Проблем с имобилайзера!!! Golf-3 TDI-90HP!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bombeto1770
Автомобил:
Двигател:

Проблем с имобилайзера!!! Golf-3 TDI-90HP!

Мнениеот bombeto1770 » Нед 25 мар 2012 12:56

Колеги имам ГОЛФ 1.9 TDI 90 к.с.1995г. Вчера ме предаде!От две години я имам колата.На кратко историята.По някой път веднъж или два,три пъти месечно отказваше да запали.Лампичката/като намотана жица/ на таблото за подгрева светва /на половин мощност/ и не изгасва.Колкото и да въртиш да я запалиш, няма палене.Аз и не се опитвам.Тази същата лампичка, ако всичко е наред светва много ярко при ключ на контакт, и изгасва за 1/една / секунда , защото времето е 15-20 градуса вече.
Зимата го правеше този номер ,но доста по-рядко? Веднъж на два месеца!Изчаквах 5-6 минути и се оправяше.Вчера блокира окончателно.Опитахме да заменим четеца/ транспондера/, но не помогна.Всеки различно говори-един смята,че софтуерно трябва да се действа/хакер-ключар/ и струва 200 лева??? Друг, че може да е прекъснат някой кабел към компютъра и т.н и т.н предположения.Лошото е ,че имам само един ключ.МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ ДА СПОДЕЛИ!!!БЛАГОДАРЯ!!!

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Re: Проблем с имобилайзера!!! Golf-3 TDI-90HP!

Мнениеот ДАНЧО » Пон 26 мар 2012 8:38

Здравей, имах подобен проблем с моя голф 3 1Z.Хубавото при мен е,че имах 2 ключа.Като се прецакаше първия палих с втория.При мен даже не въртеше.Запалваше и след секунда загасяше.Като не е бил при мен 2-рия ключ като ми го направи това, няколко пъти завъртах ключа.Ту от едната страна ту от другата и ставаше.Пробвай така,дано съмти бил полезен :beer

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Пон 26 мар 2012 14:30

При подобни да не кажа същите симптоми при мен се оказ реле 109,като го пипнах пареше.Отворих го презапоих и засега няма проблем.Казвам подобни,защото при мен лампата за подгрева си светеше нормално,но не изгасяше и не палеше в същия момент.Мисля че ако е от имото както е писъл колегата по-горе пали и гасне за 1 секунда.

smeag0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smeag0ll » Пон 02 апр 2012 9:14

bombeto1770 написа:Колеги имам ГОЛФ 1.9 TDI 90 к.с.1995г. Вчера ме предаде!От две години я имам колата.На кратко историята.По някой път веднъж или два,три пъти месечно отказваше да запали.Лампичката/като намотана жица/ на таблото за подгрева светва /на половин мощност/ и не изгасва.Колкото и да въртиш да я запалиш, няма палене.Аз и не се опитвам.Тази същата лампичка, ако всичко е наред светва много ярко при ключ на контакт, и изгасва за 1/една / секунда , защото времето е 15-20 градуса вече.
Зимата го правеше този номер ,но доста по-рядко? Веднъж на два месеца!Изчаквах 5-6 минути и се оправяше.Вчера блокира окончателно.Опитахме да заменим четеца/ транспондера/, но не помогна.Всеки различно говори-един смята,че софтуерно трябва да се действа/хакер-ключар/ и струва 200 лева??? Друг, че може да е прекъснат някой кабел към компютъра и т.н и т.н предположения.Лошото е ,че имам само един ключ.МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ ДА СПОДЕЛИ!!!БЛАГОДАРЯ!!!

Колега слагай един емулатор и забрави за иммо.

pepino_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino_bg » Пон 02 апр 2012 22:34

Най-вероятно нямаш проблем в имобилайзера.Присъщо за грешка в имобилайзера е ,че колата ще запали за секунда(за да ти покаже,че може)и след това гасне.Най-добре не бързай да даваш излишни пари на крадливи ключари,а си направи диагностика,така ще се ориентираш къде ти е проблема.Успех! :да:

pesat
Автомобил: AUDI A6 C4
Двигател: AEL

Мнениеот pesat » Пон 23 апр 2012 21:39

didopoli написа:При подобни да не кажа същите симптоми при мен се оказ реле 109,като го пипнах пареше.Отворих го презапоих и засега няма проблем.Казвам подобни,защото при мен лампата за подгрева си светеше нормално,но не изгасяше и не палеше в същия момент.Мисля че ако е от имото както е писъл колегата по-горе пали и гасне за 1 секунда.

напълно съм съгласен с теб!!!И при мене беше така.не е от имобилайзера,защото щеше да припалва.РЕЛЕ 109 (което се намира над бушоните) сменяш го (15 лв струва) това е на тди проблем :)

bombeto1770
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bombeto1770 » Чет 10 май 2012 10:57

Благодаря на тези които споделиха!Сори за това ,че чак сега Ви пиша.Проблема го реших след 3 дни.Майсторчето ми взе 65 лева,но не ми каза какво точно е сменил.Предполагам нещо по трасето от четеца до компютъра.Присъствах първоначално като я закачи на лаптопа изписваше "дефектирал" кабел.Думата не е точна,защото програмата превежда от друг език неточно и непълно.За сега всичко е шест.Да чукна на дърво.Ще видя релето-109 дали е ново? Но трябва да си извадя и нов/втори/ ключ. Искат 60 лева.Няма отстъпки.Дано да не се случва на никой от Вас.ЧАО!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”