С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
wolff1
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот wolff1 » Съб 21 апр 2012 21:59

ДАНЧО написа:
tih написа:Колега не е проблем и с такъв визкозитет да караш, щом си отговаря на стандарта няма проблеми, аз повече от 6 години и малко над 90хил.км карам с 10W40 и нямам проблем, почти не доливам.

А какъв е проблема ако не е по стандарта.Възможно е да ми дават безплатно което сипват на "Komatsu" до колкото разбрах от човека е 10W40,затова питам за стандарта.

ти пита с какво масло да го караш. после стана, какъв е проблема. като си решил преди това и т.н. за какво изобщо задаваш въпроса. виж си в книжката, каква спецификация ти казват. ако не в сайта на производители, които съм ти дал. като не щеш да сипваш, такова масло което се препоръчва за твоята кола, сипвай каквото искаш. в крайна сметка, ти я караш, ,ем какво ме интересува :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 21 апр 2012 22:18

Всеки сам си избира как да си счупи турбото на колата...

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Съб 21 апр 2012 22:36

radi_nrj написа:Всеки сам си избира как да си счупи турбото на колата...

абсолютно! :да:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Съб 21 апр 2012 23:47

Това за турбото е много относително, колата ми е на реални над 450хил. и бог знае с какви масла карана до 350хил. и в какви квартални и самозвани сервизи обслужвана, но скоро колегата Ifidik ми диагностицира турбината като перфектна, на същото мнение бях и аз но нямаше как да се обоснова технически, което ме навежда на мисълта че турбина как да е не се чупи!! А до коелгата ДАНЧО, колега според мене по-важно е маслото да е с не по-голям визкозитет от 10на40 и да отговаря за коли с турбо-дизелов двигател от там нататък всеки си гледа от собствената камбанария, може ли да си позволи по-скъпо или оригинално, аз лично например не бих си сложил масло 0/40 защото мисля, че ще го харчи и защото мисля, че е финансово безсмислено и друг съвет ще ти дам, ако си улучиш правилното масло което не ти го харчи или го харчи минимално, карай си само с него, не ги сменяй постоянно с различни, не е хубаво, но всеки си преценява за себе си, никого не ангажирам с мнението си.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 22 апр 2012 0:07

tih написа:Това за турбото е много относително, колата ми е на реални над 450хил. и бог знае с какви масла карана до 350хил. и в какви квартални и самозвани сервизи обслужвана, но скоро колегата Ifidik ми диагностицира турбината като перфектна, на същото мнение бях и аз но нямаше как да се обоснова технически, което ме навежда на мисълта че турбина как да е не се чупи!! А до коелгата ДАНЧО, колега според мене по-важно е маслото да е с не по-голям визкозитет от 10на40 и да отговаря за коли с турбо-дизелов двигател от там нататък всеки си гледа от собствената камбанария, може ли да си позволи по-скъпо или оригинално, аз лично например не бих си сложил масло 0/40 защото мисля, че ще го харчи и защото мисля, че е финансово безсмислено и друг съвет ще ти дам, ако си улучиш правилното масло което не ти го харчи или го харчи минимално, карай си само с него, не ги сменяй постоянно с различни, не е хубаво, но всеки си преценява за себе си, никого не ангажирам с мнението си.

аве вие хора не разбрахте ли, че харча на масло няма нищо общо свързано с качеството му?! поредните глупости. нищо общо едното с другото...както и да е.

Последна промяна от wolff1 на Нед 22 апр 2012 0:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 22 апр 2012 12:59

wolff1 написа:
tih написа:Това за турбото е много относително, колата ми е на реални над 450хил. и бог знае с какви масла карана до 350хил. и в какви квартални и самозвани сервизи обслужвана, но скоро колегата Ifidik ми диагностицира турбината като перфектна, на същото мнение бях и аз но нямаше как да се обоснова технически, което ме навежда на мисълта че турбина как да е не се чупи!! А до коелгата ДАНЧО, колега според мене по-важно е маслото да е с не по-голям визкозитет от 10на40 и да отговаря за коли с турбо-дизелов двигател от там нататък всеки си гледа от собствената камбанария, може ли да си позволи по-скъпо или оригинално, аз лично например не бих си сложил масло 0/40 защото мисля, че ще го харчи и защото мисля, че е финансово безсмислено и друг съвет ще ти дам, ако си улучиш правилното масло което не ти го харчи или го харчи минимално, карай си само с него, не ги сменяй постоянно с различни, не е хубаво, но всеки си преценява за себе си, никого не ангажирам с мнението си.

аве вие хора не разбрахте ли, че харча на масло няма нищо общо свързано с качеството му?! поредните глупости. нищо общо едното с другото...както и да е.

