Ще се пробвам да поправя турбина-приемам съвети

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Re: Ще се пробвам да поправя турбина-приемам съвети

Мнениеот boss_901 » Чет 02 фев 2012 20:30

vankata__098 написа:Нека да загрее и аз мисля да го направя този ремонт и ще съм много благодарен на колегата penko_pulev ако помага със съвети ако ми е необходимо. :beer

Колега и аз така чакам да се стопли малко времето. На тебе какви са ти признаците на турбината???

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Чет 02 фев 2012 20:36

penko_pulev написа:Обръщам още веднъж внимание на колегите които ще се залавят с този ремонт.
1. Бъдете сигурни че турбината не е в кондиция преди да започнете ремонта.
2. Преди да поръчате каквото и да било, свалете и огледайте турбото в какво състояние е и дали няма поражения по охлювите и импелерите.
3. Раглобете внимателно турбото за да диагностицирате със сигурност проблема. Ако няма поражения по корпуса и импелерите го разглобете. Може и самата ос да е износена (посиняла, да има надрано по вала) Това ще доведе или до шлайфане на оста или до поръчка на нова.
4. Е сега вече може да поръчате комплекта, като първо ако искате може да изпратите запитване до фирмата по е-майла с въпросите които ви интересуват. Опишете им проблема и им кажете модела и номерата на турбото. Ако те кажат "да няма проблем, това е комплекта за Вас" няма проблем да си го поръчата. Остава да изчакате 4-5 дена да пристигне и после по обратния ред.
5. След ремонта е хубаво да се занесе за баланс. Там освен че го балансират го изпитват и за течове на мсло. Почистват го много добре в ултразвукова вана.
6. Монтиране на колата ако всичко е както трябва.

Това бих направил следващия път когато ми се наложи на правя този ремонт. Верно че оставате без кола за около една седмица но така е по-сигурно че всичко ще е както трябва.
Ако има колеги от Пловдив които ще правят ремонта и не се справят сами мога да помагам. Безплатно естествено!!
Поздрави!

Колега всичко ще спазя внимателно :да: :да: :да:

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Чет 02 фев 2012 23:30

boss_901 написа:
vankata__098 написа:Нека да загрее и аз мисля да го направя този ремонт и ще съм много благодарен на колегата penko_pulev ако помага със съвети ако ми е необходимо. :beer

Колега и аз така чакам да се стопли малко времето. На тебе какви са ти признаците на турбината???

омаслява от ЕГР-а и доливам масло около 1.5 - 2л на 10 000км.

al3x4o
Автомобил: Audi A3 8p
Двигател: BKD 2004

Мнениеот al3x4o » Пет 03 фев 2012 2:09

Не знам какви са тия цифри дето ги чета, аз за моято турбина на 1з двигател дадох 180 лв. с 6 месеца гаранция според мен е пре доволно... :)

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Сря 08 фев 2012 14:06

al3x4o написа:Не знам какви са тия цифри дето ги чета, аз за моято турбина на 1з двигател дадох 180 лв. с 6 месеца гаранция според мен е пре доволно... :)

Колега кажи къде я прави като се стопли времето и аз да я нося да я правят????

al3x4o
Автомобил: Audi A3 8p
Двигател: BKD 2004

Мнениеот al3x4o » Чет 09 фев 2012 19:53

В Плевен колега от тази същата морга я купих и имат и сервиз хората. И условието беше да я сложа при тях да ми я монтират и само тогава важи гаранциата 6 месеца.

