Фитнес въпрос за разбирачи
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Фитнес въпрос за разбирачи
Добавките както каза Пешката,са само допълнение,ако нямаш изграден хранителен режим просто няма смисъл да си хвърляш парите на вятъра.Aко твърдо си решил да взимаш Л-карнитин го комбинирай с комплексни аминокиселини,така ще се усвоява по-добре.Добавките като цяло се степенуват в следния ред:витамини и минерали,протеин и аминокиселини,след това отделните аминокиселини и тн.Колегата от по-предния пост беше писал за качване на килограми,едно от най-важните условия,които трябва да се спазват,както за качване,така и за сваляне,това е калорийния баланс.Ако приемаш повече калории от колкото гориш,няма как да не качиш(освен,ако нямаш някое заболяване) и за свалянето важи същото.Има калкулатори,които в общи линии изчисляват колко е калорииния ви баланс,но аз лично не разчитам много на тях,тъй като факторите са страшно много.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Много актуална за мен тема, да споделя как се справих с мазнините и бирения корем за 10месеца напълно успешно. Хранителен режим на базата на разделното хранене с допълнително избягване на въглехидрати от типа на сладко и бял хляб. Спортна дейност без скъпи уреди и т.н. коремни преси с 90 гр. свити крака и извиване това от три месеца, защото корем остана въпреки свалянето на мазнините от тялото + много важно аеробно упражнение скачане на въже почти всеки ден по 30-40 мин на серии по 5 мин с почивки. В момента не съм затлъстял и нямам никакъв корем {за мускули не претендирам}, а и не ме интересува. Пиша всичко това за да окуража всеки който си мисли , че не може да пребори шкембето.
Старт 96кг. - финал 76 кг. и се чустваш човек, а не шишко
.
Това е истината за горене за мен
Старт 96кг. - финал 76 кг. и се чустваш човек, а не шишко

Това е истината за горене за мен
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Евала Лире
И аз да подсиля думите ти
1 година - 30 кг.
старт почти 120кг. - сега 90кг.
Много спорт с малко прекъсване по средата за 2-3 месеца.
Половин година фитнес, после 4-5 месеца хокей на лед.
Отделно колело лятото и каквото още може.
Храната - много полезни ми бяха постовете на Пешката
Гледам да ям поне 4-5 до 6 пъти дневно.
Естествено не успявам винаги и не спазвам твърд режим (няма как).
Разделно само вечер се храня - гледам да не смесвам въглехидрати помежду им (бързи - бавни) и с мазнини. И това не винаги ми се отдава
Добавки - писал съм вече преди какво взимах, сега се подсилвам със 'спортни' витамини, трибестан и протеин. Използвам ги само за да издържам на темпото, защото често ми се събираха в сезона по 4-5 тренировки и отделно някой и друг мач.
На 30 не е като на 20 затова не се изпускайте

п.с. свърши хокейния сезон и започвам отново фитнеса, но този път с цел леко качване
(няма угодия)

L&R написа: Пиша всичко това за да окуража всеки който си мисли , че не може да пребори шкембето.
Старт 96кг. - финал 76 кг. и се чустваш човек, а не шишко.
И аз да подсиля думите ти

1 година - 30 кг.
старт почти 120кг. - сега 90кг.
Много спорт с малко прекъсване по средата за 2-3 месеца.
Половин година фитнес, после 4-5 месеца хокей на лед.
Отделно колело лятото и каквото още може.
Храната - много полезни ми бяха постовете на Пешката

Гледам да ям поне 4-5 до 6 пъти дневно.
Естествено не успявам винаги и не спазвам твърд режим (няма как).
Разделно само вечер се храня - гледам да не смесвам въглехидрати помежду им (бързи - бавни) и с мазнини. И това не винаги ми се отдава

Добавки - писал съм вече преди какво взимах, сега се подсилвам със 'спортни' витамини, трибестан и протеин. Използвам ги само за да издържам на темпото, защото често ми се събираха в сезона по 4-5 тренировки и отделно някой и друг мач.
На 30 не е като на 20 затова не се изпускайте

