много странен проблем с AER - помощ!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
geleto_89
Автомобил:
Двигател:

много странен проблем с AER - помощ!

Мнениеот geleto_89 » Чет 19 апр 2012 21:44

Добър вечер колеги, моля ви помагайте. Става дума за Ибиза 1,0 AER, вчера в дъждовете в София цял ден обикалях по работа с колата и нямах проблеми и прибирайки се вечерта стана нещо с колата. Както си карах и по светофарите превключвах скоростите колата загуби мощност, като превключа на по голямя скорост се чуди какво да прави, забива муцуна. Спрях след няколко километра да видя под капака да не би да има нещо намокрено и слизайки от колата чувам някво чукане от мотора, мисля че са клапани. Прибрах се и спрях на равно, след 20мин. слезнах да видя маслото и беше малко под средата. Тази сутрин долях 200-300гр. и запалих, не се чуваше нищо, тръгнах за работа и след около 3км. почна пак, да забива муцуна при подаване на газ и превключване, карам с 80км и се чува чаткането вътре в купето. После ми направи впечатление, че ту го има ту го няма и върви нормално на моменти, стигайки пред работата пак си чаткаше. Вечерта на прибиране беше пак същото, за няколко километра нямаше нищо и след това се почна.
Какво да правя и от какво ли може да бъде, досега несъм имал такива проблеми. Добавка за клапани ли да слагам или е в нещо друго проблема.
Маслото е 10w40 Selenia 20K на около 3000 км.
Благодаря на всички отзовали се :kef:

Потребителски аватар
miitaka
Автомобил: POLO 1.0 i
Двигател: AER 1998

Re: много странен проблем с AER - помощ!

Мнениеот miitaka » Пет 27 апр 2012 20:41

За съжаление, колега,обикновено проблема се оправя със смяна на комплект повдигачи и задължително маслена помпа!Има значение и маслото,виж във форума,има много теми по въпроса. И пиши докъде стигна... Успех!

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Съб 28 апр 2012 17:24

Мисля ,че първо трябва да почнеш с измерване на налягането на маслото.

atargov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atargov » Вто 01 май 2012 8:31

ако губиш мощност при подаване на газ,а на място уж работи нормално, имах такъв проблем в един пороен дъжд-бубината ми бе прецакана и се чуваше чаткане от пред което е било от избиващи искри от бубината

geleto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geleto_89 » Вто 01 май 2012 22:20

Ами засега е спряна от движение, миналата седмица я карах при майстора ми и каза че без да се отвори неможе да ми каже нищо. Утре вечер му я карам, че имаше много коли и в четвъртък би трябвало да има някакво развитие. А иначе маслената помпа я сменях преди около 15к км. Надявам се да не е от нея. Като разбера нещо ще пиша.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 02 май 2012 7:33

geleto_89 написа:Ами засега е спряна от движение, миналата седмица я карах при майстора ми и каза че без да се отвори неможе да ми каже нищо. Утре вечер му я карам, че имаше много коли и в четвъртък би трябвало да има някакво развитие. А иначе маслената помпа я сменях преди около 15к км. Надявам се да не е от нея. Като разбера нещо ще пиша.

Хубаво ти казва колегата - измери си налягането на маслото - ако е ниско, щом си сменял помпата - директно хвърляй двг. и не се занимавай с глупости. Защото ако ти е запушена маслената магистрала, спасение няма /датчикът ти е на главата/ Може да опиташ със смяна на главата, ама ако запушването е по - надолу.... scare
И мене от хубаво масло и конденз беше станала пяна и като се отпуши, изведнъж изригна като гейзер по капака на картера. Но лампата ми не е светвала /1000км от смяна на помпата/

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Чет 03 май 2012 13:15

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 15:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dragonn2
Автомобил: Форд
Двигател:

Мнениеот dragonn2 » Чет 03 май 2012 23:16

Колега, аз съм със същия двигател AER 1.0 на поло 6n1 и имам същият проблем.
Двигателя чука все едно е дизел. И проблемите обикновено се появяват след като колата е загряла.
Трябва да я карам да я "диагностицират" някъде ама още се чудя къде...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 04 май 2012 8:15

geleto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geleto_89 » Пет 04 май 2012 22:19

Добър вечер колеги,
тази вечер взех колата. Оказа се че, съм имал 3 изпуснали болта на главата и затова не е вървяла както трябва. Пренарязали са ги с по-големи и направили са профилактика на главата. Това чаткане е било от 2 повдигача, но майстора ми каза че по негово мнение не са все още за смяна и ще ги почисти и раздвижи всичките, ако няма ефект ще сменяваме. Решихме ако след време се чеу пак някой ще ги смениме всичките. Ами врътнах 5 км. прибирайки се и впечатленията са ми че колата е по тиха, няма го забиването, както и чаткането. Върви си нормално.
Явно при мен това е бил проблема. Благодаря за мнениеята и успех на колегата който е с подобен проблем.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”