Въпрос след монтаж на АГУ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
valter1968
Автомобил:
Двигател:

Въпрос след монтаж на АГУ

Мнениеот valter1968 » Чет 03 май 2012 19:03

Колеги вчера монтирах на голфа АГУ.Като документи ми дадоха само гаранционна карта и някакви сертификати и удостоверения за качество на уредбата и на бутилката.На въпроса за паспорт и преглед газаджията каза да карам за сега така че нищо не ми трябва понеже се очаквало до месец време да излезе някаква нова наредба.По негови думи щели да въведат задължително евросондите,стикерите щели да отпаднат и бла бла.Та въпроса ми е така ли да карам и да чакам новата наредба или да ходя да търся някъде да ми правят паспорт и преглед.Колата мина на тазгодишен технически преглед преди месец.Какво да правя?

landir
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос след монтаж на АГУ

Мнениеот landir » Чет 03 май 2012 19:06

Нищо не прави!Карай си спокойно и чакай! :beer

Последна промяна от gr_kanev на Нед 13 яну 2013 21:48, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !

Потребителски аватар
steri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steri » Чет 03 май 2012 19:11

колега не се занимавай за сега.Още няма гласувано черно на бяло нищо.. прегледите отпаднаха scare сега за сега ...като приемат промените на бързо ще ни вземат парите пак. надявам се само да няма задължително сонди ,чееее .. жална ни майка тогава

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Чет 03 май 2012 21:37

Добре де,ами като нямам нито залепен стикер,че карам на газ,нито паспорт.Aко ме спрат полицайте и се направят на интересни кво прайме фишове ли? Цялата ни управия в тази ш...на държава е такава.Дори и ако искаш да си изряден,и всичко да ти е на ред не стааава.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Чет 03 май 2012 21:56

Миналата седмица и аз сложих АГУ. Дадоха ми ПАСПОРТ на газовата уредба, в който е написано: автомобил, модел, рег. номер и името на собственика на автомобила по талон. Стикери и ваденки не ми сложиха никъде, човека ми каза "Карай с паспорта и го пази, че ще има нови изисквания". Ходи при майстора и искай да ти напише паспорт, че не се знае дали после и за него няма да те таксува.

rossenboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rossenboy » Пет 04 май 2012 13:17

Абе колеги, евросондите на са ли задължителни пт миналата година още или аз пак не съм разбрал нещо.

valter1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valter1968 » Пет 04 май 2012 13:58

За сега караме така и чакаме новият закон.

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Вто 08 май 2012 9:58

Аз си карам без стикер,без евро сонда,без паспорт!До сега колкото пъти и да са ме спирали,никога не са ме питали за газовото.Имах в началото стикер на стъклото ама след като затъмних прозорците и стикера си замина.Някой може ли да ми каже,от къде да си взема паспорт и къде трябва да се мине на преглед за газовото?Най-вече къде трябва да мина прегледа,че нещо не ми е ясно?

Потребителски аватар
mitakozzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakozzz » Нед 13 яну 2013 20:03

И аз така съм го закъсал,без никакви документи за газовата уредба :( ( моята е втора употреба). А трябва да отида ГТП 2013,01,11,а там искат паспорт за АГУ. Имам познат в един пункт за ГТП , но ще видим.

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 14 яну 2013 16:34

Искат паспорт ама нищо не пишат в него по време на ГТП-то... Да не говорим, че моя даже не го и погледнаха на коя бутилка отговаря mhihi mhihi mhihi
А презюмпцията пред катаджиите е, че щом си минал преглед значи автомобила ти е технически изправен, просто надзора се прехвърля от една служба в друга. Питал съм и на газстанции, казаха ми, че няма вече дертове за стикер на бутилката.

П.П.: Според мен обаче трябва да си сложиш ваденка - мисля струват под 1 лев, но ако някога се случи (не ти го пожелавам де) по-сериозно ПТП останалите водачи и пожарникарите ще имат инфо, че е по-специфично положението.

Потребителски аватар
начко
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот начко » Чет 17 яну 2013 21:24

Жълтия стикер е задължителен отдавна,паспорта откъдето е монтирана газовата са длъжни да издават,изисква се при преглед на АГУ.Относно ПРЕГЛЕДА,той е премахнат от миналата зима-засега.Външното зарядно също е задължително.Евросондатане е задължителна,а по принцип всички нови АГУ са с евроклапани,всички реномирани производители само тях използват.Въпрос на време е да ни лепнат за тези АГУ. :beat_butt2

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Съб 19 яну 2013 18:10

Днес минах ГТП, нямам ваденка на задното стъкло и не ми искаха паспорта. В големия талон за преглед, който ми дадоха бе описано, че автомобила е с АГУ.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 19 яну 2013 18:59

Паспортите си идват с бутилките.Никой не може да ви го издаде освен завода производител на бутилки или по втория начин от газаджия с подготвени празни паспорти и дребна сума mhihi
Относно стикерите и аз нямам и на старата кола също нямах и не мисля и да слагам защото са грозни.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 26 яну 2013 18:48

Освен, че темата е от май месец, миналата година.
Ще добавя и аз, че никъде не се иска паспорт или каквито и сонди да е там.

Върни се в “Автогазови уредби”