гориво в картера Skoda Felicia 1,6 MPI

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
v_savov67
Автомобил:
Двигател:

гориво в картера Skoda Felicia 1,6 MPI

Мнениеот v_savov67 » Нед 06 май 2012 20:07

От известно време съм забелязал че нивото на маслото в картера се повишава прогресивно. Забелязах, че при високи 130км/ч на магистралата лампата на маслото светна, маслото 10W - 40. Измерих налягането на маслото наистина беше под нормалното, но ми се стори че е повече откакто го смених преди 2000км. Смених с 15W - 40 налягането значително се подобри не светеше при високи обороти и даже си влезе в нормите, при 80гр. на 2000об-1 - 0.2МПа. От няколко дни забелязах, че на малки обороти започна да присветна от начало при 600 -700об-1, а днес вече 1000 - 1200об-1. Извадих щеката за маслото а тя поне 2см. нагоре. Откъде може да е дошло това гориво, защото има разлика във вискозитета на маслото от двигателя и това от шишето с останалото за доливане. Колата е Skoda Felicia 1,6 MPI комби.Мотора е АЕЕ. Ако някой има накой идеи и ги сподели ще му бъда много благодарен. smile159

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: гориво в картера Skoda Felicia 1,6 MPI

Мнениеот bobocamaro » Нед 06 май 2012 22:19

http://www.skoda-club.dn.ua/_ph/14/2/50791233.jpg
Това ли е двигателят, колега? Може би бар регулатора на бензиновата рейка е сдал?
Нещото вляво с тънък маркуч, и от там да се олива в бензин колектора ?
Другото са неработеща свещ запалителна, кабел на даден цилиндър. Или незатваряща дюза, което е гадно нещо.
Как усещаш колата, на колко цилиндъра? Има ли мощност ? Диагностика?

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Re: гориво в картера Skoda Felicia 1,6 MPI

Мнениеот Gigabyte » Нед 06 май 2012 23:25

И аз наскоро се нагледах на този проблем. Стига се до няколко неща
-Пикаеща или незатваряща дюза(при мен се оказа това - компютъра ми беше сдал багажа и остави дюзите отворени дори на изгасена кола и имах сигурно 3литра бензин у картера :mrgreen: )
-Неизправна свещ или кабел - те поне са лесни за проверка ,отвиваш и ги пробваш на желязо
-Пробило платно на бензиновия регулатор. Сложи му едно прозрачно маркуче от вакуума на регулатора до колектора и виж дали тече някаква течност(там трябва да има само въздух)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”