Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Благодаря за отговорите, а това защо съм поръчал тях, значи има причина ... 

Преди седмица си взех новия модел на Bridgestone T001 205/55/16 91V които сменя ER300. Първото което се забелязва е че каналите за вода са доста по-големи. Сега по празниците им навъртях едни 300км. и вече мога да дам малко отзиви. По-тихи ми се струват от предишните ми ER300, като стабилност съм доволен, добре се държат в завойте дори и с по-голяма скорост. При резките спирания също нямам оплаквания. Общо взето бих казал, че са на нивото на ER300 и ги препоръчвам на всички. Само на мокро се още не мога да дам отзиви.
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
mladennn написа:здр колеги предстои ми купуване на гуми спрял съм се на размер 205/50/15 които е малко солен от към цена и за това съм се спрял на тези 3 модела, какво мислите за тях , разбирасе приемам и ваши предложения
от трите наи добре третите.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колеги някой има ли инфо за Michelin Pilot 3 че мисля да купувам такива 

- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
forski написа:Колеги някой има ли инфо за Michelin Pilot 3 че мисля да купувам такива
Смело и безотговорно

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
От днес съм с две нови Continental PremiumContact2
http://www.tyretest.com/summercar_tyres ... index.html
по празниците ще направя доста километри за да мога да дам адекватна оценка- засега ми харесват - стабилна и тиха гума
миналогодишните екоконтакт 3 ги метнах за задни
Впечатления от тези дни - комфортна возия - особено по Софийските павета
добра сигурност с висока скорост в остри завои - въпреки смотания размер 165/70/14
сега чакам дъждове - за да се кефя на сигурно пътно поведение и в такива условия !!!
по празниците ще направя доста километри за да мога да дам адекватна оценка- засега ми харесват - стабилна и тиха гума

Впечатления от тези дни - комфортна возия - особено по Софийските павета

добра сигурност с висока скорост в остри завои - въпреки смотания размер 165/70/14
сега чакам дъждове - за да се кефя на сигурно пътно поведение и в такива условия !!!

Последна промяна от веселин на Пон 30 апр 2012 21:54, променено общо 1 път.
веселин написа:От днес съм с две нови Continental PremiumContact2
Карам с 4 такива сложени нови миналото лято с размер 175/65/14 и наистина са много хубави гуми-перфектно поведение на сухо и мокро време,тихи,за цената си са просто перфектни,изобщо не сгреших,ти също

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А каква им е цената, ако не е тайна?
stefan4o написа:А каква им е цената, ако не е тайна?
Continental PremiumContact2 175/65/14-102лв миналото лято:arrow:
Последна промяна от dxd на Чет 03 май 2012 17:38, променено общо 1 път.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Както писах на предната страница за 205/55 R16 Continental sportcontact 2 за отзиви, така и сега ще споделя за тях, понеже ги карам в момента.
Страхотна гума, на мокро и сухо перфектно сцепление, тиха и наистина красива.Надали щях да намеря такава на тази цена ...
Страхотна гума, на мокро и сухо перфектно сцепление, тиха и наистина красива.Надали щях да намеря такава на тази цена ...
Да споделя и аз.
От средата на месец април съм собственик на 4бр. гуми "Continental Conti Premium Contact 5" 195/65 R15 91H DOT 1212 произведени в Чехия. Първи впечатления-отлични гуми с много добър спирачен път на сухо и мокро, и добър комфорт на возене.
Гумите са закупени от директен вносител на цена за гума 118лв.с ДДС с 13% отстъпка.
Силно ги препоръчвам.
От средата на месец април съм собственик на 4бр. гуми "Continental Conti Premium Contact 5" 195/65 R15 91H DOT 1212 произведени в Чехия. Първи впечатления-отлични гуми с много добър спирачен път на сухо и мокро, и добър комфорт на возене.
Гумите са закупени от директен вносител на цена за гума 118лв.с ДДС с 13% отстъпка.
Силно ги препоръчвам.
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Може ли някой да ми даде сравнение на Continental Premium 5 и Michelin Pilot Sport 3 на размер 205/55/16? Знам, че първите са ранен модел, но ми е интересно как се държат спрямо изпипания Pilot sport.
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
да изкажа и аз моите впечатления от Uniroyal rainsport 2 на сухо добро сцепление на мокро перфектно сцепление
много доволен за сега карам ги на голф 3 195 50 15 като цена качество мисля че не са за изпускане !!
Но имат един недостатък според мен, доста често се набиват камъчета между грайферите и като карам много ме дразни това
Това е за сега като понатрупам повече опит и км пак ще пиша 
много доволен за сега карам ги на голф 3 195 50 15 като цена качество мисля че не са за изпускане !!

Но имат един недостатък според мен, доста често се набиват камъчета между грайферите и като карам много ме дразни това

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Аз в крайна сметка взех ето тези Uniroyal RainSport 2:
За сега много добро сцепление и нисък шум, dot2011 Made in Germany
За сега много добро сцепление и нисък шум, dot2011 Made in Germany

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Alex_Heat написа:Може ли някой да ми даде сравнение на Continental Premium 5 и Michelin Pilot Sport 3 на размер 205/55/16? Знам, че първите са ранен модел, но ми е интересно как се държат спрямо изпипания Pilot sport.
и двете гуми са много яки колега. ако ги слагаш на пасата не го мисли - не можеш да ги натовариш с него

аз съм със Continental SportContact 5 и съм мноооого доволен. в един пролетен порой на река Тракия (магистралата ама тя е една голяма река) така се нацепих в едни води дълбоки сигурно 10см, че ми се изправи косата само като ги видях. колата леко изтънцува като не се стигна до намесата на DSC. карал съм с какви ли не гуми, предимно от премиум сегмента и за мен това е много добра гума.
сцеплението на сухо също е страхотно съдейки по спирачния път и поведението в завои. по тестовете минусите са шумни и скъпи. явно са с 1 децибел по-шумни от най-тихите. цената ако не е проблем, то не останаха минуси

разбира се Пилот Спорт е любима на М дивизията на БМВ, така че и там няма компромиси. взимай смело!!!
ПС - повечето тестове са на 225/45/17 но разлика от 205/55/16 едва ли има освен по скоростните индекси и за товара.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”