Кола до 5000лв. за извън градско

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Re: Кола до 5000лв. за извън градско

Мнениеот mely » Пон 30 апр 2012 8:40

muns61 написа:Огледай и Зафира - като ще е гарга, поне да е рошава!

Бах с тоз камион :mrgreen: /като моя/ ко ще прави.Доколкото разбрах не е семеен и деца няма.
Мерива за 5000 - няма да е стока.
И Зафира като хората не може намери.

ПАСАТ Б4 -ЖЕЛЕЗЕН

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 30 апр 2012 8:42

Не знам защо, но Голф 4, Ауди А3 или Пасат Б5 изобщо не ми се вместват в понятието за евтина и лесна подръжка.

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Пон 30 апр 2012 9:52

Здравейте. Не напразно казах семейна , защото имам сериозна приятелка и обичаме през свободното време да обикаляме забележителности в нашата родна страна. Пък кой знае , след година две , може би и Люлка да пропее (здрави и живи). Огледах Зафирите , но един сервизен техник , на приятел чичо , ми каза че били соленки за поддръжка и не са за мен. Същото ми каза и за Меривите , но за тях е по-склонен от към редки ремонти. :?: Много не ги разбирам тез майстори но докато не изслушам всички , няма да премина към следващата крачка. Добре де , защо не казвате нищо за пежо 406 ? Да я отписвам ли от списъка ? Също ми казаха , че за 3700 някъде , мога да си намеря запазена голф 3-ка , на която поддръжката била малко по-скъпа от 2-ката дизел. Тя не е в очакваните от мен "Семейни" Автомобили , но в краен вариянт може и да спогоди. Под "Семейна кола" имах предвид Opel Zafira / Meriva ; Citroen XSARA /Picasso ; Reno scenic и т.н.
Благодаря ви много , че ми помагате в избора , без вас съм загубен. :drunk

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 30 апр 2012 11:46

Една от най-големите грешки е да се набиеш със заем за следващите 5 годинки примерно за някакъв дарак на 12-15 години, който дали ще устиска още 2-3 год, дали не... може да се окаже след 2 месеца за морга, а заема остава. Ще ти я краднат/блъснат...кой знае какво може да се случи, затова не се набивай със заем за някаква кошница. Ако ли все пак решиш да го направиш, то пежото е прекрасен избор, защото е по-евтинко за поддръжка, вози прилично, не привлича погледите на крадците, за разлика от голф 4 и пасат б5.Това, че като била френска и повече щяла да се чупи...мани ги тези. Обаче пак опираш до поддръжката и 600те лв, без да се обиждаш, но дизел /вероятно ще търсиш хди/ не се поддържа с 600 лв, освен ако не те хранят, поят и да има къде да спиш за без пари, а цялата заплата да отива за кола. Само един съединител ще се свърши и
ще кажат и маховика е заминал и ще те върнат 2 заплати назад, можеш ли да си го позволиш? Ще дойде време за смяна на масло, моя КР го карам с 5/40 както си трябва, само маслото ми е над 100 кинта. И запомни, зора не е да купиш колата, а да можеш да я поддържаш без това да те притеснява и да трябва да се лишаваш от други неща, а има и маса народ, като им се счупи колата и я замразяват за 2 месеца да съберат пари, че няма, през това време ходят пеш, иначе си взели някво бмв да го изплащат 10 години и да струва 20 техни заплати. Избери си колата по поддръжката!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 30 апр 2012 12:25

Зафира предложих на майтап, ама явно са ни различни гледните точки. Щом за теб сега това е семейна кола, ако имаш и 2 деца - автобус ще търсиш.
От тези, дето се споменават, най-евтина поддръжка има Сценик и е доста добра като кола.
През далечната 1994 имах Голф 2 1,3 и ходехме с него даже на море - аз, жената и 2 деца, плюс багаж...

Потребителски аватар
Paclevkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Paclevkov » Пон 30 апр 2012 12:32

Имам предвид , че търся семейна кола , за да може да я има , след като дойдат децата (дай Боже). Не ми трябва автобус , не си ме разбрал. Сега ще разгледам Сцениците как вървят , ако има някой с такава кола , ще може ли да изкаже мнение за такава кола , как я поддържа и скъпо ли му е..

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 30 апр 2012 12:58

Сценика е Меган, което пък е Рено 19 - стара изпитана технология, без фрапиращо скъпи изцепки. Ходовата част е сравнително здрава, салона е приличен, удобен за дълъг път. Двигателите са добри и икономични, аз предпочитам бензинов на газ, но и дизелите са отлични. Трябва да се обърне внимание при покупка за шум в ск кутия, там има издънки, ако е оставяна без масло.
И като цена са приятни.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Пон 30 апр 2012 12:59

Paclevkov написа:Имам предвид , че търся семейна кола , за да може да я има , след като дойдат децата (дай Боже). Не ми трябва автобус , не си ме разбрал. Сега ще разгледам Сцениците как вървят , ако има някой с такава кола , ще може ли да изкаже мнение за такава кола , как я поддържа и скъпо ли му е..

