голф 4 1.9 - Проблем с тампони на стабилизираща щанга
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 1.9 - Проблем с тампони на стабилизираща щанга
Нема да си взема две кила пържоли аз а на колата ще купувам нещо дето си е здрава та чак оригинално 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
В този случай наистина е така, по-добре е да се вземат оригинални тампони и така да се реши проблема.Само че понякога не става толкова лесно,защото щангата има износвания (язвички,от корозия) точно на леглото за тампона и раздърпва леко новия, без значение какъв е като марка и модел, за отрицателно време и скърцането се появява отново (включително и на оригинален).Именно с тази цел се мажат с грес,само че обикновената грес заминава много бързо,докато при медната не е точно така,а и пази щангата от продължаване на корозията.
Иначе малко извън темата - при Поло 9N,нещата са далеч по-забавни - тампона си е като тези на голф,само че няма вариант с текстил отвътре и също така на щангата има една тефлонова втулка,за да не ляга тампона направо на самата щанга (иначе ще става като при гореописания проблем с корозията и раздърпването), а да ляга и да се движи по втулката.Та тази втулка заминава за 5-6 години и тампона започва да хлопа спрямо щангата.Решенията са две - да се смени втулката,само че тя върви комплект с щангата и цената е равносилна на това,да оставите направо двата талона на колата и да си тръгнете
.Другия вариант е да се сложи тампон за по-тънка стаб. щанга,при което пластмасата става излишна и луфта се обира от по-малкия тампон,но пък започва да скърца по гореописания начин и тогава си трябва модернизация

Иначе малко извън темата - при Поло 9N,нещата са далеч по-забавни - тампона си е като тези на голф,само че няма вариант с текстил отвътре и също така на щангата има една тефлонова втулка,за да не ляга тампона направо на самата щанга (иначе ще става като при гореописания проблем с корозията и раздърпването), а да ляга и да се движи по втулката.Та тази втулка заминава за 5-6 години и тампона започва да хлопа спрямо щангата.Решенията са две - да се смени втулката,само че тя върви комплект с щангата и цената е равносилна на това,да оставите направо двата талона на колата и да си тръгнете

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Не знам колеги аз като си купих колата и на първия месец се разскърцаха, отидох при дилъра на VW купих си тампони с гърбица и гривни за тях и после я карах две години преди да я продам без грам звук от там.
Цената на тампоните и гривните беше нещо от рода на 50-60лв. нищо фрапиращо като цена.
Цената на тампоните и гривните беше нещо от рода на 50-60лв. нищо фрапиращо като цена.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
6лв. ,година по-късно и над 20к. км .. никакви ядове

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Една стара българска грес...Литол...смазани са вече 1 г и не скърцат!!!
Не е въпроса за 30 лв,а за това,че някой майстор-камикадзе заради едни тампони може да ти направи куп други бели...Пък и скърцането на точно тези тампони е нещо безобидно и само дразни слуха...нищо повече..
Не е въпроса за 30 лв,а за това,че някой майстор-камикадзе заради едни тампони може да ти направи куп други бели...Пък и скърцането на точно тези тампони е нещо безобидно и само дразни слуха...нищо повече..
-
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Една стара българска грес...Литол...смазани са вече 1 г и не скърцат!!!
По принцип си прав, ама ходи обяснявай на неразбиращи що като си сменил тампоните и след половин година почнало да скърца пак

Колегата с медната грес е прав - върши чудесна работа...
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
и на мен ми предстои смяна и незнам какви да взема и дали няма да се окажат "СКЪРЦАЩИ"
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
vankata__098 написа:и на мен ми предстои смяна и незнам какви да взема и дали няма да се окажат "СКЪРЦАЩИ"
Ако само скърцат просто ги смажи...ако има хлопане при тръгване и спиране-сменяй!
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Haralampi написа:Аз не мога да разбера защо толкова хора упорито избягват да влязат в магазина на VW и да си купят оригинала, който не е скърцал 10 години, за да не скърца още 10, а импровизират с измислени продукти и то понякога дори на по-висока цена!?
Отиваш до най-близкото VW, казваш какво ти е нужно, монтираш в някой сервиз на който имаш доверие и забравяш!
Тук не става дума за части, които в оригинал струват 2000лв, а имат алтернативи за 200 лв
Не знам за теб, но аз си купих от VW въпросните тампони, които отвътре нямат оплетка и се разтропаха след 2-3 месеца.
Честно казано вече не виждам смисъл да ходя за същите тампони. По-скоро ще пробвам някакви смазки

- pafkataaa
- Автомобил:
- Двигател:
колеги прежалих 70 лв и си сложих оригинални всичко млъкна имам чувството че карам съвсем друга кола нз дали ще проскърцат ама сега мир и спокойствие
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”