:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Високи обороти ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Passat90
Автомобил:
Двигател:

Високи обороти ?

Мнениеот Passat90 » Чет 12 окт 2006 16:16

Здравейте,
Имам следния проблем с Пасат 90 год. двигател 1,8 .
При каране в задръствания на градско известно време след като качи до 95 градуса колата постепенно почва да покачва оборотите. В някакъв следващ момент на празен ход оборотите стават такива , че все едно е настиснат докрая педала за газта. При тази ситуация карам по Цариградско без да натискам педала .Ако се кара след това известно време на дълъг път температурата пада и след известно време и оборотите се нормализират . Проблема се появи преди 2 месеца. На извънградско и когато не вдига високи градуси ефекта не се появява. Ходих при един двама майстори , но те предполагаха причини които очевидно не са верни . Ходих и на диагностика на двигателя доколкото може да се направи понеже нямам бензинова помпа и карам само на газ от 2 години и всички параметри бяха в нормата. "Майстора" ми обясни че от карането на газ в компютъра се натрупвали грешки и затова се получавало , само че след изчистване на комп. ефекта се появи отново , а може би е свързано с някой датчик . Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели или да напише телефон на някой майстор който е на "ти" с пасатите.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 12 окт 2006 16:26

пробвай след като вдигне обороти (загряла) да спреш и да загасиш двигателя за 1 мин, след това запали, ако държи пак високи обороти - май става въпрос за моторче за празен ход - смяна!

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 12 окт 2006 16:30

Как е разхода на газ? Може изпаритела да е за ремонт....

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Чет 12 окт 2006 17:10

Трупа ти грешки компа. Изключи акумулатора за 1 нощ и виж дали ще се оправи.
След като изобщо не караш на безин, не използващ ключе за газ, и към него не може да се свърже ресетвачката на компютъра, кажи на твоя "Майстор" да ти направи едно ключе, с което да се прекъсва захранването на компа, и като почне да ти прави този проблем да го оставиш да престои една нощ с изключено захранване , до следващия път когато почне да го прави.

Passat90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat90 » Пет 13 окт 2006 10:51

Изпарителя го смених , а проблема остана . Ако загася двигателя , когато проблема е налице , след като запаля оборотите отново са високи. За моторчето за празен ход си мислех , но не мога да си обясня защо проблема се проявява само при висока температура.
А по принцип защо трябва да изключа акумулатора за цяла нощ за да се ресетне компютъра иначе за малко го изключвах , но си мислех че това е достатъчно.
Благодаря за отговорите!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 13 окт 2006 10:54

Изключване ти върши работа за 5 минутки ! Цяла нощ не е необходимо!
А защо си мисля,че някой температурен датчик е сдал багажа ?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 13 окт 2006 11:06

Аз имах същия проблем с Вектрата.Понякога като и кефнеше си вдигаше оборотите и си карах без педал 5-6км после сама си се оправяше.Това ми го правеше и при студена кола. Едва ли е от компютъра -май ще трябва по-добър стендаджия, или да не му обръщаш внимание ако не е толкова често:wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 окт 2006 11:29

kaloyan22 написа:...или да не му обръщаш внимание ако не е толкова често:wink:

Бате, ако ти реве на някой светофар като болид от Ф1 на старт, как да не му обръщаш внимание?!?!?
И на мен м мирише на температурен датчик, чесно казано!
На дебитомера има ли датчик за Т* на външния въздух? Откачена ли е тръбата за вземане на топъл въздух от двигателя?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Пет 13 окт 2006 12:48

според мен пък има проблем с трупане на грешки от работа на газ.
И само ако окачи за секунда клема на акумулатора и ще изчезне проблема, до следващия път когато се натрупа грешката /може да е след 5 паления - може и след седмица/. Решението е емулатор на ламбда сонда или реле за нулиране на компа /като според мене емулатора е по-добрия вариант/

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 13 окт 2006 15:03

Провери си и ъгъла на запалване - мисля че беше около 8 градуса за газ!

димитър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот димитър » Пон 13 авг 2007 14:45

:oops: виж зи моторчето като си на празен ход му натисни от пред датчика на вътре и въш да ли има промяна , после пробвай като извадиш температурният датчик дали ще паднат оборотите , не забравяй да ресветнеш компа

Върни се в “Passat”