Как да свържа?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Как да свържа?

Мнениеот Kun4a » Вто 01 май 2012 20:30

Така... малка кола, на която се ползват само предните седалки. Има CD и хубава предна линия, а задната е свободна. Ако ползвам sub (една намотка на 4 ома) на задната линия без усилвател трябва да го вържа, като ползвам + от единия канал и - от другия. Ако sub-a е с 2 намотки, на колко ома трябва да са и как трябва да се свърже (като канала на CD-то е на 4ома). Питам защото чета доста противоречиво инфо.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Как да свържа?

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 май 2012 20:56

Ако си си купил плеър Pioneer с функция Direct Sub Drive може да въжеш на мястото на 2-та задни канала един subwoofer. Всичко друго са пълни глупости.

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Вто 01 май 2012 21:03

Интересува ме как трябва да се свърже, това което съм описал в предния пост за да е технически издържано? Далече съм от мисълта да го правя, просто го давам като пример.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 01 май 2012 21:19

Не е! Можеш единствено да вържеш по един 4 омов говорител на канал ама да направиш пасивен филтър за 100Hz ще ти трябва доста желязо и мед та като цяло идеята се обезсмисля.

Потребителски аватар
angel4o9497
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel4o9497 » Вто 01 май 2012 22:45

по-добре си вземи едно стъпало от някъде щото от тия опити да не ходиш да даваш пари за интегралката за звука.Оригиналната е скъпичка.Както спомена по-горе да вземеш + от единия канал и - от другия става ама е рисковано пък и в жегите едва ли ще устиска.Ако говорителя е с 2 намотки то те трябва да се вържат на едната намотка единия канал и другата на другия ,обаче непременно трябва да си ги сфазирал.+ и -от канала на + и - на говорителя (едната намотка) и за другия канал по същия начин за 2-рата намотка.Не включвай преди да си 100% сигурен че си свързал правилно.Но за да избегнеш прегряване в жегите най-добре си е стъпало.

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Сря 02 май 2012 19:21

Имам усилвател имам и SUB, питах чисто теоритично как ще стане, а не че ще го правя!

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 02 май 2012 21:09

Както вече казах има някой модели на Pioneer, при които става защото там и активните филтри ще може да се ползват. При всички останали случаи няма смисъл.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”