Поредната глупост написа ти !!Разбира се ,че е свързано с качествата на маслото!!Аз съм сменил над 10 автомобила и съм карал с почти всички масла .И мога да ти кажа ,че има голямо значение !!

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 22 апр 2012 13:23

rokera671 написа:
wolff1 написа:

Поредната глупост написа ти !!Разбира се ,че е свързано с качествата на маслото!!Аз съм сменил над 10 автомобила и съм карал с почти всички масла .И мога да ти кажа ,че има голямо значение !!

глупости на търкалета. имам приятел който караше с кастрол 5-30, доливаше по малко от колкото взе да кара с мобил 5-30. а мобила е пълна синтетика и по добро от кастрола. айде кажи ми като си капацитет тогава, кое е по доброто масло? :?:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 22 апр 2012 13:27

Въобще не се имам за капацитет !Просто рахода зависи от качествата на маслото!И аз съм слагал Мобил от Метро ,и потече като черна боя.Кой ми е виновен ,че съм си купил менте!!?

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 22 апр 2012 13:55

rokera671 написа:Въобще не се имам за капацитет !Просто рахода зависи от качествата на маслото!И аз съм слагал Мобил от Метро ,и потече като черна боя.Кой ми е виновен ,че съм си купил менте!!?

не е менте. маслото се купува от германия. просто разхода няма общо с качеството. това са различни двигатели и т.н. някой реагират към 1 масло по друг начин и т.н. специално този модел на мобил е пълна синтетика от серията 1. кастрола е хидрокрак. не могат да се сравняват като качесто но това е. други примери има още...но не ми се навлиза в дълбочина :да:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 22 апр 2012 14:02

Не бе ,Човек няма спор за това !Исках да ти кажа ,че даден автомобил при две различни масла може да има различен харч.Най прост пример.На времето си купих Самара на 25000 км ,почти нова.Сложих и М10д и се шашнах ,че харчи масло.После и сложих Диона Супер и го вадех както го сложа.Давам ти примера за Самарата защото тогава не бях чувал за Мобил ,Лики моли и тн.Със здраве и дано си ме разбрал какво исках да кажа! :beer

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 22 апр 2012 15:16

rokera671 написа:Не бе ,Човек няма спор за това !Исках да ти кажа ,че даден автомобил при две различни масла може да има различен харч.Най прост пример.На времето си купих Самара на 25000 км ,почти нова.Сложих и М10д и се шашнах ,че харчи масло.После и сложих Диона Супер и го вадех както го сложа.Давам ти примера за Самарата защото тогава не бях чувал за Мобил ,Лики моли и тн.Със здраве и дано си ме разбрал какво исках да кажа! :beer

точно това ти казвам. дори 2 еднакви тт-та, година на производство, начин на каране, еднакъв двигател и изминати километри с едно и също масло. единият почти не долива, другия към 500 гр. на 10 000км. мисълта ми е че всичко е строго индивидуално и 1 и същ двигател, реагира към различни масла по различен начин, и към еднакви такива също. надчвам си да си ме разбрал :да: за това ти казвам че харча няма общо с качеството. двигател може да харчи повече от дадено масло, но не означава, че не му е по хубаво с него. общо взето се вижда когато се отвори двигателя накрая и вярвай ми, двигател който е каран само с пълно синтетично масло изглежда по различен начин от такова с хидро крак. харча няма значение :да: със здраве :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 22 апр 2012 15:21

Няма спор! :beer Два еднакви мотора не могат да бъдат в еднакво добро състояние.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 22 апр 2012 15:55

rokera671 написа:Няма спор! :beer Два еднакви мотора не могат да бъдат в еднакво добро състояние.

аве могат да бъдат много подобни и вярвай ми човек, дори и чисто нови да излезнат от завода единия може да харчи повече от едно и също масло от другия. всичко зависи от извънземното вътре, сещаш ли се? mhihi :да: :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 22 апр 2012 16:04

Сигорно! :D Истината е ,че новите мотори трябва да се карат с качествени масла .Докато на моят Голф мога да му слагам всичко.Сега съм с Вайко наливно и съм супер доволен.Пробвал е почти всичко.Но при дизелите ,турбо дизелите нещата са доста различни.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Нед 22 апр 2012 18:43

rokera671 написа:Сигорно! :D Истината е ,че новите мотори трябва да се карат с качествени масла .Докато на моят Голф мога да му слагам всичко.Сега съм с Вайко наливно и съм супер доволен.Пробвал е почти всичко.Но при дизелите ,турбо дизелите нещата са доста различни.

различни са до там, че трябва да сложиш специфичното масло. аз съм казвал много пъти, че освен разлика между пълна синтетика и друго няма. всички други само да са оригинални са малко или много еднакви :да:

Върни се в “Дизелови агрегати”