Прекъсване и колебание на оборотите на празен ход MK3 AAM

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
paradoxkc
Автомобил:
Двигател:

Прекъсване и колебание на оборотите на празен ход MK3 AAM

Мнениеот paradoxkc » Нед 29 апр 2012 22:06

Проблема стана вековен,ходих на десетки майстори никой нищо както се казва,а парата си върви.Последно на елкон ми казаха че степ мотора е за смяна,последва такава,проблема не изчезна.Проверил съм вакумите,свещи,почистил съм дроселовата калапа,тампона на моното е сменен наскоро,проверена е белязката на ангренажния ремък(което нз каква връзка има,но майстора го провери),чистена е дюзата на ултразвук(нз колко е чистена защото не съм видял с очите си).Прави го само на бензин,на газ изчезва.Прекъсването е като че ли работи на три цилиндъра и когато подам газ и задържа примерно на 1500об. от само себе си падат леко и после се качват при задържано жило.Също оборотите играят нагоре надолу и съответно се усеща как мотора тресе.Забелязах че свеща на 4-ти цилиндър е черна това нз дали има някъква връзка.Смятам да сменя ТПС-а,после дюзата и регулатора на налягането,дано има ефект,казаха ми да си проверя и тоците,но какво да им проверявам и аз нз.Някой ако има идеи/съвети какво да проверя/сменя още да споделя.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”