За и против Голф4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: За и против Голф4

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 30 апр 2012 9:42

14-15 градско ако не ви плаши значи всичко е точно

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 30 апр 2012 9:54

_DIESEL_POWER_ написа:...като махнем покритието на интериора което се лющи, други проблеми нямам. То не е голям проблем, свалят се дръжките и се оправят много лесно, отделно има комплекти турски или китайски за по 30-40 лева вече :beer

Наистина се питам на какъв реален пробег средно са колите дето ви се лющят така...

При мен освен тук таме където е дернато с твърд предмет (например отверка) или задния пепелник, след като едно дете си остърга многократно подметките в него :beat_butt2 - никъде нищо не се лющи и покритието е перфектно :idea:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 30 апр 2012 9:55

joker написа:
KirilGeorgiev написа:Голф който харчи като ламя scare

Е това е за бисерите!!!Хващам бас,че разходът му (особено извънградско) няма да надвишава,кой знае колко този на 1.6! С 1.8 няма да го сравнявам....там разходът категорично е по-голям за 1.8....все пак едно да имаш динамика и мощност на 2500 об/мин и друго на 4200 об/мин...

Като гледам данните за извънградско от спритмонитор нещо никак не се доближава до 6-те на сто на моя 1.6 mhihi

Потребителски аватар
tjrz
Автомобил: VW Golf 4 2.3 V5 4motion
Двигател: AGZ

Мнениеот tjrz » Пон 30 апр 2012 10:02

сега се сетих виж това viewtopic.php?f=5&t=212829&p=2401353#p2401353 :applause: :applause:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 30 апр 2012 18:50

groznika написа:Няколко неща които е добре да знаеш :)

Детска болест на тези автомобили са пластмасови водачи на ел. стъклата. Често се чупят и джамовете пропадат. (поправимо, но е разправия)
Друга детска болест е централното заключване. Често се случва да се разбъзикат машинките и централното да започне да води свой собствен живот. (често е поправимо)
Не са рядкост и проблеми с чистачките (най-вече задната). (поправимо когато се хване на време)
Проблеми с моторчетата на клапите на климатроника. (скъпо но поправимо)
Скъп демпферен съединител. (поправимо/преминаване към масивен)
Колата също така е доста тесничка отзад. Багажник също няма особено голям още повече ако се сложи АГУ.
За двигателя (2.0) не знам какво да кажа освен, че рядко срещам такива четворки. ГО ще е малко по-скъпичка заради обема. (иначе нямам конкретни наблюдения за този двигател)
Доста предпочитан за крадене автомобил. (за това задължително каско)

Като плюсове...
Малък, пъргав предимно градски автомобил. Задоволително комфортен и съвременен за цената си. Като цяло здрав, но не е евтин за поддръжка и обслужване като тройките и двойките например.
В заключение - добра кола на поносима цена :)

всичко прочетено дотук е самата истина.
чичи е обобщил добре основните разправии и плюсове-нямам какво да добавя.

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Вто 01 май 2012 12:27

Плюс перките отпред,които също са си болест при Голф 4,отново поправимо,заминават им четките и се сменят.Моят не е критерии,щото май си купих само купе и двигател и сега сменям всичко що е за смяна по ходовата част.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 01 май 2012 13:49

Ако човек чете така списъка с "типични" проблеми за която и да е кола ще се хване за главата и ще се попита "Защо въобще някой купува тия кошници"...

Истината е, че повечето от нас надали са се сблъсквали с повече от 1-2 от всички гореизброени проблеми, ако въобще! Другата истина е, че купувайки кола на реални 300-400 000 (Горублянски 120 000) няма как да е безпроблемна дълго време, без значение от марката, модела и цвета...

Лично аз за вече немалко години с Голф 4 съм се сблъсквал единствено с 1 от гореизброените "типични" уж проблеми, а именно щипките/носачите на стъклото и то съвсем наскоро.

Всички останали проблеми и проблемчета по колата, които съм имал са били до 99% поради майсторска некомпетентност и немърливост. :idea:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 02 май 2012 20:34

Haralampi.... :да: :да: :да: :да: :да: абсолютно точно!Някога в далечното минало карах Вартбург,после Алеко....с проблеми доста повече от тези ан съвременните автомобили....успях да ги избегна с грамотно поддържане!Пример...прословутите карета на полуоските на Алеко....смяна на гумените маншони със силиконови...чисти карета...пробег 200 000 и така я продадох със оригиналните...Всичко е въпрос на грамотна експлоатация...И пак повтарям...важното е купето да не гние...останалото се прави!

