Бензин в маслото - причини

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Бензин в маслото - причини

Мнениеот Gigabyte » Нед 29 апр 2012 16:15

Отново проблеми с кошницата... Вчера вечерта се возехме с едни приятели и спрях да изчакам едни и изгасих колата. След няма и 2минути тръгвам да паля ,яко въртене няма никой ,засмърде много яко на бензин ,един от приятелите ми вика ,че отзад е като някой ручей от бензин ,слизам от колата и карах тия да завъртят и наистина - цели пръски от бензин ,викам си какво стана... Звъннах на един авер да дойде да ме тегли ,пробвахме и на скорост пак никакъв резултат. По един голям баир като я пуснах на 3та с пълна газ ,след много препуквания замалко заработи както трябва и после пак изгасна и умря... Тая сутрин ставам ,вадя свещите - почти сухи са. Тръгвам да паля с една извадена свещ - нищо общо със снощи ,пали от раз и то с 3те свещи. Карах из града малко и изненада - зумера на маслото се разпищя ,викам си честитоо.. :D Усетих се какво е станало ,отварям капака и си проверих маслото - щеката 2но повече има отколкото е нормалното разделение на маслото ,смърди яко на бензин и през щеката и през капачката... Веднага я прибрах по инерция в нас и почнах да умувам.

От какво може да влезе тоз бензин в маслото... Един приятел ми каза от вакуума на бенз.регулатора .Пробвах да я запаля да извадя маркучето от към колектора и той ми каза ,че ако капе бензин значи е от там ,но бензин не прокапа ,но пък и сега колата си работи нормално ,не като снощи(за 2ри път ми се случва това)? Аз не се сещам откъде другаде може да влиза бензин в маслото?

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Re: Бензин в маслото - причини

Мнениеот icorainbow » Нед 29 апр 2012 16:25

С карбуратор или друга горивна система си?

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Нед 29 апр 2012 17:10

Digifant 2 сиреч пълна ел.инжекция

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Нед 29 апр 2012 18:57

Да въпроса е да открием от какво го прави този номер? Дали може да е от това ,че се кара попринцип колата с малко количество бензин (4-5литра) ,макар че ме съмнява ,помпата до сега не е правила проблем. Питането ми е дали платното на бензиновия регулатор може да е тръгнало да си заминава и да пропуска бензин в всмукателя ,защото снощи там миришеше яко на бензин също ,ама пък днеска му сложих на вакуумчето на регулатора един прозрачен маркуч да следя дали минава някаква течност и няма и помен от бензин. Дали мжое да е така или платното е или заминало ,или здраво?

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Нед 29 апр 2012 20:22

Питах те с каква система си точно поради причината, че при карба помпата е механична, стои на блока на мотора и ако мембраната и се пробие, бензина отива в картера. Не знам обаче нищо за инжекциите. Както каза колегата по-горе нещо дави колата, дали пък не е датчик. Т.е. ако не отчита вярно температурата и дава богата смес като за студен старт. Надявам се някой от разбиращите да дадат съвет, тъй като и на мен ми стана интересно.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Нед 29 апр 2012 20:28

Датчика(на водата ,дето дава информация на компа) съм го мерил в началото на пролетта ,точно толкова си показва ,колкото са данните му в AutoData-та :) Ламбда Сонда-та съм я сменял преди няма и 1000км с нова Bosch универсална ,точно навързана както пише в "дебелите книги". От четене по форумите и от разговори с познати стигнах до няколко неща:

-Бензинов регулатор
-Бензинова помпа(все още се чудя ,как помпата хем няма да има нужния дебит ,хем ще ми дави колата)
-Дюзи(ще ги свалям и ще ги нося на ултразвук евентуално)
-Сегменти(макар ,че според мен дори с читави сегменти има ли такова "пикаене" в цилиндрите ,няма начин да не мине бензина през тях)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 29 апр 2012 21:40

имаш и датчик на температурата на засмукания въздух-провери го,също ако имаш ламбда-провери я.

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Нед 29 апр 2012 22:04

Колата е тази от гаража. Диагностика само с мултицет се прави на датчиците. Знаете ли какво се замислих. Колегата leonardo_vd ми сподели ,че при откачен датчик на водата се дават стойности -40градуса. На мен принципно ЕКУ-то е с много гадно захващане и понякога щипката се изскубва, но пък го хващам ,че помпата спира да жужи ,а снощи си жужеше яката :D Дали не се е изскубнала малко ,колкото да излезе някой от пиновете за темп.датчик и от там да е подало такива стойности ,на напълно загряла кола и това да е направило задавянето???

