При мен се получи така след като смених помпата понеже старата изгоря, прехвърлих си уж стария поплавък, но го направи 2 пъти. Последно набих няколко яки тупаника с длан отдолу на резервоара и повече не се появи проблема.
Точно пистите на поплавъка са зацапани или тънките жички които го свързват с буксата правят лош контакт. Колега, иди някъде да извадите помпата и да огледаш тези две неща. Може да пробваш да зачистиш с малко спирт и памуче пътечките, да разкачиш, затъркаш с нещо остро там където жичките се закачат .. в тази насока ти е проблема според мен. Иначе поплавък със все платка имам много читави, останаха понеже си сложих старата че Ибиза и Поло са обратни пистите. Ако се стигне до там пиши ЛС.
Проблем със стрелката за нивото на бензина
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със стрелката за нивото на бензина
Ами отново се появи проблема, когато се присети пак мърда тая стрелка и ме дразни.
Вадих пак помпата, чистих платката, стисках буксичките на двете кабелчета които се закачат за нея и отиват към буксата но пак на случаен принцип решава и мърда стрелката, светва лампата и т.н. Не се влияе и колко бензин има, пробвах да налея повече.
Остана да има прекъсване в самите жички които ходят от платката до буксата или пък да не дават хубав контакт щипките които защипват платката. Чудя се дали да не пробвам да ги запоя директно за самата платка тези кабелчета.
Понеже този поплавък заедно с нивомера си ги прехвърлих от кошницата на старата помпа а там нямаше проблеми, според мен някъде по веригата платка-букса е проблема, някой има ли идея дали да се занимавам да ги поя ? Някой да го е решил този проблем без да сменя кошница или цяла помпа?
Вадих пак помпата, чистих платката, стисках буксичките на двете кабелчета които се закачат за нея и отиват към буксата но пак на случаен принцип решава и мърда стрелката, светва лампата и т.н. Не се влияе и колко бензин има, пробвах да налея повече.
Остана да има прекъсване в самите жички които ходят от платката до буксата или пък да не дават хубав контакт щипките които защипват платката. Чудя се дали да не пробвам да ги запоя директно за самата платка тези кабелчета.
Понеже този поплавък заедно с нивомера си ги прехвърлих от кошницата на старата помпа а там нямаше проблеми, според мен някъде по веригата платка-букса е проблема, някой има ли идея дали да се занимавам да ги поя ? Някой да го е решил този проблем без да сменя кошница или цяла помпа?
-
skeeto
- Автомобил: Passat 2.0 115 Hp
- Двигател:
Първо бих проверил куплунзите за лоши контакти.После пистите на поплавака и чак накрая таблото.
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Според мен проблема си идва от голямата кръгла букса под делкото
... ако не е затворена добре, събира вода и прави глупости
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
digo_pl написа:Според мен проблема си идва от голямата кръгла букса под делкото... ако не е затворена добре, събира вода и прави глупости
Искаш да кажеш че от там минава сигнала от резервоара ли ? Мен ми капе масло от О-ринга на делкото (не мога да се преборя за сега, какво ли не пробвах) и като нищо е окапана тази букса... ще взема да я изтествам ..
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
dj_tuhla написа:digo_pl написа:Според мен проблема си идва от голямата кръгла букса под делкото... ако не е затворена добре, събира вода и прави глупости
Искаш да кажеш че от там минава сигнала от резервоара ли ? Мен ми капе масло от О-ринга на делкото (не мога да се преборя за сега, какво ли не пробвах) и като нищо е окапана тази букса... ще взема да я изтествам ..
При моето поло този проблем се реши от там
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”