Връщане на стока Deichmann

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Връщане на стока Deichmann

Мнениеот ktamen » Пон 07 май 2012 14:25

Това "право" със сигурност никъде не е написано :!: Отказа по-каквато и да е причина е някакъв вид дискриминация и ако клиента си знае правата и държи на тях търговеца може да го отнесе.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 07 май 2012 16:02

maxpayne написа:Вие все едно откривате топлата вода в търговията на дребно и никой никъде по света не е имал магазин, в който е приемал върната стока. Хората отдавна са изчислили, че статистически е по-изгодно да приемат малък брой върнати продукти. Предполагам, че ако си отишъл да купиш 200 чифта дънки от Турция, които да продадеш на пазара в Каспичан нещата за теб стоят малко по-различно, ама е смешно един магазин, който се опитва да държи някакво ниво за пред публиката да се цигани за стока, чийто производствени разходи са 10-20% от продажната цена. Виж обаче не оправдавам много автора за това, че е ходил по улицата с обувките - за мен разумното е ако имаш съмнения да ги разтъпчеш у вас.

Никой не открива топлата вода. Не казвам че не трябва да се приемат върнати стоки, но няма закон който да дава това право на клиента. Факт е че въпреки това по-голямата част от търговците го правят, БЕЗ да са длъжни.
Може би това е законния начин за дискриминация mhihi

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 09 май 2012 23:23

stefan4o написа:Аз пък друго не мога да се начудя. Как някой ще си купи дреха/обувка, която му е видимо неудобна и ще разчита, че ще отпусне :lol: Като нямаш номер, който да ти е удобен просто си харесай друг модел, който ти е добре на крака или изобщо не си купувай :shock

Колега след като си взех парите (ще обясня за това по-долу) си купих маратонки от друг магазин,които също ми стягаха малко в предната си част,и след точно 1час носене се отпуснаха вече,така и за тези мислех,че ще стане така,защото от години вече така си избирам маратонки,които и до ден днешен ми стават перфектно на крака.Ако си взема по-големи - ще ми хлопат винаги. :beer

Грешка от моя страна - да има,но я поправих като приведох маратонките във вид,в който не са тези,които са разтъпкани в магазина даже :beer .Щом в магазина ме питаха дали съм ги носил,а аз не казах,че не съм ,а просто им обясних,че съм ги привел в годен търговски вид,за да може евентуално ако не намеря аналог,и има начин да ги върна да бъдат на нивото,на което са и другите им стоки.Управителката също толкова любезна ,колкото и консултантките ми обясни за опциите ми,които имам.Естествено потърсих пак други маратонки да ги разменим,но се оказа,че нямаха номер от други,които харесах,та се стигна до въпроса дали мога да си взема парите.Тя ми каза,че имам пълното право да го направя,щом не могат да ми предложат нещо друго.Върнаха ми парите,пожелаха ми лек ден,взеха си гуменките,които и тя установи,че се различават в скосяването си отпред,извиниха ми се даже, и по живо по здраво си тръгнах :да:

Смея да кажа,че отношението в този Дайхман беше на невероятно учудващо ниво за мен. :да: :да:
Ще продължавам да обикалям в него,евентуално да закупувам стоки,защото 4 пъти съм с взимал неща за немного пари,които държат много.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”