Връщане на стока Deichmann
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Връщане на стока Deichmann
Това "право" със сигурност никъде не е написано
Отказа по-каквато и да е причина е някакъв вид дискриминация и ако клиента си знае правата и държи на тях търговеца може да го отнесе.

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
maxpayne написа:Вие все едно откривате топлата вода в търговията на дребно и никой никъде по света не е имал магазин, в който е приемал върната стока. Хората отдавна са изчислили, че статистически е по-изгодно да приемат малък брой върнати продукти. Предполагам, че ако си отишъл да купиш 200 чифта дънки от Турция, които да продадеш на пазара в Каспичан нещата за теб стоят малко по-различно, ама е смешно един магазин, който се опитва да държи някакво ниво за пред публиката да се цигани за стока, чийто производствени разходи са 10-20% от продажната цена. Виж обаче не оправдавам много автора за това, че е ходил по улицата с обувките - за мен разумното е ако имаш съмнения да ги разтъпчеш у вас.
Никой не открива топлата вода. Не казвам че не трябва да се приемат върнати стоки, но няма закон който да дава това право на клиента. Факт е че въпреки това по-голямата част от търговците го правят, БЕЗ да са длъжни.
Може би това е законния начин за дискриминация

stefan4o написа:Аз пък друго не мога да се начудя. Как някой ще си купи дреха/обувка, която му е видимо неудобна и ще разчита, че ще отпуснеКато нямаш номер, който да ти е удобен просто си харесай друг модел, който ти е добре на крака или изобщо не си купувай
Колега след като си взех парите (ще обясня за това по-долу) си купих маратонки от друг магазин,които също ми стягаха малко в предната си част,и след точно 1час носене се отпуснаха вече,така и за тези мислех,че ще стане така,защото от години вече така си избирам маратонки,които и до ден днешен ми стават перфектно на крака.Ако си взема по-големи - ще ми хлопат винаги.

Грешка от моя страна - да има,но я поправих като приведох маратонките във вид,в който не са тези,които са разтъпкани в магазина даже

Смея да кажа,че отношението в този Дайхман беше на невероятно учудващо ниво за мен.

Ще продължавам да обикалям в него,евентуално да закупувам стоки,защото 4 пъти съм с взимал неща за немного пари,които държат много.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”