Golf2 - Проблем с механична бензинова помпа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf2 - Проблем с механична бензинова помпа

Мнениеот ALiGaToR » Пон 07 май 2012 13:10

От около месец ако не и малко повечко в резервоара на колата нямаше никакъв бензин, защото се кара изцяло на газ. Днес баща ми сложил за 10 лева бензин. Но каза, че като отишъл до работа му замирисало на бензин. Като отворил капака видял че от бензиновата помпа тече бензин. Отидох да погледнем какво може да е станало, да я отваряме и да я отремонтираме на място.
Опитахме да прехвърлим на бензин но без успех. Филтъра който е преди помпата дори не се напълваше. Помислихме си че е свършил бензина който е налял. Дръпнах със уста и о чудо бензин дойде. Решихме да пробваме с една бутилка с вода от къде всъщност е теча и дали въобще помпата работи. За голямо наше учудване си изпомпа съвсем нормално 2 литра вода за около минута. Дори запушвахме изхода да вдигне леко налягане за да вземе да избие от някъде, но теча така и не се появи отново. Решихме да затворим системата и да видим дали този път ще запали на бензин и дали си подкача бензина. Теч не се появи и колата си запали на бензин и си работеше нормално.
От какво може да се е получило това. Аз смятам че платната на бензиновата помпа са се прецакали и че е въпрос на време отново да избие и да почне да тече.
Колкото можах да видя бензиновата помпа се държи на 2 болта с шестограм. Обаче няма някакъв начин да се сменят платната защото това нещо ми изглежда като капсуловано. Има ли начин да се отвори и да се отремонтира или направо трябва да се купува нова бензинова помпа?
А каква е цената на нова бензинова помпа за EZ.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с механична бензинова помпа

Мнениеот muns61 » Пон 07 май 2012 13:22

Платната са заминали и е протекло от дренажното отворче. Има опастност, ако карате така, да влезе бензин в маслото. Не помня колко беше такава помпа, отдавна не съм сменял, но не е скъпа.
Не бива да се оставя без бензин.

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Re: Проблем с механична бензинова помпа

Мнениеот vankatagb » Пон 07 май 2012 19:07

Колега зимата и аз сменях бенз.помпа, направи го и ти, че както казаха по-горе ще почне да вкарва бензин в маслото! По принцип се отваря и може да се сменя платното само,но първо е голяма бъзикня и второ трудно ще намериш само платно, защото помпата струва от 20 до 25лв. нова. Мисля, че има 2 вида такива помпи, разликата е че едната е под наклон! Смени и бензиновото филтърче преди помпата, че може да се е задръстило и без бензин не оставай :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”