лозето с бабата, нали ?
Не разбирам каква е разликата м/у това да караш ВР6 и 1.8 примерно. Аз така си карах и с 2Е-то, и сега с V6 под капака, и винаги са ме изпреварвали болшинството коли.И V12 да карам, пак така ще шофирам. Патката ми няма да порасне като карам по-мощна кола по-бързо от останалите. Но болшинството шофьори нарушават не само ограниченията за скоростта. То е като цигарите - или пушиш или не пушиш - няма средно положение. То важи и за паркирането на забранени места, и за пресичането на непресечена линия, и за изпреварване на забранени места, и за спиране пред и на пешеходни пътеки и за техническите прегледи, и т.н. до безкрай.
Пътя е място за придвижване от т.А до т.Б. Нека го направим колкото се може по-безопасно и по-приятно
Колега, не знам защо се считаш за виновен че си "задръстил" движението. Един тир и една кола, като бързат толкова - да те изпреварват. Всичко е до нагласа и малко "тренинг". После спират да те нервят такива типове. И аз известно време размахвах средни пръстове. И през прозореца съм се показвал. И като се замислиш - не става по-добре. Файда никаква. Карай си по ограниченията и си свиркай - кой както иска да те нарича, да свирят, да светят. Не е да караш жигулето с 60 между Нова Загора и Сливен, Август месец, неделя следобед, да направиш 10 км опашка, щото отиваш до лозето с бабата, нали ?
Не разбирам каква е разликата м/у това да караш ВР6 и 1.8 примерно. Аз така си карах и с 2Е-то, и сега с V6 под капака, и винаги са ме изпреварвали болшинството коли.И V12 да карам, пак така ще шофирам. Патката ми няма да порасне като карам по-мощна кола по-бързо от останалите. Но болшинството шофьори нарушават не само ограниченията за скоростта. То е като цигарите - или пушиш или не пушиш - няма средно положение. То важи и за паркирането на забранени места, и за пресичането на непресечена линия, и за изпреварване на забранени места, и за спиране пред и на пешеходни пътеки и за техническите прегледи, и т.н. до безкрай.
Пътя е място за придвижване от т.А до т.Б. Нека го направим колкото се може по-безопасно и по-приятно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз се чудя на тия шофьори, които макар че ме виждат че карам примерно с 80 (при ограничение 90) или със 60 (при знак 60), тоест съм вече предупреден, въпреки това се хабят и ми присветват.
Е не е ли очевидно,че щом карам по дълга права с под ограничението, значи вече знам за капана?
А още по-дразнещи са тия, на които като им присветнат и почват да карат с 30+ под ограничението и с всяко присветване да намаляват все повече.
Е не е ли очевидно,че щом карам по дълга права с под ограничението, значи вече знам за капана?
А още по-дразнещи са тия, на които като им присветнат и почват да карат с 30+ под ограничението и с всяко присветване да намаляват все повече.
- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
naydenov23 написа:Аз се чудя на тия шофьори, които макар че ме виждат че карам примерно с 80 (при ограничение 90) или със 60 (при знак 60), тоест съм вече предупреден, въпреки това се хабят и ми присветват.
Аз пък да ти кажа,пресветвам винаги .... Миналата седмица се прибирах от Своге и на околовръстното имаше капан (бяха се заврели в едни храсти,нито патрулката се виждаше нито нищо) Пресветнах сигурно на 40-50 коли) ,мога да ти гарантирам,че от тия 45 да кажем грубо 15-20 незнаят за какво става въпрос ...
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe написа:ak_47 написа:enigma79 написа:
Вариант 4-ри карам 2.8 ВР6 Движа се със 120км/ч и влизам в завоя със тази скорост щом видя трактора ръгам 3-та и ускорявам до 160км/ч за да мина преди него, а не той преди мен, и готово!ШЕГАТА настрани, има случай за знайни и незнайни катастрофи при ниска скорост и висока скорост и двете са опасни сами по себе си! Както стана преди няколко дни с мен!
