Здравейте, колеги,
преди бях чел 2-3 теми за ремонт на шибедаха, но не можах да ги намеря. Искам да попитам и аз ли страдам от счупен водач, или жилото е скъсано? Говорих с един човек и ми каза, че ако е счупен водач, то щял да се разделя някъде? Направих едно клипче, за да видите: http://www.youtube.com/watch?v=GgHjVgLg ... e=youtu.be
Въпрос за шибедах - Голф 3
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Re: Въпрос за шибедах - Голф 3
Ясно се вижда,че е левия водач.Има доста теми по този въпрос.Лично аз се опитах да си го оправя сам-нищо не се получи,изпочупиха се няколко неща при разглобяването.Накрая си взех цял втора ръка от колега от форума,вървят от 50 до 150 лв.Моя го взех за 30
следи темите за голф 3 на части.
Заповядай:
http://www.vwclub.bg/forum/search.php?keywords=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%85&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Заповядай:
http://www.vwclub.bg/forum/search.php?keywords=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%85&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
След 1 час сваляне на тавана вчера, изкарахме шибидаха навън. Видя се счупеният ляв водач, почна се разучаване над 1 час как работи системата и как се разглобява. изкарахме го, после 2 дупки с бормашина, 1 планка с 2 болта, слагаме - опира....
после се започна пилене на главата на болта и пак опира. Накрая махнах ламаринката и болтовете, навързахме го с 15 ката здрава корта, стана вечен! Слагаме вече щастливи, че ще проработи и ужас!!! Като го плъзне назад, и като тръгнеш да го прибираш, левия водач се откопчава...
Започна се пак чудене и вайкане как да го направим и няма и няма... Отидах до моргата, нов шибедахи 60лв.,- без моторчето 40лв., екстра! Като го мърдаме с манивелата и леко задира преди да иде назад, и на него му сменихме гумичките на задния плъзгач и заспа, малко грес., слагаме всичко качихме тавана, връзвам мотора и той почна да прави мизерии, целият работи на тласки...
Та сега въпросът е от какво се прецака мотора, даже нагоре и надолу не може да отвори?

Та сега въпросът е от какво се прецака мотора, даже нагоре и надолу не може да отвори?
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Някой има ли идея защо моторът не ще да върти? Свалих го, сложих му буксата, тръгва да върти малко и спира, сякаш не му стига токът? Подлежи ли на ремонт или трябва да търся друг? 

- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да даде акъл....
Моторът нагоре и надолу отваря, но като тръгне назад и тръгва за малко и спира, а после работи на тласъци и почти накрая пак тръгва и отваря до края - от какво може да е това? Всеки ми казва различни варианти - щом въртял моторът, значи не бил изгорял, друг ми казва, че проблемът може да е от копчето, а трети - че можело да дава на късо в определено положение моторът вътре?
Някой ако има идея да казва, по-късно ще снимам как работи моторът.
Моторът нагоре и надолу отваря, но като тръгне назад и тръгва за малко и спира, а после работи на тласъци и почти накрая пак тръгва и отваря до края - от какво може да е това? Всеки ми казва различни варианти - щом въртял моторът, значи не бил изгорял, друг ми казва, че проблемът може да е от копчето, а трети - че можело да дава на късо в определено положение моторът вътре?
Някой ако има идея да казва, по-късно ще снимам как работи моторът.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
странна работа... ако ти се занимава сваляй и пробвай с друго моторче в моргата все ще има свалено
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли начин да се подаде директен + на мотора, за да видя върти ли постоянно? Защото отзад е с 6 пинова букса и ми казаха, че не става?
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Предполагам шибедаха е Rockwell.
Моторчето трябва да се настрои и да се монтира в позиция 0.
Сваляте моторчето, включвате буксата. При отваряне нагоре - прави 2 оборота и малко. При плъзгане назад около 17. Наглася се в позиция 0 и тогава се монтира, като люка трябва да е затворен и механизма регулиран.
Моторчето трябва да се настрои и да се монтира в позиция 0.
Сваляте моторчето, включвате буксата. При отваряне нагоре - прави 2 оборота и малко. При плъзгане назад около 17. Наглася се в позиция 0 и тогава се монтира, като люка трябва да е затворен и механизма регулиран.
Последна промяна от swifter на Вто 22 апр 2014 15:52, променено общо 2 пъти.
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Аз зацепването го направих като дадох шибедаха най-назад с манивелата и после при свалено моторче с копчето го направих най-назад, но ефекта беше същия - на тласъци се върна до 0-лево положение и нагоре и надолу работише. После ще пробвам и на 0-лево положение да го зацепя.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
При вадене/слагане на буксата може да се е спукала някоя спойка(ако при свален мотор върви добре вероятно сработва термо защитата-не е правилно регулиран люка).При мен беше от лоши спойки и едното реле на мотора а може и от копчето да е.
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Там е проблемът, че и при свален мотор си върви по същия начин, защото ми казаха, че да изключва, значи някъде запъвало, а то и при свален мотор е същото. Шибедаха, след като не стана с ремонт на моя, си купих този, смених му гумичките на водачите и му сложих грес - как така да не е регулиран?
Сега ще слезна да снимам какво прави точно.

- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Проблема е в моторчето. Визуално е същото, като моето. Самото моторче е с 4 четки, по две на всеки край на ротора.
Разглобяване и почистване. Прегедай и платката за отлепени писти, спукани спойки.
Два модела стват за шибедаха. Този от клипчето и следващия вариант, който е по - компактен.
Иначе е регулиран добре.
v3BPbwCG4!GQ~~48_75.JPG)
+V3cib0BMhknYukO!~~_35.JPG)
Разглобяване и почистване. Прегедай и платката за отлепени писти, спукани спойки.
Два модела стват за шибедаха. Този от клипчето и следващия вариант, който е по - компактен.
Иначе е регулиран добре.
- Mbass
- Автомобил:
- Двигател:
Не стана..
1 час си играх, отворих го, вътрешните четки бяха много зацапани - почистих ги хубаво, после и външните, макар че по тях нямаше нищо, накрая го сложих и пак същото. Взех друг мотор от моргата и пак -20лв.... пак не е много скъпо, сравнение с цените във форума дето гледам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”