Заплащане при покупка в Германия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Re: Заплащане при покупка в Германия

Мнениеот hidalgo » Съб 05 май 2012 11:09

Чудомир написа: А иначе за парите - преди до 9 999 евро не се обявяваха

Всичко над 10К евро, или равностойността му в друга валута, се декларира. :да:

laluger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот laluger » Съб 05 май 2012 12:53

Бре, не очаквах толкова оживена дискусия по тази тема.

Според обявите, които ми харесаха най-удачно ще бъде да започна от южна Германия, и тъй като не намерих бюджетни авиолинии до там, реших, че с автобус (чийто билет е с еднаква цена без значение кога се купува) ще е най-лесно. По принцип смятам като пристигна да взема кола под наем за 2-3 дена, и с нея да щъкам докато не намеря евентуалния вариант, който да купя.

Както и да е, в крайна сметка за мен е най-важна сигурността при пътуването, все пак няма да съм само с 20лв. в джоба. А като се поразрових, разбрах, че сега може да се наложи да признаеш, че носиш дори по-малко от 10К евро. А тези по границата не ги знам дали не са в комбина с някви бандити, които да пресрещнат автобуса и да го оберат (може би, до някъде, твърде параноична представа за нашите съседи).

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Съб 05 май 2012 14:11

Ако пътуваш с под 10000 най добре самолет и ако случайно те питат на немската граница си казваш че пътуваш с цел купуване на кола с ххххх евро и проблем няма

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 05 май 2012 14:13

laluger написа:По принцип смятам като пристигна да взема кола под наем за 2-3 дена

Виж SIXT, имат нерядко добри оферти ;)

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Съб 05 май 2012 21:36

Haralampi написа:
Чудомир написа:
А иначе за парите - преди до 9 999 евро не се обявяваха

В БГ освен ако не са се променили нещата се обявяват при изнасяне над 4000 евро :idea: (просто се обявяват, няма никакви разходи). Информацията ми е от преди 5-6 години.

wolff1 написа:е ще кажеш че средата е по лошо от колкото в ляво където е дортмунд ,така ли? еми мн. ясно че ще използва влак. нали така или иначе трябва да иде до мястото или ще се телепортира?...

facepalm
Не бе колега, ще кажа, че

1. е най-добре да иде където иска да иде, а не произволно да цъфне някъде в Германия
2. или ако няма преференция - то поне да кацне направо в град, например Дортмунд или Дюселдорф или дори Кьолн/Бон, а не между полетата на Франкфурт-Хаан :idea: Ще му спести излишно време и разходи!

А дали ще е вляво, дясно, средата или под средата и Уеко у Уево - нека сам си реши! Това не е мишена :!:

аз исках да кажа че произволно е по добре в центъра от колкото в ляво. няма значение че не е в голям град. какво значение има дали дортмунд или хан? влакове има до всякъде и мисълта ми беше че ще си спести време, както иска да пътува до юга. това не е индия с гара 1/3. със здраве :да:

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Съб 05 май 2012 21:38

laluger написа:Бре, не очаквах толкова оживена дискусия по тази тема.

Според обявите, които ми харесаха най-удачно ще бъде да започна от южна Германия, и тъй като не намерих бюджетни авиолинии до там, реших, че с автобус (чийто билет е с еднаква цена без значение кога се купува) ще е най-лесно. По принцип смятам като пристигна да взема кола под наем за 2-3 дена, и с нея да щъкам докато не намеря евентуалния вариант, който да купя.

Както и да е, в крайна сметка за мен е най-важна сигурността при пътуването, все пак няма да съм само с 20лв. в джоба. А като се поразрових, разбрах, че сега може да се наложи да признаеш, че носиш дори по-малко от 10К евро. А тези по границата не ги знам дали не са в комбина с някви бандити, които да пресрещнат автобуса и да го оберат (може би, до някъде, твърде параноична представа за нашите съседи).

пътувай си със самолет, чиста работа. мани тия вмирисани рейсове, се лангъркаш 2 дена и не знаеш шофьора спал ли е, не е ли :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”