Интересно изобретение ?!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
anatoli_velikov
Автомобил:
Двигател:

Re: Интересно изобретение ?!

Мнениеот anatoli_velikov » Сря 25 апр 2012 12:39

Линка, който си дал е много интересен. Даже бих казал, че ако имах една кола за експерименти бих пробвал да монтирам системата пък да видим какво може да стане.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 25 апр 2012 14:32

simo написа:питам - някой чете ли линка за автотермията?

Аз :oops:
Но се наиграх, та погледнах и в книгата.
Более того, при наезде порядка 5000 – 7000 км с оптимизатором его можно было снять и ездить на бестопливном режиме еще некоторое время за счет, видимо, наработки изотопов на стенках цилиндров.

Сачмите, магнитите - както и да е....."Мы – голограммы?" - няма спор, холограми сме всеки ден :drinking:
Ама да твърдиш, че караш още известно време на нагар, в безгоривен режим...нещо не ми се връзва.
"наработки изотопов на стенках цилиндров"...най-дървен прост нагар. Ши омра.
Подобна дивотия обезсмисля останалата теза.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 29 апр 2012 15:44

Поредната баламурщина.

Ще научим коня да яде пясък... хем по малко ще яде , хем пясъка евтин ....

:063:

Айде по сериозно. И една бъчонка с бензино/антифриз за парлама отгоре му :063:

Това на ксантията драги не прилича на нищо друго освен на заместител на оная система за вентилация на картера и изгаряне на картерните газове....

Потребителски аватар
Toni_Kazi4ane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toni_Kazi4ane » Нед 29 апр 2012 19:35

С тази система е снабден и един от моите автомобили
Изображение

Цялата работа е в изпарението на бензина което шмърка двигателя. Антифриза може да бъде заменен с вода, но само за лятото! Зимата водата ще замръзне и няма да работи системата. Т.е. ще се запуши. Антифриза (водата) се сипват за да има някакво ниво в тубичката. Входната тръба стига почти до дъното, а антифриза се сипва малко над края на тръбата. Бензин се долива според това колко бързо се изпари. Системата се монтира на възможно най топлото място за да се изпарява най качествено налятия бензин в системата!
Резултатът: Колата сваля разхода средно с м/у 1 до 3 литра. Подобрява се работата на двигателя и се отпушва колата като вървеж!
При мен не знам колко свали защото не съм я засичал преди и сега. Във вървежа се усеща дръстично. На газ колата буксува доста повече, а на бензин успява да буксува и на пясък в завой с ниска скорост и педала до ламарината, а преди колата това не го можеше. Мотора е 1 400 кубика 12 винтила. Аз лично съм доволен и мога да препоръчам човека на всекиго!

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Мнениеот kr86 » Пон 30 апр 2012 1:28

На кое казваш входна тръба- прозрачния маркуч или черната тръбичка?
Ми то хууу ама малко опасно ми се струва бензина в шишенце до изпускателния колектор. Една по-голяма дупка ...и си ЧАО.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 30 апр 2012 9:39

Toni_Kazi4ane написа:Антифриза (водата) се сипват за да има някакво ниво в тубичката.
:063:

Toni_Kazi4ane написа:Резултатът: Колата сваля разхода средно с м/у 1 до 3 литра.
Това как го разбра, след като
Toni_Kazi4ane написа:При мен не знам колко свали защото не съм я засичал преди и сега.

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пон 30 апр 2012 12:44

Toni_Kazi4ane написа:......................... а на бензин успява да буксува и на пясък в завой с ниска скорост и педала до ламарината, а преди колата това не го можеше. Мотора е 1 400 кубика 12 винтила. Аз лично съм доволен и мога да препоръчам човека на всекиго!

Това го прави " Вартбурга " на съседа без системата на Хари Потър .
Жигулито на баща ми , го правеше на място , а беше само 1.2 8 клапаново .

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 30 апр 2012 12:47

Тази ксантия май е на едно момче,дето е свалил доста разхода и с най-различни приспособления като магнити на горивопроводите и прочие.Ако е този за който си мисля,няма да те будалка ;)

Потребителски аватар
Lut_fen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lut_fen » Пон 30 апр 2012 12:50

Toni_Kazi4ane написа:С тази система е снабден и един от моите автомобили
Изображение

Цялата работа е в изпарението на бензина което шмърка двигателя. Антифриза може да бъде заменен с вода, но само за лятото! Зимата водата ще замръзне и няма да работи системата. Т.е. ще се запуши. Антифриза (водата) се сипват за да има някакво ниво в тубичката. Входната тръба стига почти до дъното, а антифриза се сипва малко над края на тръбата. Бензин се долива според това колко бързо се изпари. Системата се монтира на възможно най топлото място за да се изпарява най качествено налятия бензин в системата!
Резултатът: Колата сваля разхода средно с м/у 1 до 3 литра. Подобрява се работата на двигателя и се отпушва колата като вървеж!
При мен не знам колко свали защото не съм я засичал преди и сега. Във вървежа се усеща дръстично. На газ колата буксува доста повече, а на бензин успява да буксува и на пясък в завой с ниска скорост и педала до ламарината, а преди колата това не го можеше. Мотора е 1 400 кубика 12 винтила. Аз лично съм доволен и мога да препоръчам човека на всекиго!

колега може ли малко повече инфо за самата тубичка или ако може снимки отвътре...Виждат се две тръби коя за какво е и колко антифриз и бензин има в тубичката ??

Потребителски аватар
yms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yms » Пон 30 апр 2012 12:58

mupk0 написа:Тази ксантия май е на едно момче,дето е свалил доста разхода и с най-различни приспособления като магнити на горивопроводите и прочие.Ако е този за който си мисля,няма да те будалка ;)

Няма начин да го будалка . Работата е в магнитите . Силни магнити - голяма икономия . Проблем е , че ако са много силни , може да събереш парапетите по пътя . Ако са правилно настроени , може да събираш старо желязо - ако го върнеш е икономия .
На ромско говорящото население каруците за това са пълни със старо желязо .

Последна промяна от yms на Пон 30 апр 2012 13:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 30 апр 2012 13:18

yms написа:
mupk0 написа:Тази ксантия май е на едно момче,дето е свалил доста разхода и с най-различни приспособления като магнити на горивопроводите и прочие.Ако е този за който си мисля,няма да те будалка ;)

Няма начин да го будалка . Работата е в магнитите . Силни магнити - голяма икономия . Проблем е , че ако са много силни , може да събереш парапетите по пътя . Ако са правилно настроени , може да събираш старо желязо - ако го върнеш е икономия .

:063: :063: :063: ше ме уморите :applause: :applause:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 30 апр 2012 19:54

Е добре бъзикайте се колкото искате.Има си даже и цели форуми дори в чужбина на тази тематика.Няма да си го причиня на колата,но е документирано,че има файда от няколко неща по определен начин.Иначе само това едва ли прави нещо :D

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 30 апр 2012 19:56

Блажени са вЕрващите facepalm Амин.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 30 апр 2012 20:00

ефекта е под въпрос - по вероятно никакъв или отрицателен
а това ,че си сложил шише бензин до нажежени изпускатели е просто facepalm

светослав стоянов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот светослав стоянов » Пон 30 апр 2012 20:32

Още имало хора дето се връзват на тези приказки за магнитите и водорода. Единствената икономия е тази ,която си мислите ,че правите и пак си остава непостижима. Хора има предмет в училище ,Физика се казва. В 8 клас трябва да сте го разбрали ,че не стават така нещата.

Върни се в “Направи си сам!”