Колега преди да гледаш Сцениците ,виж отзивите за тях в Рено форума ,лично аз от доста време съм го загърбил заради некоректно поведение на ... т.е. от отдавна не съм го посещавал но опита който имам с Рено + това което знам от форума на Рено (доста годинки бяха там, 7-8 години) ,доста проблеми може да имаш с турбинираните им дизели ,бензина им е ОК ,ама при дизела има хора които са „хвърлели" цял двигател заради турбината.Иначе един RX4 е много добро решение.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пон 30 апр 2012 13:05

Какво ти е мнението за пасат б4,аз сам много доволен от него.Една година сам го карал всяка седмица на дълъг път по 500 км нямал съм никакви дертове железен,лесен за поддръжка,само че мотора ми е 1.8 90к.с. и съм на газ.

Потребителски аватар
antonco
Автомобил: Golf 2
Двигател: RP

Мнениеот antonco » Пон 30 апр 2012 13:27

Мойте впечатления за Сцениците са полужителни..
От гледна точка на това че е доста сигурна кола и много удобна за пътуване.
Скъпа екстра е но се ядва.. Става дума за 1.6 мотор 2000г с големите фарове разход извън града е 6.5 7 , предполагам през повечето време няма да се оплакваш от голям разход но в града бие през кръста удря 10/100 но за разходка и дълъг преход от 500 600 км си е добре.. Като я купиш 300-400 лв за обслужване и другото си е голяма доза късмет и зависи как караш и поддържаш колите си !

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 30 апр 2012 13:47

За закупуването на кола - нова или стара- има желязно правило: до пет работни заплати. като поне половината си събрал предварително.
Само така може да и осигуриш необходимата подръжка. И семейният бюджет не е натоварен. Примери за изхвърляне на българина - колкото искаш.
Хвърли поглед на СЕАТ. Това си е VW, но по-красив. Поне за мене.
Джамбазите ще ти говорят за екстри, това сега е модерно в техният език.Търсят селски канарчета. И си ги намират. Екстрите кола не карат, а само я оскъпяват. И са източник на откази и разход на пари.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 30 апр 2012 14:16

Пасат Б4 дизел.
От скоро имам такъв. вчера го покарах малко извън града и ми достави голямо удоволствие и като разход.
Имам и Б3 на газ, ами дизела е малко по-приятен за каране, като изключим тракането.
Двете се подължат евтино и са здрави. Все пак препоръчвам дизела.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Пон 30 апр 2012 21:40

С риск да бъда освиркан ще предложа нещо нестандартно. Защо не се огледаш за Nissan Primera между 1997 i 2000 година (води се P11). Задължително бензинка! Моторите им са мега идиотоустойчиви, с вериги, поддръжката им никак не е скъпа (аман от митове), разпространени са и е пълно по моргите с части за тях. Разполагат с доста екстри за класа си, добър по обем багажник, возията е много приятна и ходовата част е здрава и евтина за поддръжка. След покупката ти трябват само 3 литра масло + филтър (16 лв е оригинален), въздушех филтър (15 лв е оригинален), горивен филтър (15 лв е оригинален) и евентуално свещи (35 лв комплект оригинални). Дори и малкия 1.6 литров мотор разполага с доста прилична динамика и извънградско рава разход в порядъка на 6.1-6.8/100 при нормално каране.

Послушай колегите за кредита. Ако е за кола не си заслужава.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 30 апр 2012 21:49

1. Никога недей гледа дизле за кола до 5000 лв и до 2005г. Всичко е многомилионникс потенциално подготвени ремонти.Нито Б4 ще намериш читав ,нито Б5,Голф4дизели. Бягай надалечеи от Б5; 5,5 А4 с техните 8 носача си все в разход. Тука вс са по на 150-170 000 м. В същото време в германия коли със същата година дизели са по на 470 до 780 000км.
Сценик 1,6 бензин е добра оферта - до 1998г вървят под 2800 лв.
Огледай се за миниавтобусче Шаранче,Алхамбра бензин ADY .С 1 ГИ си в джаза.Не гори повече от 1 БМВ.На габарити е почти като Б4 с 3, см по-дълъг, но по-широк и разбираемо по-висок. Обслужавнето е като на Б$.
Много място за багаж, комфорно купе.Гледа търгове в е-бей - излизат много добри оферти
Зафира не е оферта - дизела е с проблемен ЕГР и ФАп. Тия след 202 г мисля , че са с електрическо серво , което е скъпо.ПОради тая причина и алтернатора им е адски скъп на Хитачи.
Пежо 406 е също много добър избор.

Последна промяна от kris11 на Пон 30 апр 2012 21:54, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 30 апр 2012 21:51

Пежо 406 2.0 ХДИ 110 к.с. е правилния автомобил за теб. Тук съм споменал някои неща за Пежото, ако те интересува друго пиши на ЛС.
viewtopic.php?f=59&t=321528
Бих ти препоръчал Пасат Б4 1.9 ТДИ, но вече са доста стари, а заместника му Б5 не е оферта.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”