Проблем с дръжка на дясна врата, вътрешна, Голф 4 - решено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Проблем с дръжка на дясна врата, вътрешна, Голф 4 - решено

Мнениеот maxpayne » Пон 30 апр 2012 19:51

Та значи вътрешната дръжка на пасажерската врата от известно време се е прецакала, в момента като я дръпна и има сериозен луфт, реално се усеща как виси само на вратата. Отворих капака и отдолу се вижда 2-3 болта, които държат дръжката към кората (те са ок), освен тяха има 2 големи болта, които са завити чак в метала, през дръжката и кората. Та точно там като подръпвам дръжката и се вижда, че е хлабаво, като откачено. Въпросът ми е кое е счупеното? Дали в самата дръжка има пластмасова втулка, през която минава този болт и съответно като се счупи няма какво да държи дръжката към вратата. Че да знам какво да си купя да сменям преди да отворя кората

Последна промяна от maxpayne на Нед 20 май 2012 10:59, променено общо 1 път.

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с дръжка на дясна врата, вътрешна, Голф 4

Мнениеот Somi » Пон 30 апр 2012 21:03

Ако е като на пасата , дръжката е свързана до бравата с жило.

compman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот compman » Пон 30 апр 2012 21:52

колега, зареди се с канско търпение и нерви... вратите са НАЙ-лошото нещо на голф 4.
Аз лично бера сериозни ядове с тях.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 30 апр 2012 21:58

maxpayne - описвам ти проблем, който аз съм имал. Ако си разпознаваш твоя, значи можеш да погледнеш дали решението не е същото:

Дръжката не само че съвсем леко се дърпа, но и ходът и е доста голям (застава перпендикулярно на вратата), но иначе отваря, просто е доста "лабава".
Това при мен се случи след "диагностика" на проблем с централното, за което ми взеха 20лв, 2 часа време, прецакаха дръжката и не можаха реално нищо да диагностицират! (МАК аларми и аудио на ъгъла на Бул. България и Тодор Каблешков! Далече от тях!! Под всякаква критика, като ги гледах какво правят и по съседните коли ми стана лошо! :horror: )

Наложи се да си махна кората и да видя какво не е наред - оказа се че жилото под "бутончето", което се движи при закл. и откл във вратата има една малка втулка, която горе преди да излезе от вратата трябва да влезе в нещо като щипка (описвам по спомен, беше преди няколко години...). Разбира се "специалистите" не я бяха вкарали в щипката. Щракнах я и всичко се върна към нормалното!

Последна промяна от Haralampi на Пон 30 апр 2012 22:01, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 30 апр 2012 21:59

compman написа:колега, зареди се с канско търпение и нерви... вратите са НАЙ-лошото нещо на голф 4.
Аз лично бера сериозни ядове с тях.

Определено не мога да споделя мнението ти. Никакви проблеми нямам с тях (освен причинени от некадърност!).

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 30 апр 2012 22:03

Колеги, на Мaxpayne му се е разхлабила дръжката за затваряне на вратата, а не за отварянето. Онази с двата кръстати болта.
Иначе Хари в последното си мнение е прав.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 30 апр 2012 22:09

pedalchobaba написа:Колеги, на Мaxpayne му се е разхлабила дръжката за затваряне на вратата, а не за отварянето. Онази с двата кръстати болта.

Да, най-вероятно си прав (препрочитайки поста)! Пардон :roll:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 30 апр 2012 22:52

pedalchobaba написа:Колеги, на Мaxpayne му се е разхлабила дръжката за затваряне на вратата, а не за отварянето. Онази с двата кръстати болта.

:да: точно
и се чудя каква е схемата на закрепване. Изглежда ми логично самата дръжка да е проблема, тоест предполагам болта минава през нея, през кората и после в ламарината. Съответно това, което държи дръжката е пластмасовата част на дръжката в която влиза болта и я пристяга към металната част на вратата. Ще поразгледам колко струва една нова и направо ще поръчам ако не е скъпа, поне покритието няма да е излющено :roll:

Потребителски аватар
rs_guy
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: AGU 2000

Мнениеот rs_guy » Вто 01 май 2012 18:36

maxpayne написа:

:да: точно
и се чудя каква е схемата на закрепване. Изглежда ми логично самата дръжка да е проблема, тоест предполагам болта минава през нея, през кората и после в ламарината. Съответно това, което държи дръжката е пластмасовата част на дръжката в която влиза болта и я пристяга към металната част на вратата. Ще поразгледам колко струва една нова и направо ще поръчам ако не е скъпа, поне покритието няма да е излющено :roll:

Дръжката се държи на два голями болта в двата края към самата врата, а за кората е захваната с 3 по-малки винтчета :)
Предполагам ти се е счупила дръжката при горния болт и като дърпаш вратата се огъва цялата кора?
Може да си разрешиш проблема като размениш дръжката със тази от задната врата ако голфа ти е с 4 врати, на задната дори и със счупена не се огъва кората и няма проблеми :)

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Вто 01 май 2012 19:33

При така зададен въпрос и описан проблем разбирам, че само си махнал капака на дръжката, а не си я развил цялата. Съвета ми е първо да развиеш дръжката и да видиш какво й е и дали е в нея проблема. Имах дръжка, на която долната част, през която минава болта беше счупена и болна не се задържаше, съответно се появяваше подобен на описания от теб симптом.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 01 май 2012 21:45

Трите винтчета, които се завиват в тапицерията, нямат отношение към проблема ти. Те не носят товар, просто прибират кората към дръжката, т.е. имат естетическа цел. Дръжката се държи на 2-та големи болта. Бих те посъветвал да ги развиеш да видиш къде има счупено. Ако трябва да свалиш кората - не се притеснявай - сваля се лесно :да:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 01 май 2012 23:35

rs_guy написа:Дръжката се държи на два голями болта в двата края към самата врата, а за кората е захваната с 3 по-малки винтчета :)
Предполагам ти се е счупила дръжката при горния болт и като дърпаш вратата се огъва цялата кора?

Точно!
Ще поръчам значи една нова дръжка, благодаря много на включилите се :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 20 май 2012 10:59

Дръжката за предната дясна врата е ~25лв в юнитрейд. Само долната част е това. Проблемната зона представлява нещо като конус и в долния, най-тесен край, където се прикрапве към вратата се беше счупила и на двете места. Смяната е доста бърза и лесна, само внимавайте как махате горната част на дръжката, че се наранява много лесно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”