Бихте ли си купили чисто нов Голф 2, ако се произвеждаше?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Бихте ли си купили чисто нов Голф 2?

Много ясно
253
52%
Бих си купил ако е с подобрения
135
28%
Не, не мисля че би бил адекватен днес
96
20%

Общо гласове: 484
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 12 окт 2006 21:07

Явно въпросът не е в това, че "все още се движат", а дали има хора, които биха продължили да го желаят !

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 12 окт 2006 21:47

leavon написа:Явно въпросът не е в това, че "все още се движат", а дали има хора, които биха продължили да го желаят !
Неволята и некадърността на съветските автопроизводители превърнаха всеки трети мъж в автомонтьор и ако човек е свикнал през два-три месеца да си обезвъздушава спирачките например или да си сваля карбуратора за почистване или ред други дребни ремонти-ще продължи да си кара Москвич,щото ако вземе западен автомобил 15-та ръка :( със сигурност ще се види в по-голямо приключение!Лично аз не бих си купил Г2 - ИСКАМ Г5,но да знам,че ще е надежден,като Г2 :D :wink:

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Пет 13 окт 2006 10:02

Моето мнение по въпроса е малко по-различно... Някак си от друга гледна точка. Т.е. По мои наблюдения хората спряха да сторят и правят като едно време, с Любов. Голф 2 според мен е изграден с голяма любов от самите създатели, затова са двойно поцинкованите ламарини, затова е опростено максимално окачването, затова са и куп други работи.... Затова е надежден. Лично аз не харесва нито една нова кошница. Кошница ли казах, ами да - такива са. Защо?! Защото не влагат любов в тях, всички бързат в някаква измислена надпревара, в разните му Екстри(вграждането им), няма го замисъла на опростеният дизайн...Искате ли малко факти от лично наблюдение?!
НА мой познат Пежо 307 със стъкления покрив... Колата е разкошна - Просто комфорт от всякъде, обаче на 6-я месец му се изкърти предпазният капак на двигателя от вибрациите. Да не обяснявам колко още неща смени за кола на 4-ри години... Вярно кара я много...
Друг познат има VW Тоуран(или както там се пише). Ами тази кола почти всеки месец е в оторизиран сервиз на VW :shock ...
Да ви дам ли още примери. Новата А класа на Мерцедес - Изгърмя и някакъв датчик за Аирбега... И струва -да не казвам колко...
Всичко това ме води на следната мисъл, че се изучиха да строят и майсторят колкото да изкара гаранционния си срок. Не само в Автомобилостроенето... Идеята е да има Покупателност(Ха кажете сега дали не съм прав) За мен нищо ново не си струва парите, особено в България. Това са си пари загубени. Предпочитам да съживя един голф и да го карам поне още 10 г. Отколкото да си тровя нервите с уж нова кола, която след 3-та година е за моргата.

П.П.
Лично мое виждане, не ангажирам никой с този си пост. Както и не искам да влизам в спорове, с който и да било. Не се хабете да ми обяснявате, просто няма да споря с никой, нито ще дам друга обосновка на виждането си. Както и няма да си променя мнението...
Поздрави на всички

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 13 окт 2006 10:24

За съжаление си мнооого прав !
Но за това са виновни основна хАмериканците и Китайците!Ха сетете се защо !
А и големите авопройзводители(немски особено) до сега работеха за името си , а сега са оставили името им да работи за тях !

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 13 окт 2006 10:27

Действително, не е лошо - нещо, което доказано върши работа да се използва. Ако с минимални промени в производството купето /с "дълбоката" броня, пластмасовите "вежди", 4 фара и стопове в черно и червено :) / се пригоди да издържа нормите на последните краш-тестове, ако се монтират съвременните системи за активна и пасивна безопасност и се вкарат в новите норми спирачния път и емисийте на изгорелите газове /обновен технологично, по-икономичен и екологичен ДВГ/, малко да се "пипне" возията, ергономията на салона и обезшумяването... Бордкомпютър, ел. стъкла и огледала /с отопление/, климатик и си готов - какво повече ти трябва? :lol: Само че това ще бъде съвсем друга кола - с външността на Г2, но без надеждността му - за съжаление...