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 03 май 2012 6:42

Абсолютно Жокер! Това което съм изброил по-горе е опционално и относително често срещано. Повечето са бели кахъри и когато човек си купи Г4 и започнат да му се случват разни такива дреболии не трябва да бърза със заключенията, че се е преебал или, че са го метнали.
Това са преди всичко "слаби" точки които ЕВЕНТУАЛНО може да се проявят докато притежавате Г4.

Значи при мен колата си дойде с прецакани позиционери още като я купих. Ваското ги оправи още първите дни. Скоро след това ми пропадна пасажерското стъкло. Беше изгорял пластмасовия водач и се беше счупил. Купих комплект метални и се оказа, че всички други са сменени освен този.
След две годи смених съединител. Това ми е 4-ти автомобил и за сефте опирам до съединител. Считам, че е въпрос на късмет. Оказа се с демпферен маховик и трябваше да се смени целия. По спомен цената за ЛЮК беше около 1200 лв. Тогава с майстора направихме номера на китайката и сложихме нормален съединител с нормален масивен маховик (всички с труда около 700 лв).
Първата есен си спомням, че когато паднаха първите мъгли ми запекоха чистачките. Оказа се, стандартен проблем и пак Васето го оправи за няма и час. Изгнива една гумичка, влиза влага в една втулка където се върти оста на основното рамо, прави ръждица и започва да спича. Не го ли хванеш на време спокойно можеш да си изгориш моторчето за чистачките. По същото време установихме, че задната пръскалка се движи заедно с рамото. Не трябвало да е така и било въпрос на време да протече и да прецака моторчета, брави и тн. Също го оправихме за има няма час.

Та това са в общи линии нещата които ми се случиха на мен. За всичко което съм изброил можете да се консултирате с търсачката. Случват се относително често, но далеч не е болка за умиране. Все пак това са 10++ годишни кенефи и е съвсем в реда на нещата да имат по някой и друг бял кахър :)

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Чет 03 май 2012 7:06

Колега всичко изброено е бял кахър и се оправя с левчета.На думата АВТОМАТИК никои не обърна внимание.Не купуваи автоматик мои съвет,както искаш го разбираи.Цената на двумасовия маховик ще ти се стори смешна в един момент, в сравнение с ремонта на тая калпава кутия.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Чет 03 май 2012 8:00

DA@KA написа:Колега всичко изброено е бял кахър и се оправя с левчета.На думата АВТОМАТИК никои не обърна внимание.Не купуваи автоматик мои съвет,както искаш го разбираи.Цената на двумасовия маховик ще ти се стори смешна в един момент, в сравнение с ремонта на тая калпава кутия.

:да: Вземи 2.0 но ръчка

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 03 май 2012 14:33

Имах позната с Г4 автоматик, е вярно 1.6, но автоматик. Покара няколко месеца и кутията сдаде багажа...аз автоматик - против!

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Вто 08 май 2012 22:18

Haralampi написа:
_DIESEL_POWER_ написа:...като махнем покритието на интериора което се лющи, други проблеми нямам. То не е голям проблем, свалят се дръжките и се оправят много лесно, отделно има комплекти турски или китайски за по 30-40 лева вече :beer

Наистина се питам на какъв реален пробег средно са колите дето ви се лющят така...

При мен освен тук таме където е дернато с твърд предмет (например отверка) или задния пепелник, след като едно дете си остърга многократно подметките в него :beat_butt2 - никъде нищо не се лющи и покритието е перфектно :idea:

Ами пише 160 и нещо вече, Покритието ми беше много запазено, не съм видял друг голф от тази година така, и все още е, само на дръжките умишлено го махнах, тъй като имаше въпросните драскотини и ме дразнеха. А това, не зависи от километрите, а от начина на екслоатация :beer
Имам колега с пасат, има го 3-4 години и има 30000км с него през това време, ако го види някой, ще каже, че е на 1мил. км. а като го взе беше много запазен :drunk

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”