п.с. свърши хокейния сезон и започвам отново фитнеса, но този път с цел леко качване

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Ми и аз тогава да се похваля... от 61 на 83 в момента.. но ще трябва да сваля, че ми тежат.. иначе ръце - около 40 (ще ги сваля малко разбира се, че съм много воден), гърди прилични... абе по-добре е така..
Няма данни за начина на покачване на килограмите
Няма данни за начина на покачване на килограмите

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
аз съм се трансформирал от това 102/3кг нещо
до това 88кг нещо
като в края на диетата бях 82кг.
Много вода, плодове и зеленчуци... безалкохолните и пърженото са табу (вече 3 години) Много умерено хранене, често и по малко
Фитнес 1 седмично, лостове 1-2 пъти седмично, бягане 1, карате 4 пъти ... на работа на стола - всеки ден

до това 88кг нещо

Много вода, плодове и зеленчуци... безалкохолните и пърженото са табу (вече 3 години) Много умерено хранене, често и по малко

Фитнес 1 седмично, лостове 1-2 пъти седмично, бягане 1, карате 4 пъти ... на работа на стола - всеки ден

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:

group® написа:Евала Лире![]()
евала, ама и това

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
от 1ви март съм на различен хранителен режим от обичайното
без пържени,мазни,ултра сладки и т.н. гадости
единствено бирата не мога да откажа но поне я намалих драстично
без банички,пицички и т.н. боклуци
сутрин едно сварено яйце, по обед нещо по-леко и за вечеря каквото си сготвя
предимно варено ,печено или студено - спагети,пиле,картофи,ориз,риба или просто една салата, хляб - сведен до минимум или го изключвам
купих си лежанка с тежести и дъмбели което беше старта
започнах от 95кила само мазнотия - сега съм с 8 кила надолу и тялото започва да заприличва на нещо
надух доволно след спирането на цигарите и все се канех да почна някаква диета или поне да поспортувам от време на време ама все супер несериозно
сега отделям по час , час и половина на лежанката дневно,повечко ходя пеш и си подбирам храната
без постоянство нищо не става - целта не е да стана бабанка а поне да не мясам на американец
иначе едно голямо браво на тези свалили по 15+ кила
без пържени,мазни,ултра сладки и т.н. гадости
единствено бирата не мога да откажа но поне я намалих драстично
без банички,пицички и т.н. боклуци
сутрин едно сварено яйце, по обед нещо по-леко и за вечеря каквото си сготвя
предимно варено ,печено или студено - спагети,пиле,картофи,ориз,риба или просто една салата, хляб - сведен до минимум или го изключвам
купих си лежанка с тежести и дъмбели което беше старта
започнах от 95кила само мазнотия - сега съм с 8 кила надолу и тялото започва да заприличва на нещо
надух доволно след спирането на цигарите и все се канех да почна някаква диета или поне да поспортувам от време на време ама все супер несериозно
сега отделям по час , час и половина на лежанката дневно,повечко ходя пеш и си подбирам храната
без постоянство нищо не става - целта не е да стана бабанка а поне да не мясам на американец