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 13 окт 2006 10:32

Изцяло съм съгласен със теб Ангеле, ти общо взето успя да формулираш по прекрасен начин моето виждане по въпроса. Днес си мислех че отношението към Г2 /подчертавам-не само в България/ ми напомня на отношението на американците към техния форд мустанг примерно.Защо, какво е общото? Ами точно това за което говори Ангел-просто и двете машини са проектирани и произведени със...във време и по начин, съвсем различен от настоящите...
Аз лично съм абсолютно убеден че изобщо не е далеч момента когато ВСИЧКИ световни автомобилни производители ще си поръчат продукцията на специализирани фирми производителки в Китай, както е сега със телевизорите, стерео уредбите, компютрите, сучове, рутери, ГСМ-и....може да се продължи още.Просто ще си пращат техническата документация на завода в Китай, и оттам ще бълват продукция.....

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Пет 13 окт 2006 10:40

Общото е, че са култови автомобили 8)

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 13 окт 2006 10:44

Дано не стане скоро! :cry: Самите фирми, в заводите-майки свалят вече "гарда", за Холандия, Белгия, Испания и т.н. имат проблеми отдавна, за щатските фабрики да не говорим... Какво ще стане, когато подкараме китайско - просто не ми се мисли...

П.П. ФВ и Ауди имат стабилни традиций и дълготрайни интереси в производството на автомобили в Китай...

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 13 окт 2006 10:53

kokovanev написа:П.П. ФВ и Ауди имат стабилни традиций и дълготрайни интереси в производството на автомобили в Китай...

:да: Малко по-назад съм дал един линк за китайската Джета

Потребителски аватар
vesics
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesics » Пет 13 окт 2006 11:18

versace написа:
vesics написа:
jojo84 написа:абе незнам ама като гледам почети всеки трети кара голф нали???

карат щото немат пари за Bentley

По същата логика и доста ладички и москвичи все още се движат. И какво да не би да трябва отново да започнат да ги произвеждат?!

ми че то лади и сега се произвеждат

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Пет 13 окт 2006 12:36

Понеже всички се изхвърлят, че биха си купили нов Г2, ако се продаваше, само ще вметна, че цената на нов Г2 е 20-40Хил. ДМ.
Ако някой наистина има желание и възможност да даде 20000лв за нов Г2, то го съветвам да си купи един Г2 за 3000 и в Unitrade ще му го направят по-добър и от фабричния. ( с нови ламарини, двигател и всичко друго)
Лично аз, за нов Г2 не бих дал повече от 7-8 х.лв и то за да се ползва за служебна кола. Имал съм две ГТИ и освен с много добро ускорение за парите си с нищо друго не могат да впечатлят.
Колкото до ширещото се мнение, че Г3 е по-ненадежден от Г2, при коректно сравнение (на еднакви модификации, с еднакви екстри) това твърдение просто не е вярно.
Наистина Г2 1.3 '86 е по-здрав от Г3 '97 ГТИ 16v с всички екстри, но ако има колеги, недоволни от ГТИ-ките си моля да ми пишат на ЛС - може да уредим бартер за Г2 1.3 :D

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пет 13 окт 2006 12:57

Тони, както вероятно си забелязал ако си изчел темата, никъде не е ставало въпрос за цена. Парите разбира се са доста банален фактор,почти винаги дори решаващ, просто едва ли някой ще бъде изправен в живота пред подобна дилема...
Причината да пусна анкетата е емоцията която изпитвам към този амтомобил, а факта че толкова хора се изказаха показва че вероятно не съм единствен :lol:

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Пет 13 окт 2006 16:22

100% . Това е страхотна машина.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пет 13 окт 2006 16:27

Както е казал Остап Бендер колата нее лукс а средство за придвижване.Мен лично от всички голфове най ми харесва 2-ката,следващите модели най не ми харесват на външен вид.Не говоря за обикновения голф а за някой наточен със низко окачване.Г2 има страхотно излъчване и затова бих го предпочел ако пред мен стоеше дилемата.

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Чет 07 дек 2006 15:55

Все си мисля, какво би станало, ако върнат на конвейра Голф2, ама едно към едно както си е бил в оригинал на външен вид и двигатели. И защо аджаба не може човек да си поръчва чисто нов модел от минали години ...ехх нов новиничък Голфчо ... Тия модерни технологии направиха шофирането детска игра...Теоритично и финансово погледнато това би донесло големи печалби на VW Group. Лично мнение: биха избили рибата и феновете по цял свят щяха да купуват като озверели....но мечтии, мечтии...
Иначе веднага си го купувам 1.3 МН : vw fen па и тоя от ЮАР ко му е :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”