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Пет 06 апр 2012 14:34

Само където има разлика между турбо с променлива и без променлива геометрия. А ти за 180лв. купи "новото" турбо ли? Или в тази цена влиза турбо, демонтаж, монтаж и всичко необходимо. Тези 6 месеца гаранция мога и аз да ти ги дам дори и ако аз ти ремонтирам удома на кухненската маса турбото. Че дори и без да го балансират. А и турбо с променлива геометрия малко трудно ще си го намери някой за 180 лева особено ако е с колекторите. А между другото ремонтен комплект за 1Z струва около 25 паунда. Пак излиза с едни 80-100 лева по-евтино сам да си го ремонтираш. :beer

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Чет 26 апр 2012 10:30

днес поръчах и аз ремонтен комплект като на колегата penko_pulev с многото части и пристигне ли влиза в бокса. Онзи ден долях 1л масло, което го е глътнало за 1500км. Просто да се надявам да не е заминала оста, че иначе :horror: . На място като поработи и почва да пуши и явно тогава гори масло най-много, че като е работила на място и тръгна така яко изпушва и то точно на изгоряло масло. А оставя ли я на наклон и при паленето пак така изпушва. Тези дни ми дойде доста на нагорно..... Преди няколко дена съединител, сега турбото и така на куп ....., но.... :(

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Пет 27 апр 2012 22:22

споко мой и аз съм в играта с поръчване на комплекти от нета!евалла на бат пенко за разясненията цена няма тва момче!дано да успеем в начинанието бирата му е сигурна :beer

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Пет 11 май 2012 18:01

Спокойно колеги и аз съм в играта рейката ми протече наскоро, вчера ми се спука тръбичката на спирачките, а пък и днеска турбината започна да издава странни звуци. Като дам газ до 2500оборота и пусна газта около 1800-1900 се чува едно като леко стържене. :(

Потребителски аватар
zevsa
Автомобил: VW Passat ALLTRACK
Двигател:

Мнениеот zevsa » Съб 12 май 2012 10:25

оказа се че при раглобяването на турбото перката на студената част има отчупени части което означава че при мен няма да излезе тънко ремонта затова си продавам комплекта който даже и не успях да разопаковам :banghead: поръчал съм го на цена от 160лв така че ако някой има интерес го пращам с еконт където поиска.много ми е кофти че не минах метър с лек ремонт но такъв е животът...това е въпросния комплект http://www.turborebuild.co.uk/p/product ... +20+22+25/
успех на другите поне вие да успеете с начинанието.айде със здраве

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Съб 12 май 2012 18:36

Колеги помагайте турбината изтряска и трябва да я свалям. Някой свалял ли е и трудно ли е много?????

Потребителски аватар
GTI 150
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI 150 » Съб 12 май 2012 21:23

Турбината ти колега се сваля елементарно за точно има няма - 15 мин ако си по сръчен и най важното ключ - 12 (гедор , лула и тн.) ,
1- отиваш болтовете на турбото към ауспуха - 4 гайки са напръскай обилно с нещо за да не ги скъсаш.
2-Да не забравиш да отвиеш маслените магистрали - тази която влиза от горе - с ключ 17 се развърта и се изважда с малко почукване или ако излезе свободно добре за теб . След което си приготвяш лула 10 и зведогайчен ключ 10 за тази от тъбото към карта която отива малко е кофти но не е болка за умиране (много важно при свалянето на тръбата от турбото към картера да внимаваш има гарнитурка и е много малка да не изпадне за да не купуваш нова )
3- при голф е много кофти да отвиеш 3те болта на турбото които го държат към изпусквателните колектори - ЗА ТОВА го свали направо с изпусквателните колектори - имаш да отвиеш ако не се лъжа - 8 болта са точно - напръскай които можеш нищто че са медни гайките за да не превърти някоя или да скъсаш .
4-след като свалиш турбото барабар с колекторите после живота е песен се развърта много лесно има само три болта и са удобни иначе на место е ъпсурт да се отвият тъй като е под наклон и е много зле ще се мъчуш много повече отколкото да свалиш турбото и колекторите и това е цялата процедура.
Успех ако има нещо питай ще помагам .

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Нед 13 май 2012 10:14

Колега тея дни ще я свалям. Ако запецна някъде ще трябва помощ

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател: