Поло 6н АЕХ без климатик.
Не очаквам да стане като с климатик, но поне да духа по свеж въздух... Предполагам мога да изкарам удължение на тръбата до бронята и да смуче директно студено, но коя е тя тръба ? Моля за помощ понеже не намерих нищо с търсачката като решение на проблема който предполагам не е само при мен.
Поздрав за всички: http://www.vbox7.com/play:2dbc9811
Поло 6н АЕХ - Как да духа студен въздух парното?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Как да духа студен въздух парното?
Преди две години един колега с Г3, не знаеше че трябва да завърти средната врътка на синята точка и си караше цяло лято на парно /отопление / с отворени прозорци.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да духа студен въздух парното?
Вентилацията вкарва външен въздух, който се засмуква от отворите на капака до чистачките, през лятото по-студен въздух няма откъде да вземеш. Питай някой със същата кола да ти обясни за врътките - да не би и ти да караш с включено парно, а е възможно и да са ти прецакани клапите (дунапрените) и да меша топъл и студен въздух.
Това с тръбата е доста сложно и напълно безсмислено, ако колата ти е изправна и не те устройва температурата си търси климатик.
Това с тръбата е доста сложно и напълно безсмислено, ако колата ти е изправна и не те устройва температурата си търси климатик.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
Re: Поло 6н АЕХ - Как да духа студен въздух парното?
колеги МОЛЯ ВИ СЕ ! не съм толкова
! когато пусна на студено естествено не духа топло, а хладко и за това питам все пак в движение ако се взема въздух както аз си мисля, то ще влиза баш студен въздух и може да се получи замисъла ми. благодаря на колегата над мене за пояснението от къде взема студен въздух това ме интересуваше и ще мисля върху това.
! когато пусна на студено естествено не духа топло, а хладко и за това питам все пак в движение ако се взема въздух както аз си мисля, то ще влиза баш студен въздух и може да се получи замисъла ми. благодаря на колегата над мене за пояснението от къде взема студен въздух това ме интересуваше и ще мисля върху това.- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Когато температурата е 30+градуса въздуха над асфалта е още по-горещ.Мислиш ли,че ще влиза хладен въздух отнякъде?Единственото,което ще влезе е топъл вятър.Все едно през зимата да ти е включено парното.Отворените прозорци разхлаждат,но плексита е почти 100 процента сигурен.Само климатик може да охлади купето.Поне аз мисля така де.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Като за начало сложи на единия маркуч на парното кранче.Като се постопли времето спри с него водата да върти през радиаторчето и ще усетиш ефект със сигурност.Колкото и да са ти добри клапите за топло-студено все пак радиаторчето в таблото си е на макс. и няма как тая топлина да я спреш освен с кранче.
Другия начин A/C
Другия начин A/C

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
Bai Sando написа:Като за начало сложи на единия маркуч на парното кранче.Като се постопли времето спри с него водата да върти през радиаторчето и ще усетиш ефект със сигурност.Колкото и да са ти добри клапите за топло-студено все пак радиаторчето в таблото си е на макс. и няма как тая топлина да я спреш освен с кранче.
Другия начин A/C
предполагам ще трябва да сваля цялото табло?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
От коша на двигателя влизат два маркуча в радиаторчето - избери си единия срязваш го и слагаш кранче.
Желателно е да не режеш нищо, а да извадиш и двата маркуча и да свържеш двата щуцера от двигателя с друг маркуч - така циркулацията ще се запази, при някои двигатели това има значение, не знам точно за твоя дали има или няма. радиаторчето го пълниш с антифриз и го затапваш и него с маркуч, да не ми да се разсъхне нещо. През зимата пак слагаш твоите маркучи.
Забележим ефект от цялото упражнение не мисля че ще има.
Само климатика решава проблема радикално.
Желателно е да не режеш нищо, а да извадиш и двата маркуча и да свържеш двата щуцера от двигателя с друг маркуч - така циркулацията ще се запази, при някои двигатели това има значение, не знам точно за твоя дали има или няма. радиаторчето го пълниш с антифриз и го затапваш и него с маркуч, да не ми да се разсъхне нещо. През зимата пак слагаш твоите маркучи.
Забележим ефект от цялото упражнение не мисля че ще има.
Само климатика решава проблема радикално.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
С тази тъмна кола, каквото и да правиш, все ще е жега без клима. Виж дали си е на място гуменото уплътнение под капака, пред отсека на чистачките. Ако не е наред, топъл въздух от мотора влиза във въздуховода на парното.
- stanev79
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам имаш газово, та ..... преди време бях открил някъде из форумите идея за направата на охладителна система чрез използването на изпарителя на газовото!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако колата ти гори по-малко от Т55 от изпарението на пропана също няма да се разхладиш.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Най-простият начин е климатик иначе забрави за студено еле па ако е тъмен цвят колата 

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
Колеги нямам газово и исках малко да я побългаря, но явно не винаги става...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
refresh4o написа:Колеги нямам газово и исках малко да я побългаря, но явно не винаги става...
В началото на демокрацията имах едно поло 86ц - хубава количка беше .Тъкмо имахме и бебе тогава - разкарвахме се насам натам с колата , но лятото беше много горещо нея година.Мислих мислих, взех , че напълних фризера с онез кутийки (тавички) за ледени кубчета .Като замръзнаха - напълних ги в една торба и хайде в отделението дето е засмукването на въздуха за парното - изсипах ги там, да ви кажа близо три часа приятен хлад , е те се стопиха кубчетата , ма от него ден нататък във фризера винаги имаше поне три кила кубчета

- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
samo_pechka написа:refresh4o написа:Колеги нямам газово и исках малко да я побългаря, но явно не винаги става...
В началото на демокрацията имах едно поло 86ц - хубава количка беше .Тъкмо имахме и бебе тогава - разкарвахме се насам натам с колата , но лятото беше много горещо нея година.Мислих мислих, взех , че напълних фризера с онез кутийки (тавички) за ледени кубчета .Като замръзнаха - напълних ги в една торба и хайде в отделението дето е засмукването на въздуха за парното - изсипах ги там, да ви кажа близо три часа приятен хлад , е те се стопиха кубчетата , ма от него ден нататък във фризера винаги имаше поне три кила кубчета
колега ако щеш вярвай, но днес към университета си мислих за темата и се чудих дали някой е правил точно това с леда

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”