Пасат б5 въпрос - омаслена тръбичка и маркуч

Техническа и сервизна информация за Passat
florin
Автомобил:
Двигател:

Пасат б5 въпрос - омаслена тръбичка и маркуч

Мнениеот florin » Пет 04 май 2012 20:08

Колеги, днес реших да погледна носачите на пасата (б5) и се наведох отпред от лявата страна и забелязах че има една метална тръбичка която влиза в един гумен маркуч и там е цялото в масло. Някои може ли да ми каже, каква е тази тръбичка и защо е цялата в масло.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Re: Пасат б5 въпрос

Мнениеот ivchoto » Пет 04 май 2012 20:13

Колега ако е това което си мисля направо отивай в сервиза докато имаш спирачки.Металната тръбичка е спирачна както и маркуча.

Bill
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б5 въпрос - омаслена тръбичка и маркуч

Мнениеот Bill » Сря 09 май 2012 11:19

Виж дали ти се губи спирачна течност. След това виж дали се губи хидравлична течност, защото може да ти е протекла рейката.

florin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот florin » Чет 10 май 2012 16:28

Спирачна течност не се губи но ми се струва че хидравличната се губи малко. Тръбичката е точно от лявата страна, като се наведеш до гумата се вижда една дупчица в кората и там се вижда много ясно. Кляках и от другата страна но там няма такава тръбичка с пъхнат маркуч в нея. И спирачните мъркучи ги сменях скоро. Също е доста умаслено под казанчето за хидравличното масло. Възможно ли е от там да се стича чак до там или и аз не знам.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Чет 10 май 2012 20:55

В казанчето за хидравличното масло влизат 2 маркуча, които са хванати с еднократни скоби,
ако ги смениш с истински няма да ти тече повече.
( Внимавай да не счупиш пластмасата на казанчето - скобите имат контричка която трябва да се освободи - иначе не се разглобяват - бая зор е докато се махнат, но ако си упорит става без да вадиш маркучите и освен това си вземи скоби с изпъкнали зъби - тези с продупчените се късат)
Успех !

Bill
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bill » Сря 16 май 2012 17:37

Щом под казанчето за хидравлична течност е омаслено, това е добре, вероятно изпуска от там. По-лошия вариант е теч от рейката. Изтрий хубаво казанчето и двата маркуча. Покарай малко така, и след това пипни с ръка изходите на казанчето там където са маркучите, ако опуска от там ще имаш масло по пръстите.
След това както ти е казал колегата "zdrash"
zdrash написа:В казанчето за хидравличното масло влизат 2 маркуча, които са хванати с еднократни скоби,
ако ги смениш с истински няма да ти тече повече.

Върни се в “Passat”