Golf 4 - Схема на задна пръскалка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Golf 4 - Схема на задна пръскалка

Мнениеот feniksgod » Пет 04 май 2012 10:22

Добър ден колеги, след като почти си оправих багажника, се появи в последният момент един проблем. Въобще не ми беше идвало на акъла, да тествам пръскалката(кефех се, че вече съм си оправил чистачката mhihi ) и се оказа, че отзад вода не идва, НО се чува да тече някъде. В първият миг се стреснах, защото се чува все едно тече в купето, но се оказа, че някъде при резервоара изтича отдолу.
Някой може ли да ми помогне с някаква схема, примерно от VWvortex търсих, но аз лично не намерих. За да видя откъде минава това маркуче и най-важното дано не съм напълнил някъде купето с вода докато пръсках death .

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Re: Golf 4 - Схема на задна пръскалка

Мнениеот kn9453 » Пет 04 май 2012 14:52

Колега, маркучето на пръскалката минава през задната лява колона. Преди гофрирания маркуч който свързва 5-та врата и купето има "клипс-снадка" която при теб сигорно се е откачила и сега течността се слива покрай колонката и предполагам мокри тапицерията.За целта трябва да махнеш напречната лайстна която "затваря" тапицерията на тавана, да бръкнеш с ръката вътре и "напипвайки" да "щракнеш" връзката.
Много пипкава работа заради ограниченото пространство!Това е поредния отговор,който давам,но за съжаление нямам снимки в подкрепа на това "деяние"

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Пет 04 май 2012 15:31

kn9453 написа:Колега, маркучето на пръскалката минава през задната лява колона. Преди гофрирания маркуч който свързва 5-та врата и купето има "клипс-снадка" която при теб сигорно се е откачила и сега течността се слива покрай колонката и предполагам мокри тапицерията.За целта трябва да махнеш напречната лайстна която "затваря" тапицерията на тавана, да бръкнеш с ръката вътре и "напипвайки" да "щракнеш" връзката.
Много пипкава работа заради ограниченото пространство!Това е поредния отговор,който давам,но за съжаление нямам снимки в подкрепа на това "деяние"

Може ли колега ориентир как се маха тази лайсна :banghead: . Говориш предполагам за цялата задна лява кора където се намира колана нали ? Тя трябва да падне някак си. Напъвах я леко после по-силно, ама като не напипвам щипките има ли смисъл :banghead: .
Може ли да ми покажеш някаква снимка от нета и да ми отбележиш къде са щипките за да знам къде да напъна с отверка.
Тапицерията грам не е мокра, но все пак пипнах ламарината, а тя беше като след автомивка.

Потребителски аватар
stills
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stills » Пет 04 май 2012 16:07

Колега, първо откачаш тапицерията на тавана(пластмасата, която върви успоредно на пантите на 5-тата врата),тази тапицерия ляга върху тази на колонката и затова не можеш да откачиш колонката, после тази на колонката (само от горния край няма смисъл цялата)и там ще видиш снадката на маркучето. Дърпай здраво всички са на щипки няма страшно. Аз имах същия проблем, малко е пипкава работата, но ще се справиш. Успех!

Потребителски аватар
stills
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stills » Пет 04 май 2012 16:19

vwg_242671.jpg

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 05 май 2012 9:36

Може ли колега ориентир как се маха тази лайсна :banghead: . Говориш предполагам за цялата задна лява кора където се намира колана нали ? Тя трябва да падне някак си. Напъвах я леко после по-силно, ама като не напипвам щипките има ли смисъл :banghead: .
Може ли да ми покажеш някаква снимка от нета и да ми отбележиш къде са щипките за да знам къде да напъна с отверка.
Тапицерията грам не е мокра, но все пак пипнах ламарината, а тя беше като след автомивка.

Не е нужно да сваляш страничната кора - тази на колонката!!!
Само откачи лайстната която затваря "тавана" след това дърпаш самия "таван" колкото да си пъхнеш ръката вътре(дано не си някои дебели ръце :) ) и търсиш снадката около гофрирания маркуч. Ако се е спукала самата връзка тогава вече трябва по-сериозно разглабяне на пластмасите за да си направиш място за работа т.е. режеш оргиналната снадка и.....

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Съб 05 май 2012 20:38

stills написа:
vwg_242671.jpg

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Мерси наистина много справих се. То и маркуча трябваше да се сменява, абе въобще си беше ЦЯЛ ДЕН занимавка, но сега си имам пръскалка.
P.S Оправих пръскалката и гледайте какъв дъжд се изсипа само mhihi , в чест на моята оправена пръскалка mhihi mhihi .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”