Търся съвет за голф 3 - 1,4 моноинжекция 1991

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Даниел64
Автомобил:
Двигател:

Търся съвет за голф 3 - 1,4 моноинжекция 1991

Мнениеот Даниел64 » Пон 30 апр 2012 19:57

Имам проблем, колата пали лесно и първите 10 секунди работи добре. След това почва да тресе двигателя,работи като трактор, и едвам тръгвам. Като позагрее почва да работи нормално. Обиколих доста сервизи и под "професионалните" съвети на монтьорите смених : ламбда сонда 180 лева с ремонта, тампон на моно инжекцията 74 лева с ремонта, стъпков мотор 240 лева, датчик за температурата 18 лева, свещи 54лева но никакво подобрение . Похарчих пари колкото за още един голф. Търся съвет, че последния майстор при който ходих ми каза " ами ти всичко си сменил то друго освем бобина не остана" да сменявам ли и бобината и тя е над 60 лева? scare :banghead:

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся съвет за голф 3 - 1,4 моноинжекция 1991

Мнениеот Somi » Пон 30 апр 2012 21:00

Може да е и от бобината, как е дюзата , след откачане на акомолатора как е, да не е компа,може и ТПС да е ,От към антифриз губили да не пълни при буталата и докато изчисти да е така.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пон 30 апр 2012 21:01

Според мен няма да е от бобината. А освен всички СКЪПИ неща, които си си сменил по колатам свещи и кабели как са? Темп. фатчик (леко ми намирисва тук). Как е разхода и вървежа? От къде си?

п.с.С риск да прозвуча тъпо, но след като си минал толкова майстори, нали си минал и комп. диагностика?

Потребителски аватар
papi92
Автомобил: Golf 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Мнениеот papi92 » Пон 30 апр 2012 23:02

Здравей колега. Аз имах същия проблем с моя 1.6 ABU. Ето клип как се държеше: http://www.youtube.com/watch?v=NrDG_iCiSko
Проблема го реших със слагане на газ. Така и не успях да разбера какво й е на колата. И аз като теб смених една камара неща (ТПС, стъпков мотор, температурен датчик, чистих дросела и какво ли не), но проблема не се оправя. Като поработи малко на бензин се оправя и работи добре до следващото палене. За мен проблема идва някъде от моното, било то дюза или нещо друго, но не видях смисъл да наливам още пари в бензин като стана близо 3лв. и за това сложих газ, а там го няма този проблем. Колата се държи по съвсем друг начин с газ, работи по стабилно и безпроблемно.

Свещи и бобина не са, поне при мен :)

Даниел64
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даниел64 » Вто 01 май 2012 14:54

dushanov написа:Според мен няма да е от бобината. А освен всички СКЪПИ неща, които си си сменил по колатам свещи и кабели как са? Темп. фатчик (леко ми намирисва тук). Как е разхода и вървежа? От къде си?

п.с.С риск да прозвуча тъпо, но след като си минал толкова майстори, нали си минал и комп. диагностика?

Минах и на комп диагностика там ми казаха за лабда сондата, после пак за тампона на моно инжекцията и спрях да ходя на диагностика всяка диагностика 30 лева ... а разхода на гориво ми е 7/100 градско кара се само в София и мисля, че не е голям разход ... извън градско е към 5/100 като карам аз и към 5-6 като кара сина... антифриз не губи и масло не харчи... маслото вече е на 10 хиляди и е за смяна но не е доливано... антифриз губи около 50-100 грама на около 300 километра и го отдавам на изпаряване... не меша масло с антифриз... за компютъра в колата не знам дали е правилно програмиран но нали 2 пъти ходих на диагностика замислям се за газова уредба както писа колегата

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Вто 01 май 2012 17:36

Оппа... лека светлина в тунела! 50-100мл на 300км са много! За какъвто и автомобил да е! За масло да, но антифриз НЕ! Даниеле, от къде си колега? Определено ти се губи антифриза по системата някъде!

Даниел64
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даниел64 » Сря 02 май 2012 7:41

papi92 написа:Здравей колега. Аз имах същия проблем с моя 1.6 ABU. Ето клип как се държеше: http://www.youtube.com/watch?v=NrDG_iCiSko
Проблема го реших със слагане на газ. Така и не успях да разбера какво й е на колата. И аз като теб смених една камара неща (ТПС, стъпков мотор, температурен датчик, чистих дросела и какво ли не), но проблема не се оправя. Като поработи малко на бензин се оправя и работи добре до следващото палене. За мен проблема идва някъде от моното, било то дюза или нещо друго, но не видях смисъл да наливам още пари в бензин като стана близо 3лв. и за това сложих газ, а там го няма този проблем. Колата се държи по съвсем друг начин с газ, работи по стабилно и безпроблемно.

Свещи и бобина не са, поне при мен :)

И при мен така работи но само на студен двигател и не вдига обороти. Ще разпитвам за наистина добър майстор за да я прегледа. Мислех да я карам в сервиза на VW но в нета четох много лоши отзиви за тях. Искам да си намеря един майстор и само той да ми пипа по колата, но за сега не намирам добър. Тоест може и да са добри но щом не ми откриват проблема им нямам доверие :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”