AJM обороти на празен ход - някои въпроси

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
jollycatman
Автомобил:
Двигател:

AJM обороти на празен ход - някои въпроси

Мнениеот jollycatman » Пон 02 апр 2012 23:28

Здравейте колеги! Когато се прави лог на канала за оборотите на празен ход, освен, че температурата на антифриза трябва да е над 80С има ли и друга особеност, която трябва да се спазва - например климатикът да е включен или нещо подобно? Интересува ме и кои канали (освен 13-ти) съдържат показатели, влияещи върху оборотите на празен ход, тоест с кои канали е добре да се комбинира 2-ри при правенето на лог?

Последна промяна от jollycatman на Съб 07 апр 2012 19:19, променено общо 1 път.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Re: Обороти на празен ход - някои въпроси

Мнениеот jollycatman » Чет 05 апр 2012 20:01

Глас в пустиня... Както и да е, продължавам монолога. Ето един лог, който започва с отворен термостат и изключен климатик, а завършва с включен климатик. От него се вижда, че оборотите на празен ход са 903,но в определени моменти за около 70 стотни от секундата от 903 скачат на 924 и пак се възстановяват. В други моменти пък падат на 882. Това са колебания, които не водят до някакви явни притрисания и ако не се гледа ВАГ-КОМ трудно може да се усетят. Въпросът ми все пак е дали това е нормално или оборотите трябва да са като "заковани"?
LOG-01-002-xxx-xxx.xls
(93 KиБ) Свален 114 пъти

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пет 27 апр 2012 3:10

Е-хоо, има ли живот в космоса? Ей, поне да ме беше напсувал някой - поне щях да знам, че задавам тъпи въпроси. :banghead:

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Пет 27 апр 2012 7:12

Трябва да са постоянни 903 и мг на празен ход да не играят . Обърни внимание и на мг - сигурен съм , че и те играят в рамките на 0.5 - 1.0 мг . При мене ( АХФ ) преди около половин година всичко спеше - обороти , мг , заковани ! . после веднъж на един ляв завой на 3-та м и се наложи да намаля и после след опит да продължа на 3-та се получи рязко загасване с разтрисане и може и да си въобразявам , ама май оттогава леко претриса и мг играят също и оборотите. Може да е маховик , зацапана помпа нз.. Иначе на 13-ти канал съм в норми , но пак е по-зле отколкото преди време беше

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пет 27 апр 2012 8:36

jollycatman написа:Глас в пустиня... Както и да е, продължавам монолога. Ето един лог, който започва с отворен термостат и изключен климатик, а завършва с включен климатик. От него се вижда, че оборотите на празен ход са 903,но в определени моменти за около 70 стотни от секундата от 903 скачат на 924 и пак се възстановяват. В други моменти пък падат на 882. Това са колебания, които не водят до някакви явни притрисания и ако не се гледа ВАГ-КОМ трудно може да се усетят. Въпросът ми все пак е дали това е нормално или оборотите трябва да са като "заковани"?

И при мен по абсолютно същия начин играят оборотите и е така от 5 години (от както я имам). Така и не разбрах нормално ли е или не. Воланът леко трепти на тихите обороти. На 13-ти канал показателите са почти като на нова кола.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пет 27 апр 2012 14:08

Ето лог на 13-ти канал:
LOG-01-013-xxx-xxx.xls
Не знам как са на нова кола, но моите мисля, че са в границите. Прави ми впечатление обаче, че на 2-ри цилиндър стойностите са отрицателни. Нормално ли е да се различават толкова от другите и ако не, на какво може да се дължи?
SCALE написа:Обърни внимание и на мг - сигурен съм , че и те играят в рамките на 0.5 - 1.0 мг .

Милиграмите на празен ход на кой канал да ги гледам? На 1-ви ли?

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Пет 27 апр 2012 15:49

jollycatman написа:Ето лог на 13-ти канал:
LOG-01-013-xxx-xxx.xls
Не знам как са на нова кола, но моите мисля, че са в границите. Прави ми впечатление обаче, че на 2-ри цилиндър стойностите са отрицателни. Нормално ли е да се различават толкова от другите и ако не, на какво може да се дължи?
Направо са си екстра показателите. Нормално е да има някакви минимални разлики, всеки цилиндър се износва различно, същото е с дюзите.

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Съб 28 апр 2012 11:58

jollycatman написа:,,
Милиграмите на празен ход на кой канал да ги гледам? На 1-ви ли?

на 01 канал...

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Re: AJM обороти на празен ход - някои въпроси

Мнениеот jollycatman » Пон 30 апр 2012 11:51

Ето лог на първи канал:
LOG-01-001-xxx-xxx.xls
(30 KиБ) Свален 121 пъти
Вярно е, че милиграмите "играят", но не в рамките на 0,5 - 1мг, а само с 0,2мг. За 40-те секунди на лога оборотите само три пъти са различни от 903, но ми прави впечатление, че милиграмите са 4,9 когато оборотите са 882 , а при 924 са 4,4мг. Тоест при по-ниски милиграми оборотите са по-високи и обратно, което нещо не ми се връзва...? Както и да е, май проблемът ми (ако има такъв) не е чак толкова голям, колкото мислех в началото. Благодаря на колегите, които се включиха в темата! :bowdown :beer

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 30 апр 2012 11:59

Колега лично не бих си търсил проблеми от подобен тип , щом колата върви и не прекъсва или нещо такова.
и на моята играят леко, все пак колите ни не са чисто нови...

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пет 06 юли 2012 21:51

Преди малко повече от месец смених комплект маховик и съединител и сега оборотите на празен ход са като заковани.

Върни се в “Дизелови агрегати”