относно смяна на двигател (друг вид гориво) и документи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

относно смяна на двигател (друг вид гориво) и документи

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 03 май 2012 20:05

Извинявам се ако несъм формулирал заглавието на темата неправилно, но явно толкова ми е капацитета :lol:

Използвах търсачката, но отговорите които открих не ми бяха достатъчни и ясни :)

Та на въпроса - минала седмица след крушуна на връщане ми умря двигателя на голфчето и понеже не ми се занимава да го правя за 2ри път реших направо да го сменя. Понеже за мен вече няма значение дали ще е дизел или бензин (колата е дизелова) и си мисля за 1.8mi или 2.0 115 и се чудя как стои въпроса с документацията при узаконяването? Дали се минава технотест или тиат при сманата на двигател който е на друг вид гориво? Знам как стоят нещата когато се сменя двигателя със същия такъв по документи понеже съм го правил но когато е на друг вид гориво как се процедира?

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: относно смяна на двигател (друг вид гориво) и документи

Мнениеот yoan4o » Чет 03 май 2012 22:44

Технотест на 100%
Трябват ти документи за новия двигател, договор, копие от талона на донора.
Хубаво е да провериш предварително в технотест при конкретния случай дали ще искат нещо допълнително.
Принципно, ако колата отговаря по окачване и спирачки на желания двигател не би трябвало да имаш проблеми.

Преди време имаха някакви идиотски изисквания, че примерно от 1,8 може да минеш максимум на 2,0л. и нещо такова.
добре е да се провери на място. :да:

Преустроено ППС

Преустроени ППС са тези, които са претърпели конструктивни промени - напр. преустройство на пътническо МПС в товарно; на товарно МПС в пътническо; увеличаване или намаляване на седящите места в пътническо МПС; оборудване на учебни МПС; смяна на двигател; промяна на надстройка на товарно ППС и др.п.

Прегледите се извършват на основание на:

* Наредба № I-45 на Министерство на вътрешните работи - за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на ППС
* Наредба № 37 на Министерство на транспорта - за условията и реда за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение

http://www.technotest.bg/bg/tpi.html

След това КАТ.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”