Почукване на повдигачи след смяна на масло
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Почукване на повдигачи след смяна на масло
Разгледах в ЕТКА там никъде не е упоменато да са с различни филтри. За моторите ABD, ABU, AEX, APQ и AEE го дават с номер 030 115 561 AB. Интересно е това за климатиците, не го бях чувал.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля ,че и маслото си казва думата.Майстора ми си бачка само с Бош и ми слага наливно Вайко.Доволен съм и няма да правя повече експерименти.Сигурен съм ,че и Кастрол да и сложа пак ще си трака.Все пак си е АБУ!То аз само май Кастрол не съм и слагал! 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
rokera671 написа:Мисля ,че и маслото си казва думата.Майстора ми си бачка само с Бош и ми слага наливно Вайко.Доволен съм и няма да правя повече експерименти.Сигурен съм ,че и Кастрол да и сложа пак ще си трака.Все пак си е АБУ!То аз само май Кастрол не съм и слагал!
Колега, ако някой път видиш някой Голф да цъка, това е стандартна болест при моторите 1.4 и 1.6! Питъл съм много майстори и ми казват че само със смяна на повдигачи няма да се оправи проблема трябвало да правя основен ремонт за да се оправи това цъкане! Но и аз си карам така, и има много други тройки които съм виждал да цъкат като форд фиеста!

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не баш като Фиеста!!Направо ме обиди!!
Ама общо взето си е така.Ми аз не го знаех и смених повдигачи и всички видове масла.Ефект 0!!Карам и не се занимавам повече с глупости!!
Ами аз да не съм знаел като купувам Голфа ,че АБУ то бил най калпавият мотор.Ама и това ще го оспоря !!Държа ви в течение На 200 000 е куршум ,само да не го продам ще пиша!!Ама то си има друга тема!!

Ами аз да не съм знаел като купувам Голфа ,че АБУ то бил най калпавият мотор.Ама и това ще го оспоря !!Държа ви в течение На 200 000 е куршум ,само да не го продам ще пиша!!Ама то си има друга тема!!

В единият има възвратен клапан дългия по Шампион е Ц160 в другия няма а е на двигателя късия.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Наистина преди бях с къс филтър,а сега е с дълъг на БОШ 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Слагаи филтър MAHLE за да нямаш проблем,доста такива съм сложил и досега е нямало промлем и рекламации.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Според зависи марката, "дългите" "охлаждат" маслото. Ама колко охлаждат... 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
А ако чукат постоянно така лекинко....кво да се приготвя примерно за 2е 115 магарета
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Аз съм приготвил 136 двулитрови магарета от модел 9а ,ама не е там въпроса 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега колеги и аз да кажа нещо от опит.Имал съм Голф,Венто,Поло сега Пасат.Като ми се разчука повдигач,първо меря налягането на маслото и тогава сменям.На Голфа ми чукаше повдигач и се оказа масленна помпа.С 0.2бара да падне налягането и се отразява на мотора,а на 20г.кола е сигорно че налягането нее както трябва.Имах подобен случаи на Пасата и се оказа маслен филтър ментак.Чукаха повдигачи,светеше лампата,мотора работеше като трактор,сложих МАН филтър и всичко се оправи.Вече карам 5 месеца с МОБИЛ 10/40 и филтър МАН дълъг и не съм чул повдигач.Поздрави.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
И мене един майстор ми каза да сменя помпата и щял да спре да чука.На 200 оборота на мотора щом не ми свети лампа ,значи всичко си е ОК.Половината от майсторите са санитари по йерархията на болниците.Аз имам трима майстори ,единият е санитар ,другият доктор а третият професор.За смяна на масло не занимавам професора!!! 

- daka-93
- Автомобил: Татко Мобил
- Двигател: AWT
Здравейте днес отидох да погледна едно поло 1,4 16в 100/101 к.с и след запалването повдигача постоянно чука какъв би могъл да е проблема дали след смяна на маслото това ще се оправи в автокъщата каза че било заради маслото че не се знаело на колко хиляди километра било
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Такава кола с:
изобщо има ли смисъл да я коментираме? Той дори продавачът не знае (или се прави), какво продава, а ти искаш да разбереш какво ще купиш
Далече бягай.
в автокъщата каза че било заради маслото че не се знаело на колко хиляди километра било
изобщо има ли смисъл да я коментираме? Той дори продавачът не знае (или се прави), какво продава, а ти искаш да разбереш какво ще купиш

- daka-93
- Автомобил: Татко Мобил
- Двигател: AWT
Той имаше предвид че след смяна на маслото ще се оправи и не че не знае просто от който е купил не се знае ка колко хил км е
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”