Помощ за табло (голф 4)
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ за табло (голф 4)
Мисля да заменя стоковото табло,което е с номер 1J1 857 181 A, за "Sport Edition Tacho",което е с номер 1J5 920 825С.
Колата ми е 2000 година TDI AJM.Дали ще стане тази процедура.
Колата ми е 2000 година TDI AJM.Дали ще стане тази процедура.
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: Помощ за табло (голф 4)
Сигурен ли си, че таблото ти е с такъв номер? По принцип буквата А накрая е за бензиново табло най-малкото
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
100% съм сигурен последната буква на моето табло е "А",но си е дизел 
ВАГКОМ-а на 17-ти комби инструмента какъв номер ти вади?
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... uster-Immo)
Принципно няма как да видиш този номер без да свалиш таблото, или ако не го закачиш с ВАГКОМ
.
Номера 1J1857181A отговаря на тази част, дори вече е коментирано тук.

Твоето е най-вероятно 1J0 920 825C IMMO2-ка, което ще рече че 1J5 920 825C става, но си го провери с ВАГКОМ за всеки случай и се консултирай с професионалист.
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... uster-Immo)
LOL
That's the part number of the entire dash. Try posting the part number from your cluster.
Принципно няма как да видиш този номер без да свалиш таблото, или ако не го закачиш с ВАГКОМ
Номера 1J1857181A отговаря на тази част, дори вече е коментирано тук.

Твоето е най-вероятно 1J0 920 825C IMMO2-ка, което ще рече че 1J5 920 825C става, но си го провери с ВАГКОМ за всеки случай и се консултирай с професионалист.
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
Мите, нямам представа кой номер на какво отговаря,благодаря че ми разсясни
момчето от което мисля да го взема,също е почти сигурен че ще стане.Но реших да се допитам и до вас понеже все пак сте минали по тоя път.
Благодарности и на theraven ,за обяснението за какво е последната буква 

1J5 - 5-ицата значи, че е от Бора, и че е Спорт Тахо (не знам как се водят спорт едишън таблата на голф4, може би пак са с 5-ца)
920 - значи си по кан
825 - 8-мицата значи, че си в километри, 2-ката значи, че е Халф Фис, 5 значи че си ИМО2.
C - означава, че е дизелово.
Вероятността да си 2000 година и ИМО3 е нулева, но все пак да си спокоен си провери нещата преди да го купиш, въпреки че ИМО3 почват от средата мисля на 2001..... поне така са ми казвали, доколкото си спомням
Да се изразя по разбираемо на кола с инсталация ИМО3, не може да се сложи ИМО2 табло. На кола с инсталация ИМО 2 може да се сложи ИМО2 или ИМО 3 табло.
920 - значи си по кан
825 - 8-мицата значи, че си в километри, 2-ката значи, че е Халф Фис, 5 значи че си ИМО2.
C - означава, че е дизелово.
Вероятността да си 2000 година и ИМО3 е нулева, но все пак да си спокоен си провери нещата преди да го купиш, въпреки че ИМО3 почват от средата мисля на 2001..... поне така са ми казвали, доколкото си спомням
Да се изразя по разбираемо на кола с инсталация ИМО3, не може да се сложи ИМО2 табло. На кола с инсталация ИМО 2 може да се сложи ИМО2 или ИМО 3 табло.
- Viktor Cankov
- Автомобил:
- Двигател:
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
А 826C сигурно значи че е с IMMO 3 такали, тая сутрин си купих такова табло, обаче май няма да стане номера е 1J5920. Таблото е от бора 2003-та.
Няма знаение,че е 1J5. Моли се да имаш кан подготовка иначе, май няма да му работят доста неща 
- Sashko_Trg
Таблото май тръгна когато дадох на контакт всички датчици светнаха и ми показа температурата на мотора и горивото. Останаха да светят само еърбега и имобилайзера, обаче след около мин започна да мига и лампата за подгера на свещите и започна да пиука нещо на таблото и да излизат някви надписи. Предполагам че това означава че трябва да се иде на майстор и да оправи таблото и имобилайзера и всичко ще е наред???Re: Помощ за табло (голф 4)
Ами аирбега може да го изгасят принудително, при подаване на контакт след това няма да светва. Лошото е че ако набие някоя грешка, няма да разбереш и ще си караш така.
Обърни внимание на показанията на скоростомера! При мен след подмяната се оказа че новото /спорт тахо/ табло показва по-висока скорост от реалната, отчиташе повече изминати километри от реалните и в следствие на тия двете неща, показваше и някакви луди ниски средни разходи че направо си помислих че нещо съм се повредил
По обясненията на майстора, двете табла приемат и обработват сигналите от АВS датчика по различен закон, и за това така се получава. По памет, на 120км/ч реално показваше около 150-155км/ч.
Това за бензиново табло.
Обърни внимание на показанията на скоростомера! При мен след подмяната се оказа че новото /спорт тахо/ табло показва по-висока скорост от реалната, отчиташе повече изминати километри от реалните и в следствие на тия двете неща, показваше и някакви луди ниски средни разходи че направо си помислих че нещо съм се повредил
По обясненията на майстора, двете табла приемат и обработват сигналите от АВS датчика по различен закон, и за това така се получава. По памет, на 120км/ч реално показваше около 150-155км/ч. Това за бензиново табло.
- Sashko_Trg
Ами аз го сменях моето в Монтана, но след това се наложи Vladko да го дооправя. По негови обяснения, системата с въздушните възглавници си работи, но просто при подаване на контакт не светва лампата на таблото/причината била различния стандарт на комуникация, май така ми казаха/. При мен имаше и друго постоянно светещо - лампата за нивото на маслото в картера. Просто новото табло имаше такава опция, а колата нямаше такъв датчик. Светеше и индикацията за накладки, понеже и такава шукария нямам, но и нея изгасихме че писка отвратително при подаване на контакт.
Не е страшно, ако пипа човек който си знае работата, отнема 15 минути. Километрите се въвеждат ръчно, колкото искаш, толкова става.
Иначе дали ще тръгне това табло при теб идея нямам. Не помня моето какъв номер беше, не знам това което купих какво беше. Просто го видях че е за бензин, купих го и то взе че стана. Късметлия съм бил, щото съм имал подготовка за КАН шина. Старото беше с МФА, новото е халф фис спорт тахо. Струваше си разправията.
Не е страшно, ако пипа човек който си знае работата, отнема 15 минути. Километрите се въвеждат ръчно, колкото искаш, толкова става.
Иначе дали ще тръгне това табло при теб идея нямам. Не помня моето какъв номер беше, не знам това което купих какво беше. Просто го видях че е за бензин, купих го и то взе че стана. Късметлия съм бил, щото съм имал подготовка за КАН шина. Старото беше с МФА, новото е халф фис спорт тахо. Струваше си разправията.
- Sashko_Trg
Моето днес като го сложих уш няма проблеми, всички индикаций светнаха, даже се пробвах да запаля, ама нали не е убучено само припали и изгасна и стрелката на обортомера се вдигна до 1000 об. онзи майстор който ще ми го слага ми каза че ако покаже някъква стойсност на обороти и ми покаже количеството на гориво и температура на мотора значи ще стане. Другата седмица като ида да ми го слага ще видим какво ще стане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”