Пасат б3 загрява прекалено

Техническа и сервизна информация за Passat
popov1300
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 загрява прекалено

Мнениеот popov1300 » Пон 23 апр 2012 15:38

Здравейте отново днес ми се случи нещо за втори път. По принцип по табло пасата до сега не е вдигал повече от 70 градуса а съм виждал че включва перката и като пипна маркучите ми се струва че държи 90 градуса смисъл топли са, обаче идва един момент в който започва да прекъсва както си върви сякаш газта му спира (на газ го карам) придърпа малко и се оправи пак. Ама днес вдигнах капака маркучите не могат да се стиснат твърди много щом отвъртях капачката на казанчето водата извря и всичката изтече. За втори път се случва това да изхвърли всичката вода до сега много пъти е загрявал включва си перката и всичко е на 6. То и днес включи перката ама файда стори ми се че късно се сети да я пусне и затова изхвърли водата.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Re: Пасат б3 загрява прекалено

Мнениеот дзвера » Пон 23 апр 2012 15:48

popov1300 написа: щом отвъртях капачката на казанчето водата извря и всичката изтече.. и затова изхвърли водата.

на топъл мотор НИКОГА не отвъртай капачката, а за това че държи 70гр. си за нов термостат.

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Пон 23 апр 2012 16:01

Може да е заминала гарнитурата на главата или перката на водната помпа да е превъртяла.

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Пон 23 апр 2012 18:55

дзвера написа:
popov1300 написа: щом отвъртях капачката на казанчето водата извря и всичката изтече.. и затова изхвърли водата.

на топъл мотор НИКОГА не отвъртай капачката, а за това че държи 70гр. си за нов термостат.

Защо да не отвъртам капачката на топъл мотор?

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Пон 23 апр 2012 18:56

Ако може да ми кажете горе доло какви пари върви една водна помпа и един термостат и на коя марка са по читави че не съм купувал да знам информативно какви пари да приготвя :bowdown

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Вто 24 апр 2012 14:01

popov1300 написа:
дзвера написа:

Защо да не отвъртам капачката на топъл мотор?

Защото по принцип системата ти е под налягане а когато е загряла на 100 градуса можеш да се изгориш с врелия антифриз не само по ръцете но и по лицето,отделно като отвориш налягането се сменя и ти хвърля антифриза което не е добра идея

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Вто 24 апр 2012 19:21

scare
Аз като малак на една жигула и отворих и капачката ме щибна в челото scare
А жигулите са с метални капачки

Потребителски аватар
stanimak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimak » Сря 25 апр 2012 8:00

Колега пробвай на бензин и ако пак грее тогава проверявай гарнитура, водна помпа, термостат, но ако не загрява на бензин си за реглаж на изпарителя (пуска повече газ и от неправилно горене колата грее). При мен беше така и зимата грееше повече отколкото сега, след реглажа на изпарителя градусите се кротнаха.

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Сря 25 апр 2012 8:14

popov1300 написа:По принцип по табло пасата до сега не е вдигал повече от 70 градуса

Колега и аз мислех че е нормално да държи толкова при мен,(Б4) и така 2 години :screwy (ми че от де да знам и кой да ми каже че не трябва да е така :mrgreen: ) Когато гризнах дървото с "бозата" по капачката на маслото, (Март т.г.) чак тогава разбрах че освен всичко друго, ми трябва и термостат. :mrgreen: И все пак си мисля че това да са твърди маркучите, не е добре. Когато го имах тоя проблем един колега ми каза: "Виж горния да е топъл а долния да е хладък, но ако загрее и се надуват... кофти".

П.С. Не съм много сигурен в това за маркучите дали го обяснявам правилно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 25 апр 2012 14:05

Недей да бързаш да купуваш помпа, а за термостата - 100% не е от него. Щом казваш че и маркучите ти са твърди най-верояно е заминала гарнитурата на главата. Антифриз губи ли се

axeon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axeon » Сря 25 апр 2012 14:42

genov1 написа:Недей да бързаш да купуваш помпа, а за термостата - 100% не е от него. Щом казваш че и маркучите ти са твърди най-верояно е заминала гарнитурата на главата. Антифриз губи ли се
Аз си мисля че е добре да отиде в сервиз и да видят на място да му замерят за газове в разширителния съд и така.Това с твърдите маркучи и е доста разтегливо,защото ако е пипал при доста загрял мотор примерно преди да вкл втора степен на перката е нормално да са твърдички нормално е при това положение като отвие капачката да му хвърли антифриза

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Сря 25 апр 2012 21:28

Водната помпа се оказа за боклука свалих я днес лагерите са заминали издава странни шумове и затова ще я сменя. Искам да попитам възможно ли е да е заминала капачката на разширителния съд? Свалих го днес напълних го с вода под налягане от задния му край има нещо като дупки заводски от едната започна да тече вода нормално ли е това (за разширителния съд става въпрос)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 25 апр 2012 21:39

Най-вероятно стрелката на таблото те лъже за температурата и е показвала 70 градуса при реални 90 градуса. Термостата не бързай да го сменяш преди да си измерил температурата на двигателя с термометър и да провериш при колко градуса започва да се загрява и долния маркуч.
Проблема ти най-вероятно е от датчика на радиатора, който трябва да включи перката. Свали го, закачи го за мултицет и в тенджера с вода на котлона, ако мултицета не писне дори когато водата заври хубаво (тоест 100градуса) значи си за нов.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 25 апр 2012 22:29

popov1300 написа:Водната помпа се оказа за боклука свалих я днес лагерите са заминали издава странни шумове и затова ще я сменя. Искам да попитам възможно ли е да е заминала капачката на разширителния съд? Свалих го днес напълних го с вода под налягане от задния му край има нещо като дупки заводски от едната започна да тече вода нормално ли е това (за разширителния съд става въпрос)

Смени си водната помпа без да пипаш друго! Виж как ще се държи и ако пак има проблем прави нещо! Това дето си направил с разширителия съд, та да пробваш капачката нещо не ми харесва - тая капачка почва да изпуска при и над определено налягане, ти знаеш ли какво налягане си създал? Иначе да, трябва да почне да изпуска ама си има от до .....
Ааа, както каза колегата в предния пост - измери температурата на водата с уред и в същото време виж термометъра на таблото какво показва!

Потребителски аватар
aliays
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aliays » Чет 26 апр 2012 10:02

Колега на мен пасата ми надуваше, защото тънкото маркуче което влиза в разширителния съд бе запушено, та провери го.
Колкото до капачката, разклати я, ако дрънчи е заминала, новата струва 7 - 10 лева (преди месец купувах)
Успех!!!!

Върни се в “Passat”