Добър ден!
Имам следния проблем с дръжката на вратата: При дърпане, за да се отвори, има едно характерно тропване, когато заработи механизмът. На шофьорската врата почти се усеща как този механизъм не захапва и трябва по 5-6 пъти да я тръпна, за да се отвори. При отваряне отвътре няма проблем ( всъщност вчера като че ли се появи).
От какво може да е това и как бих могъл да го оправя?
Благодаря предварително!
Засичаща брава Г3 1996
Re: Засичаща брава Г3 1996
Свали кората и погледни от вътре как е закачена дръжката към бравата да не е изкривена ламаринката и да изпада куката.Ако там е ок си взимаш друга брава.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се първото... Желязото, към което е закачена дръжката се е изкривило с около милиметър и по някога хваща, по някога не. Като дръпнех дръжката докрай не отваряше, като бутнех с отвертката малко и ставаше.
Тези дни ще търся отвертка за трите винта със странния шлиц, наподобяващ шестограм, и ще я правя. Има ли особености при свалянето на бравата, за които е добре да знам предварително?
Тези дни ще търся отвертка за трите винта със странния шлиц, наподобяващ шестограм, и ще я правя. Има ли особености при свалянето на бравата, за които е добре да знам предварително?
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
mania написа:Оказа се първото... Желязото, към което е закачена дръжката се е изкривило с около милиметър и по някога хваща, по някога не. Като дръпнех дръжката докрай не отваряше, като бутнех с отвертката малко и ставаше.
Предполагам говориш за болтовете, които са тип "Еврейска звезда"
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
cheatereye написа:mania написа:Оказа се първото... Желязото, към което е закачена дръжката се е изкривило с около милиметър и по някога хваща, по някога не. Като дръпнех дръжката докрай не отваряше, като бутнех с отвертката малко и ставаше.
Предполагам говориш за болтовете, които са тип "Еврейска звезда"
Точно

- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
става и със шестограм 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Суперско! А след това? Предполагам директно си излиза?
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
предполагам да никога не съм свалял бравата
но най-вероятно ще изпадне като махнеш трите болта
тия еврейските се развиват и със шестограм подходящия размер стига болтовете да не са много стегнати и запекли ,че превъртат.
пп. То като свалиш и кората всичко ще стане ясно дали ще изпадне

тия еврейските се развиват и със шестограм подходящия размер стига болтовете да не са много стегнати и запекли ,че превъртат.
пп. То като свалиш и кората всичко ще стане ясно дали ще изпадне

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”