иначе едно голямо браво на тези свалили по 15+ кила

- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
digo_pl написа:аз съм се трансформирал от това 102/3кг нещо![]()
до това 88кг нещо
колега какво си вземал та си толкова релефен?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Все едно не прочете какво е взимал.. НИЩО!!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дайте някакви програми за хора с малко свободно време...
Не ми стига времето с 3 посещения седмично и пропускам я рамо я крака....
В момента тренирам с програма за начинаещи
1 ден
Гърди, бицепс и малко корем
2 ден
Гръб трицепс и малко корем
3 ден
Рамо корем (и евентуално крака)
Сменям програмата през няколко месеца (около 5-6) с тази :
1ви ден
Гърди и малко корем
2ри ден
Гръб и малко корем
4ти ден
Бицепс и трицепс (супер серия)
5ти ден
Рамо и корем
Но ми идва в повече. А в момента нямам никаква възможност да тренирам повече от 3дни... даже се радвам ако имам и толкова.
Целта ми е малко повече маса (релеф имам) и малко искам да изчистя корема. Проблема е, че тичането не ми се отразява добре на коляното, предполагам и при скачането с въже ще е същото
Работата ми е свързана с доста пътувания и е много трудно да ям правилно и по 5-6 пъти дневно. Избягвам тестени и пържени храни, но пък пия бира.
От скоро пия Л карнити и аминокиселини преди и след тренировка.
1,85см, 86кг
Пиша тук защото виждам, че има доста запознати а в бб-тиим ми идва много инфото...
Поздрави
Не ми стига времето с 3 посещения седмично и пропускам я рамо я крака....
В момента тренирам с програма за начинаещи

1 ден
Гърди, бицепс и малко корем
2 ден
Гръб трицепс и малко корем
3 ден
Рамо корем (и евентуално крака)
Сменям програмата през няколко месеца (около 5-6) с тази :
1ви ден
Гърди и малко корем
2ри ден
Гръб и малко корем
4ти ден
Бицепс и трицепс (супер серия)
5ти ден
Рамо и корем
Но ми идва в повече. А в момента нямам никаква възможност да тренирам повече от 3дни... даже се радвам ако имам и толкова.
Целта ми е малко повече маса (релеф имам) и малко искам да изчистя корема. Проблема е, че тичането не ми се отразява добре на коляното, предполагам и при скачането с въже ще е същото

Работата ми е свързана с доста пътувания и е много трудно да ям правилно и по 5-6 пъти дневно. Избягвам тестени и пържени храни, но пък пия бира.
От скоро пия Л карнити и аминокиселини преди и след тренировка.
1,85см, 86кг
Пиша тук защото виждам, че има доста запознати а в бб-тиим ми идва много инфото...
Поздрави
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AmW, за мен оптималният 3-дневен сплит е този, който си написал горе - гърди с бицепс, гръб с трицепс и крака с рамо,като корема е съответно в началото и в края.
За маса прави с по-тежко и около 6-7 повторения ( след като се храниш като "за маса" , разбира се
).
За маса прави с по-тежко и около 6-7 повторения ( след като се храниш като "за маса" , разбира се

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Горе долу това правя...
Кофтито е, че след месец и половина - два почивка ставам като ученик.... Оставa само релефа и корема
Кофтито е, че след месец и половина - два почивка ставам като ученик.... Оставa само релефа и корема

Последна промяна от AmW на Нед 29 апр 2012 21:24, променено общо 1 път.
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Фитнесът е много неблагодарен спорт и направиш ли 3-4 седмици почивка и те връща в първи клас, пък какво да кажем за 2 месеца+.
По възможност не почивай повече от 1-2 седмици най-много. Говоря от опит , имам 5 години стаж в залата и знам колко е неприятно да загубиш постигнатото само за месец.
По възможност не почивай повече от 1-2 седмици най-много. Говоря от опит , имам 5 години стаж в залата и знам колко е неприятно да загубиш постигнатото само за месец.

- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
AmW, може да ползваш и лостове
не ти дава обем, но винаги си във форма. Аз като съм на дълъг път и по дървета съм се набирал
))
Аз пропуснах да спомена, че всъщност започнах с фитнеса в 8ми клас (2000г) просто за 2 и половина години бях спрял и надебелях много и след това започнах пак да тренирам активно.
... като пътуваш и спираш да почиваш - лицеви до отказ и така :Р

Аз пропуснах да спомена, че всъщност започнах с фитнеса в 8ми клас (2000г) просто за 2 и половина години бях спрял и надебелях много и след това започнах пак да тренирам активно.
... като пътуваш и спираш да почиваш - лицеви до отказ и така :Р
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
AmW, всеки ден батко фитнес, иначе си раздели времето дето си се занимавал на две и ще видиш след колко време няма да има и помен от твоите посещения в залата 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”