Карам си извън града с 90км/ч и виждам ограничени 60км/ч и намалям, след ограничението почвам да ускорявам, обаче зад мен се лепВа ТИР който не е спазил ограничението 60км/ч и еда ли не ще ме бутне, колата ми е пълна с 4-ри човека и багаж, почвам да ускорявам плавно и вече съм на 80 км/ч тоя с тира ме изпреварва, и зад него някакъв със Фиат Брава, започва да ме изпреварва и ме осфирква, и то стабилно, и аз вече не издържах и го поздравих със ВИСОКО ВДИГНАТ СРЕДЕН ПРЪСТ (макър и аз да съм виновен) тоя състезател също не спази ограничението и след като видя че го поздравих почна да натиска спирачката и да намеква, и аз това чаках, почнах и аз да намалям та да спре и да видим кво иска, и явно видя че нищо не правя и взе да изпреварва тира пред един голям завой! Е КАТО ИЗКЛЮЧИМ това че не спазват ограниченията, аз излязох виновен че ги спазвам и задръствам движението! И като изключим поздрава от мен специално за Шофьора на Фиата моя извод е, газ до ламарината, и това е! Ограничения в БГ не се спазват, поради простата причина че може да те смажат такива индивиди! Така че В тоя случай всички сме ИДИОТИ на ПЪТЯ! В един свят от луди, само лудите сме нормални
Лично аз се движа изцяло по ограниченията където има такива, по автомобилен път при ограничение 90км/ч си позволявам максимална 100км/ч, на магистрала при ограничение 130км/ч си позволявам макс, до 140км/ч, за 5 години шофиорски стаж и около 140 000км навъртяни имам само 1 фиш, и хич не ме боли фара кой ще ми се лепи за задната броня, защото като не спази дистанция си носи последствията, а колкото до това, че ограниченията са за "тъпаците", нека съм "тъпак", и кой откъдето иска да ме изпреварва, ако ще и да прелитат отгоре ми, на следващия остър завой където ограничението е 60, а бързащият индивид е навлязъл със 120 да речем, той ще е с разпиления мозък по асфалта, а не аз или някой от спътниците ми.
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Много отдавна съм забелязал, че няма почти никаква колегиалност по пътя. Масово не се спазват ограниченията, отнемат се предимствата, изпреварва се без видимост, несъобразяване с пътните условия, каране вечер с вдигнати фарове и пуснати халогени, да не казвам, че и последно време виждам много шофьори по пътя които карат със задната светлина за мъгла през деня.
Предполагам всеки един от нас е постъпвал поне веднъж идиотски на пътя, все пак няма безгрешни хора. Лошото е, че има прекалено много безразсъдни хора на пътищата. И когато стане някой инцидент те не си вземат поука от това, а се държат така все едно нищо не е станало.
Съгласен съм, че някъде може да си позволиш да нарушиш правилата както каза plamen000000, но си има съответните места където може да го направиш и то при положение, че не заплашваш никой друг във движението и не създаваш предпоставки за инцидент. И аз нарушавам ограничението на скоростта, но с малко и то не винаги.
Например миналата година както си карах на магистралата в лявата лента бях в нарушение с 10 км/ч повече и наближавам две коли и останаха някъде към 20м от мен до колата пред мен. И незнам защо този водач реши, че след като няма други коли зад мен не може да ме изчака да го изпреваря него и колата пред него и тогава да изпревари, ами реши да излиза дори без мигач без нищо влезе в моята лента и ме принуди да намаля много рязко за да не се кача отгоре му. Паднах на 75-80 км/ч за да избегнем удара. Добре, че нямаше друга кола зад нас. След което този тъпак слезе след около 100 метра от магистралата.
Веднъж пък ходихме на гости на едни приятели в Сопот и се връщаме обратно и в най - натоварения трафик гледам една вектра излиза пред мен и почва да изпреварва. Незнам колко беше разстоянието между двама ни, но ако нямаше отбивка точно на него място не искам и да знам какво щеше да стане, освен това в двете коли общо имаше не по-малко от 7-8 човека. И в момента в който се разминавахме видях този малоумник как ми се смее насреща.
И една на скоро. Прибираме се от Варна с едно приятелче и на един от завоите гледам как един колега тръгва да изпреварва един камион и едно по-малко камионче и в един момент нямаше какво да направя и очаквах да се ударим челно, но някак си се размина, защото успя да се мушне между двата камиона.
Аз съм на мнение, че повечето шофьори не спазват основните правила като да не се изпреварва без видимост, както и на завои и съобразяването с пътните условия.
На пътя всички сме равни и трябва да си останем такива. Аз поне като карах курса в правилника не пишеше аз съм с предимство пред всички останали и те трябва да се съобразяват с мен.
Предполагам всеки един от нас е постъпвал поне веднъж идиотски на пътя, все пак няма безгрешни хора. Лошото е, че има прекалено много безразсъдни хора на пътищата. И когато стане някой инцидент те не си вземат поука от това, а се държат така все едно нищо не е станало.
