Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот Barboukov » Пон 23 апр 2012 9:33

Чак се изумих как след ударното начало на сезона Мак се сринаха толкова много на грида в Бахрейн. Или другите са наваксали много, или пистата не им пасва.
Разочарован съм също от Мерцедес. А Нико си е научил урока от Шумахер (Унгария 2010 като натисна Барикело и Монца 2011 като не пускаше Шумахер). Само дето тук нямаше стени :twisted: За мен трябваше да бъде наказан.
Изкефих се много на Кими. 11ти на старта, изпреварва здраво, почти мина и Фетел... Страхотни Лотуси... Просто страхотни...

Иначе невероятно начало на сезона. Четири кръга, четирима победители, шампионите лидери :Mr Green Fun

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 23 апр 2012 10:06

Vettel написа:Чак се изумих как след ударното начало на сезона Мак се сринаха толкова много на грида в Бахрейн. Или другите са наваксали много, или пистата не им пасва.
Разочарован съм също от Мерцедес. А Нико си е научил урока от Шумахер (Унгария 2010 като натисна Барикело и Монца 2011 като не пускаше Шумахер). Само дето тук нямаше стени :twisted: За мен трябваше да бъде наказан.
Изкефих се много на Кими. 11ти на старта, изпреварва здраво, почти мина и Фетел... Страхотни Лотуси... Просто страхотни...

Иначе невероятно начало на сезона. Четири кръга, четирима победители, шампионите лидери :Mr Green Fun

Както каза Уитмарш, не са изгубили 1 сек от събота до неделя. Съвкупност от технически проблеми, без които и двата болида можеха да следват Лотусите. Определено нямаха скорост за челните места, но и трагичния резултата не представлява обективно темпото им.

ПП: Нито пък лотусите станаха бързи ония ден. Силите са до толкова изравнени, че най-малките грешки обръщат класирането. :bowdown

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 23 апр 2012 10:44

Гледах повторенията.

Нико изобщо не е за наказание. Нито един пилот не е започнал маневра за изпреварване срещу Нико и той е в правото си да отиде до самия край на пистата. Алонсо и Хамилтън ако искат да се пробват отвън на следващия завой...

От двата случая за наказание е Хамилтън, понеже изпревари извън пистата.
Вторият случай е чист и за Алонсо би било по-добре да не разваля хубавото пилотиране с кофти характера си и безкрайно мънкане.

Другият спорен момент, който трябваше да предизвика наказание е за пускането от пита на Алонсо, но вече сме се нагледали на липсата на консистентност в решенията на ФИА.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 23 апр 2012 11:47

Това с Алонсо го бях забравил. Наистина заслужаваха наказание. Не стига, че за нищо не се борят тия червените, ами бързат на всичкото отгоре.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пон 23 апр 2012 12:58

Vettel написа:Това с Алонсо го бях забравил. Наистина заслужаваха наказание. Не стига, че за нищо не се борят тия червените, ами бързат на всичкото отгоре.

Неделни шОфери пишеш.Еми да си карат само двама-трима тогава?Формулата си е интересна тази година и всеки се бори със зъби и нокти, та ако ще и за 2-3 точки да е.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 23 апр 2012 13:12

pensiq написа:
Vettel написа:Това с Алонсо го бях забравил. Наистина заслужаваха наказание. Не стига, че за нищо не се борят тия червените, ами бързат на всичкото отгоре.

Неделни шОфери пишеш.Еми да си карат само двама-трима тогава?Формулата си е интересна тази година и всеки се бори със зъби и нокти, та ако ще и за 2-3 точки да е.

Явно са си спомнили 2007-а, 2008-а, къде точно една точка донесе на някой титлата, а на други...попарата mhihi Все пак си мисля, че фетелчо няма да пуска повече фъндък. Струва ми се, че ѝ свикна вече на новата кола и следващите състезания ще се представя, като на последното.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 23 апр 2012 13:44

От твоята клавиатура в на господ мейла да стигне това и да се случи. :deal

Днес се замислих... Дали някой пилот ще спечели 4 състезания този сезон? Няма да се очудя, другия кръг да има 5ти победител (Кими или Хамилтън)...

ПП: Добавих гласуванка в първото мнение! Всеки може да променя вода си в хода на сезона.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 23 апр 2012 14:02

