Здравейте,
Не знам дали това е проблем, колата работи много добре, но все пак държа да попитам, за да не се стигне до скъпи ремонти.
Та случаят е че при гасене на колата, или при подаване на контакт (не винаги, но периодично) се чува виене, което трае около секунда. Виенето е подобно на звука от компресора на ключалките но по-силно.
Дали това може да е симптом за бъдещи проблеми, или е нормално?

Golf 3 TDI - Виене от задната част на купето
- helldrummer
- Автомобил:
- Двигател:
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Re: Golf 3 TDI - Виене от задната част на купето
Точно там е вакума на централното.До задния десен стоп.Да не би да ти прави то някакви проблеми,като даваш на контакт да иска да заключва.Да не би така да ти е нагласена алармата, но нещо да се е омазало и да не действа вече?
- helldrummer
- Автомобил:
- Двигател:
Алармата я монтираха скоро и нямам проблеми със нея. Не знам каква връзка трябва да има гасенето на колата с отключване и заключване на вратите. Освен това съм забелязал че ако се опитам да заключа докато е заключена, или да отключа докато е отключена, алармата се усеща и не се включва компресора. Но ако наистина е от него проблем ли е че се мъчи да отключи отключени врати или обратното?
Възможно ли е това да е нафтовата помпа?
Възможно ли е това да е нафтовата помпа?
- brumbrum
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с бензинка, но този звук залагам на 90 процента, че е от помпата.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Подкрепям БръмБръм!
Към автора: вземи 1 приятел с теб, нека той да подава контакт, а ти отвори багажника е се ослушвай на 2 места: 1.Кутийката на вакуума 2.Махни мокета и слушкай помпата.
Успех!
Към автора: вземи 1 приятел с теб, нека той да подава контакт, а ти отвори багажника е се ослушвай на 2 места: 1.Кутийката на вакуума 2.Махни мокета и слушкай помпата.
Успех!
- GuLiVeR
- Автомобил:
- Двигател:
колеги голф 3 TDI няма с електрическа помпа в резервоара така че остава само компресора на централното друго няма какво да е

- helldrummer
- Автомобил:
- Двигател:
Прави сте, от компресора е. Днес се ослушвах и наистина е от него. Друго което забравих да проверя, но чак сега се сетих... Може би поради като запаля багажника се заключва и като изгася да се отключва, с цел да не ми го отвори някой по светофарите. Но все още не моа да разгадая защо не се случва при всяко палене и гасене.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам май не са ти вързали алармата като хората. До колкото знам Г3 я няма тая екстра фабрично със заключване и откл при палене/гасене. Най-добре иди при майсторите да ти вържат правилно алармата, защото така ще ти отиде помпата на заключването по-бързо. Работи много, излишно, и така ще се прецака бързо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”