Съгласен съм, че някъде може да си позволиш да нарушиш правилата както каза plamen000000, но си има съответните места където може да го направиш и то при положение, че не заплашваш никой друг във движението и не създаваш предпоставки за инцидент. И аз нарушавам ограничението на скоростта, но с малко и то не винаги.
Например миналата година както си карах на магистралата в лявата лента бях в нарушение с 10 км/ч повече и наближавам две коли и останаха някъде към 20м от мен до колата пред мен. И незнам защо този водач реши, че след като няма други коли зад мен не може да ме изчака да го изпреваря него и колата пред него и тогава да изпревари, ами реши да излиза дори без мигач без нищо влезе в моята лента и ме принуди да намаля много рязко за да не се кача отгоре му. Паднах на 75-80 км/ч за да избегнем удара. Добре, че нямаше друга кола зад нас. След което този тъпак слезе след около 100 метра от магистралата.
Веднъж пък ходихме на гости на едни приятели в Сопот и се връщаме обратно и в най - натоварения трафик гледам една вектра излиза пред мен и почва да изпреварва. Незнам колко беше разстоянието между двама ни, но ако нямаше отбивка точно на него място не искам и да знам какво щеше да стане, освен това в двете коли общо имаше не по-малко от 7-8 човека. И в момента в който се разминавахме видях този малоумник как ми се смее насреща.
И една на скоро. Прибираме се от Варна с едно приятелче и на един от завоите гледам как един колега тръгва да изпреварва един камион и едно по-малко камионче и в един момент нямаше какво да направя и очаквах да се ударим челно, но някак си се размина, защото успя да се мушне между двата камиона.
Аз съм на мнение, че повечето шофьори не спазват основните правила като да не се изпреварва без видимост, както и на завои и съобразяването с пътните условия.
На пътя всички сме равни и трябва да си останем такива. Аз поне като карах курса в правилника не пишеше аз съм с предимство пред всички останали и те трябва да се съобразяват с мен.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Дори карането с ограниченията не ти носи никаква сигурност от гледна точка на "поддържаните" ни пътища... Ограниченията на околовръстния път на София е 80(по-голямата част от него...) Карах с 60 защото не е добре пътната настилка. Дори и ниската скорост не ме спаси и се разминах на косъм със сблъсък с ТИР, защото джантата ми стана елипсовидна и изгубих контрол над колата... Хулим само колегите шофьори, но никой не отбелязва че държавата не си върши работата... Много е лесно да вземеш пари от всеки за винетка, но когато дойде време да се оправят пътищата... Магистралата до Варна е под всякаква критика, просто това по никакъв критерии не може се сложи дори в категория първокласен път, но поне ако имаме камъни в бъбреците могат да се разбият. Замислете се че не само ние(участниците в движението) сме виновни за катастрофите!
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Магистралата до Варна е просто в окаяно състояние...не е за приказване.На моменти съм намалял до 60-70км/ч.при ограничение 140
Също така е пълно с идиоти,които масово си нямат и представа за какво са страничните отгледала.Карам си със ~145-150 в лявата лента и изпреварвам колона от около 5коли (не видях колко са) и нарочно си оставих включен левия мигач,че белким ме видят.Е да ама не.Един като пич си излезе пред мен и едва успях да намаля до към 80км/ч.
Някакъв псевдо рейсър с раздрънкан Fiat реши да ми се перчи и да ми показва,колко върви италианската ч*кия(явно е видял форумния стикер на задния прозорец и ай ся дай,кой съм аз
).Карах си със ~90-95, понеже точно там е нещо като аварийна писта и има ограничение 90! То не бяха светкавици,аварийни и накрая ме хванаха лудите вкарах 5-та и въпреки,че оня беше сам,а голфа - 4-ма човека,багаж и почти пълен резервоар.. изчезна.И после някои говорят за колегиалност...еми те идиотите дори не могат да го напишат !

Някакъв псевдо рейсър с раздрънкан Fiat реши да ми се перчи и да ми показва,колко върви италианската ч*кия(явно е видял форумния стикер на задния прозорец и ай ся дай,кой съм аз

- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
IvailoOo написа:Магистралата до Варна е просто в окаяно състояние...не е за приказване.На моменти съм намалял до 60-70км/ч.при ограничение 140
Къде е това ограничение от 140?

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
в целият цивилизован свят тарикатите карат бавно.... не избиват комплекси на пътя