Райконен може, но Хамавтрън забрави. Не кара толкова добре, колкото другите в ТОП-а. 3 полпозишъна, една втора квалификация и резултат нулев - нито едно спечелено състезание. Аре да кажем механиците го прецакаха вчера, но и да ги нямаше проблемите пак нямаше реален шанс даже за подиум. От Макларън Бътън ми харесва как кара консистентно и като нищо да поднесе втора победа. Кимионен, Грожан и Лотус, като цяло, не мога да преценя, но си мисля, че вчера извадиха голям късмет. И с настройката на колата и с развоя на състезанието. В следващите състезания ще си проличи най-добре дали е било на късмет или верно са бързи рендетата. Райконен ми е супер отвратителен, но кара да го ева, не може да му се отрече. Алонсо - много шум за нищо, не го знам за кво се дърви напразно. Спечели едно състезание на магия и си повярва повече отколкото трябва. Жалко за Маса. Не можа да се възстанови тва момче след катастрофата и тва е. А ми беше фаворит. Нико сам си е виновен за 5-ото място вчера. И той си повярва прекалено много, подцени ситуацията и резултата е налице. Дано се съвземе и покаже нещо повече от Бахрейн. И колата му го позволява и пилотските му умения. Битка между Розберг и Фетел мисля ще е супер интересна за гледане. Реално мисля, че двамата германци имат най-големи шансове за титла тази година, имайки впредвид скорост на колите и техните лични пилотски възможности.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 23 апр 2012 14:08

escrime написа:Да видим дали Кими ще подобри най-доброто класиране на Маса от 2011 г... Фелипе все пак се класира цели 2 пъти на пета позиция тази година, а когато двамата бяха във Ферари за последно го би... facepalm

Шегувам се аз, ама сега сериозно... Кими последно кара неуспешното F60. Тогава и гумите бяха коренно различни. Останалите на грида се движат вече 3-та година с новите концепции и догодина ще им е втора с Пирели.

Аз лично не бих хранил такива смели надежди като феновете му. ;)

Тук вече Жоро получи отговор - Да, подобри го!

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 23 апр 2012 14:15

Що не болднеш и третия ред, а вадиш шегата от контекста? ;)

По отношение на гласуванката - 4. На косъм, благодарение на състезанието в Китай, иначе щеше да е 3.

П.П.: От година на година DRS ме дразни все повече. :banghead:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 23 апр 2012 15:08

Булие за Райконен:

"He has always been a natural, and you don't lose that. If you've got the speed you've got the speed.

"I could see that he was fit, so we had high hopes that he would deliver, and I think this is confirmation of that choice."

В анкетата дадох 4. Сезона върви супер, но Бахрейн и в по-голяма степен Малайзия, бяха кофти за каране и гледане. Подозирам че по-късно ще си променя оценката поне на 5. :да:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 23 апр 2012 16:32

escrime написа:П.П.: От година на година DRS ме дразни все повече. :banghead:

Ако четири състезания вече Маковете печелеха благодарение на DRS грам нямаше да те дразни, ами напротив mhihi

Добро нововъведение, благодарение на което има изпреварвания.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 23 апр 2012 17:11

Vettel написа:благодарение на което има изпреварвания.

Aко ти работи DRS-a mhihi и ако пистата позволява. Сега в Испания само на стартфиналната права, 300+ км./ч :twisted:

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пон 23 апр 2012 18:54

xploda написа:
pensiq написа:

Явно са си спомнили 2007-а, 2008-а, къде точно една точка донесе на някой титлата, а на други...попарата mhihi Все пак си мисля, че фетелчо няма да пуска повече фъндък. Струва ми се, че ѝ свикна вече на новата кола и следващите състезания ще се представя, като на последното.

Те не знаят с колко цилиндъра им е колата в момента ти за провали преди години пишеш.Дано се оправят, дано и на стареца да му провърви, а няма да е зле и някой младеж да изригне, та да е още по интересно.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 24 апр 2012 10:09

Vettel написа:
escrime написа:П.П.: От година на година DRS ме дразни все повече. :banghead:

Ако четири състезания вече Маковете печелеха благодарение на DRS грам нямаше да те дразни, ами напротив mhihi

Добро нововъведение, благодарение на което има изпреварвания.

Да бе, прекрасно нововъведение, нема нужда... :?
Те, тука на тая права и никъде другаде ше се изпреварвате.
Изобщо май бъркаш изпреварване с подминаване.
Този, който е отпред, ще стои със свалени гащи, без право на отговор или при защитата си рискува наказание.
Чудно е да гледаш DRS fly-by, при разлика в скоростта от 20 км/ч и повече. facepalm

Малко утопичен поглед имам в това отношение, но изкуствените състезания далеч не са ми по вкуса.
DRS, заповеди от бокса, задължително спиране, задължителна употреба на двете смеси, замразени двигатели...

Направо да пускат поливащи системи на пистата и да дадат по един джойстик на механиците. Ще си спестят и заплатите за пилотите. :048:

Последните години F1 издиша, за мое много голямо съжаление. Все по-малко са нещата като четвъртия педал, mass dampers, F-Duct, двойния дифузьор, обдухваните дифузьори, гъвкавите крила, че дори и окачването на Лотус, което не видя бял ден.

И да ме обвиниш, че понеже Макларън нямат 4 победи не се кефя на DRS... scare

За мен лично на формулата са ѝ нужни битки като на Нико срещу Хамилтън и Алонсо, а не като "изпреварването" на Грожан срещу Хамилтън...

Добре, че бяха обратите в Китай и шарената таблица с точките.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”