ktamen написа:Искам да си правя работилница на село. Размерите са приблизително 8 х 8 метра, височината около 3м. Постройката няма да е масивна , а ще е изцяло метална от тръби и ламарина.
Трябва ли ми някакво разрешение от общината или мога направо да си действам?
Понеже е на границата с един съсед аз съм говорил с него и сме се разбрали.
Ако си купя фургон трябва ли ми разрешение да си го сложа в двора и каква е разликата между фургона и работилницата?
Колега гледам 2 стр. дъра- бъра ,та....
Зависи от това какви са основите (дали е трайно свързана със земята или е преместваема) ,ВАЖНО!!! - каквото и да правиш (освен строеж в-у стари основи по съществуващите планове) без общината няма да минеш ако държиш да е законно .
Другия фактор е 8х8 = 60м2 ,т.е. до 35м2 можеше да минеш само с разрешение за поставяне (пак от обшината) - нагоре проект.
В друг пост виждам ,че си коментирал ,че на обекта има стари сгради - ако е така и те са в контурите на това което искаш да строиш ,то може да използваш този факт ,тъй като предполагам старите сгради не са отразени в ПУП-а ,то може да искаш да бъдат нанесени (пак струва пари ,освен ако общината за която става въпрос не си прави сега плановете ,ако е така то ще има обявление)- за старите сгради - трябва да са строени преди 1996г. ,още по-добре преди 89г.След заснемането се прави „ремонт"
ВАЖНО!!! не се барат основите ,в общи лини ЗУТ-а казва ,че една сграда съществува докато съществуват нейните основи (горе-долу).
В коя община ще е начинанието?