Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
Здравейте колеги,разполагам с около 300 литра стар гренясал зехтин на около 7-8 години.Интересува ме,мога ли да го налея в резорвоара 50% нафта и 50% зехтин....колата е ауди а3 1.9 тди АХФ
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Стар Зехтин -става ли да го налея в резорвоара ?
недей си разваляй колата е моя съвет..... вече избора е твой... Иначе може да се сипи но ти си носиш последствията 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Пич тука viewtopic.php?f=24&t=182287 си чел сигурно.
Колегите ти само на олио карат, ти се притесняваш за 50/50.
Само да е течно без листа, наливай смело
Та по същество, продай тая тиня на некой с мерцедес 250Д и си купи нафта с парите.
Аз не моа да разбера колите ли си мразите, що ли ?
Колегите ти само на олио карат, ти се притесняваш за 50/50.
Само да е течно без листа, наливай смело

Та по същество, продай тая тиня на некой с мерцедес 250Д и си купи нафта с парите.
Аз не моа да разбера колите ли си мразите, що ли ?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Пази го още 7 - 8 години (да поостарее колата, чувал съм, че по-старите коли по-добре понасят такива издевателства
) и тогава го налей.
Ако не ти се чака послушай колегата над мен.

Ако не ти се чака послушай колегата над мен.
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
един познат кара така вече от доста време 50 на 50 и ншма никакъв проблем...прецежда олиото с много ситна цедка...колата му е пасат '89година 

- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
VALENTINO87 написа:един познат кара така вече от доста време 50 на 50 и ншма никакъв проблем...прецежда олиото с много ситна цедка...колата му е пасат '89година
тука не става за 89 набор кола... и аз знам хора карат на зехтин на голф2 1.6d
Последна промяна от gr_kanev на Съб 05 май 2012 19:39, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
е да,така е...моя голф е със същия двигател като на аудито,аз не бих му налял олио
просто му дадох нещо като пример на колегата

просто му дадох нещо като пример на колегата

- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
За чист дизел съм чувал че карат с олио ама за тди по-добре недей 

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
jeli vw написа:...колата е ауди а3 1.9 тди АХФ
В сливен нямате ли бензиностанции?
Ако држиш да караш "тънко" да си беше взел ауди 80 1.6 дизел и да му сипваш всичко.
А пък ако толкова държиш да си осакатиш мотора - зная и по-приятен начин

- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е Extra Virgin зехтина, става (това е в кръга на шегата, разбира се). Не си тормози колата с тази гняс, че и гранясала.
Икономисаните пари няма да стигнат за последвалия ремонт. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не е лесно да имаш пари да си купиш Ауди, пък да се чудиш каква гняс да му налееш вместо гориво. Колегата правилно те посъветва - да си беше взел Ауди 80 1.6Д, или по-добро предложение от мен - голф двойка 1.3 карбуратор с газова и да караш за без пари буквално 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Гранясал ли е
може да го 

samo_pechka написа:Гранясал ли еможе да го
Иначе може а

Колега като сложиш ,после пиши как върви колата (предполагам ,че щом си пуснал тема ,то си на крачка да пробваш или вече си ),така и така след 10-тина години почти само на растително ще се кара .
Ако не си пробвал може и да почакаш ,все пак вчера падна удърно цената на петрола на световните борси ,та сега може и да се случи чудо и на горивата у нас в БГ да им падне цената .
Последна промяна от gr_kanev на Съб 05 май 2012 19:40, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Не е лесно да имаш пари да си купиш Ауди, пък да се чудиш каква гняс да му налееш вместо гориво. Колегата правилно те посъветва - да си беше взел Ауди 80 1.6Д, или по-добро предложение от мен - голф двойка 1.3 карбуратор с газова и да караш за без пари буквално

2.4I написа:samo_pechka написа:Гранясал ли еможе да го
Иначе може а![]()
Колега като сложиш ,после пиши как върви колата (предполагам ,че щом си пуснал тема ,то си на крачка да пробваш или вече си ),така и така след 10-тина години почти само на растително ще се кара .
Ако не си пробвал може и да почакаш ,все пак вчера падна удърно цената на петрола на световните борси ,та сега може и да се случи чудо и на горивата у нас в БГ да им падне цената .
За чийто бяха и огромната част от горните .А ако съм го написал така ,че не му се хваща мисълта ,ето какво съм имал предвид
-с въпросното гориво ще върви колата ,но как и колко не е ясно ,другия момент е с цифрата 300 ,щом са толкова то все ще се намерят аргументи колегата да ги „изгори" (обратното е по-малко вероятно) ,а ако стане така то ще е добре да сподели впечатления и резултати ,ще е от полза за хората които занапред ще си задават въпроса от заглавието на темата.
Нататък в изказването си правя коментар с който казвам - ако на човека проблема му е от към финансовата страна (не може да си кара колата ,щото му е скъпо горивото) ,то има вероятност този проблем да се реши от само себе си (аз лично се надявам на това).
И хайде поста да не е само обяснения на предишен ,произлизащи от неразбирането на ...
Доколкото ми е известно добавянето на горива и съставки които не са сертифицирани в горивата е наказуемо от закона (ако има нужда мога и това да обясня).
Върни се в “Дизелови агрегати”