Но интересното беше ,че снощи покрай регулатора и рейката ми смърдеше яката на бензин. Днесак тръгвам по съвет на един приятел ,да смуча с уста маркчуето от регулатора и си има дъх на бензин ,а според него не би трябвало ,дросела и той смърди яката на бензин , клапана за картерните газове на главата е също мокър ,но и друг път съм го виждал мокър от конденза ..

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пон 30 апр 2012 14:07

Така днес поработих малко над колата ,за да изключвам един по един възможните проблеми:

-Замерих температурните датчици на тройника
1.Синият(който е за компютъра мисля) си дава нормални стойности ,както и на предишното мерене - около 2400оΏ
2.Черният(който е за таблото и за който знам ,че се е скапал и дава грешни стойности) е около 850Ώ ,но той не влияе на работата на колата и ще го сменя когато имам излишен лев

-Свалих една по една свещите и ги прегледах - всичките до една са черни ,но без бензин по тях ,но мисля че е нормално предвид ,че ги карам само градско и на къси разстояния(пак има какво да се желае ,но е задоволително предвид горните обстоятелства ) . Свещите са БЕРУ сменяни преди няма и 1000км

-Свалих капачката да я прегледам - перфектна е ,както капачката така и палеца са сменени преди 1000 ,заедно и с делкото на което направихме и центровка( не съм напълно сигурен дали е точно на 9градуса ,но заразлика от предишната сега няма замисляне при подаване на газта). Делкото има съвсем малък луфт в ос-та.

-Премерих температурният датчик на дебитомера - дава си почти перфектни стойности - около 1900Ώ(предвид ,че сме около 20градуса днес)

-Свалих кабелите и един по един им премерих съпротивленията.
1ви цилиндър - 5,55Ώ
2ри цилиндър - 5,90Ώ
3ти цилиндър - 5,89Ώ
4ти цилиндър - 5,85Ώ
на външен вид са добре ,не са напукани ,марка Bremi са с щампи на VW/Audi по тях

-свалих бензиновата помпа в резервоара ,изчистих цедката(имаше малко боклуци на нея ,заразлика от тези в резервоара mhihi ) ,навързах кабелите ,смуче си яката работа

-Свалих маркуча за обратния бензин - и от него и от регулатора(за където се захваща) ,текна яко бензин ,не е като тече ракията от казанЯ mhihi :drunk

-Опитах се да замеря общата букса на рейката(дюзите) ,но или аз не направих нещо както трябва или ми показа 0,05 а по Аутодата го дават от 17Ώ до 20Ώ

-Бензиновият филтър на долната помпа е сменян и той преди 1000км :)

И до тук се изчерпа мойта компетенция.... В момента пали и върви ,но е с бензин в маслото и трябва да го сменя тези дни с YACCO ,останах крайно разочарован от Mobil-а ,още преди инцидента ми светкаше от време на време лампичката при по-високи обороти, за това при следващата смяна ще сваля и картера да видя маслената помпа в какво състояние ,да не е заталачена цедката и тн.)

Та от какво в крайна сметка може да се е появил проблема... Аз стигам до тези двете:
-Бензинов реуглатор ,но той не трябва ли постоянно да пуска бензин през вакуумния маркуч и да ходи в колектора или не е задължително ,а да е тръгнал съвсем малко да си заминава
-Пикаеща или отворена(понякога) дюза при незапалена кола? Ще има ли ефект от ултразвук на дюзите?
-Запушен маркуч или бензинопровод за обратния бензин и от там да пренадува регулатора ,което ме съмнява ,защото и да пренадува ,няма да се задавя така колата изведнъж ,как съм си я карал и е загряла до работната температура и изведнъж да се задави така яката ,че да хвърля бензина през ауспуха)

Някакви евтини варианти за бензинов регулатор има ли ,че Бошовския е 170лв и как да проверя ако тръгна да купувам 2ра ръка дали е читав?

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Пон 30 апр 2012 15:48

Компютър най вероятно,при пб ми се е случвало инжекцията е като цяло същата

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 01 май 2012 10:59

Май накрая наистина ще се окаже компютър, колкото и странно да звучи....
Аз се прибрах към 5 сутринта и баща ми към 9-10 се е опитал да я запали пред нас и да я премести ,че му пречела нещо колата и вика ,че е въртял 3пъти и накрая я е бутнал като си мислел ,че няма бензин. След това аз пристъпих към колата към 11-12 и единственото ,което направих е ,че свалих да видя първата свещ дали има много бензин по нея и даже не я завих и смених ECU-то и пробвах да запалая така и не даде даже да го докача и запали ,дори на 3цилиндъра eusa

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Сря 02 май 2012 13:40

2ри ден я карам колата ,проблеми ,да чукна на дърво ,за сега няма :) Дано това е края на сагата mhihi

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sando_jilata » Сря 02 май 2012 21:52

:applause: :applause: :applause: :да: :да: :да: :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”