Разход на гориво - Голф 4 1.9 TDI AGR -Решен-"Заспало табло"
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Разход на гориво - Голф 4 1.9 TDI AGR -Решен-"Заспало табло"
Здравейте колеги.Интересува ме нормален ли е разход от около 8/100 градско.Знам ,че се засича пълен/пълен но нямам такава възможност.Казуса е следния:Заредих за 20 лв това са 7.6 литра,точно ми беше светнала лампата.Минах 82 км градско без изобщо да я натискам,каране само пенсионерската до 1800 оборота и като се стремя редовно да съм на 4-та предавка.На не толкова кратки разтояния , колата си загрява до 90 градуса.Нарочно сипах за 10 лв преди малко това са 3.77 л. а лампата продължава да свети и зумера като дам на контакт.Колко е тая резерва и нормален ли е този разход?
Последна промяна от ДАНЧО на Чет 10 май 2012 19:30, променено общо 1 път.
- 90hp power
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на гориво - Голф 4 1.9 TDI AGR
и на мен ми се е случвало за 10 лв да немога да я угася лампата . все пак май резервата е 6-7 литра май. ако си изразходвал бая от резервата защо се чудиш
иначе и моят голф е агр

- ДАНЧО
Веднага заредих. Да съм минал максимум 500 метра на резерва. Стрелката мръдна но зумера писка и лампата продължава да свети
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Неможе да се каже така дали е нормално. Засечи го на дълъг път и тогава го мисли. 
ПП: зумерите на ВАГ от г4 и б5 насам ми се струват доста точни, може да го използваш за засичане, но поне на 60-70лв нафта за да получиш приблизително верен резултат

ПП: зумерите на ВАГ от г4 и б5 насам ми се струват доста точни, може да го използваш за засичане, но поне на 60-70лв нафта за да получиш приблизително верен резултат

- Not_another
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не е пълен, почти никога не можеш да го хванаш, все ще играе.
Не знам на стандартния как е, на 62 литровия резервоар по спецификации резервата е около 7 литра.
Иначе ако си на кратки разстояния, сигурно разхода ти е около 7 с такова каране. имаше една хубава темичка за икономичното каране на TDI извадена от Ауди форума.
1800 са правилните обороти за двигателя, но ти трябва 5-та предавка за да си най-икономичен. Това ще рече обаче мин. скорост около 65 км/ч
Аз съм също с AGR, 4motion variant и в икономичен режим ми дава 6 разход. Но е полуградско - Околомръсното и Брюксел.
Не знам на стандартния как е, на 62 литровия резервоар по спецификации резервата е около 7 литра.
Иначе ако си на кратки разстояния, сигурно разхода ти е около 7 с такова каране. имаше една хубава темичка за икономичното каране на TDI извадена от Ауди форума.
1800 са правилните обороти за двигателя, но ти трябва 5-та предавка за да си най-икономичен. Това ще рече обаче мин. скорост около 65 км/ч
Аз съм също с AGR, 4motion variant и в икономичен режим ми дава 6 разход. Но е полуградско - Околомръсното и Брюксел.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Така не се засича.Пълниш догоре караш колкото караш връщаш се и пак пълниш(ала пуста му "криза") и после смяташ. Иначе 8л./100км. с хубава нафта на тоя мотор са му много.Градско при нормално каране ми е падало до 6-6.5л/100км. и то в купе на Октавиа,която е по-тежка от Голфа. Най-вероятната причина ще да е от кофти нафта. Моя Голф дето е маааалко над стоков и се кара по-така (
) дава 7.3-7.4л.

пак почнахте да мерите на педи 
то зависи и от градското и от това дали на 1 път за изминати километрите. ако всеки ден по 3,4 км и после спираш да истине, освен това през 300м светофари - колко да гори
.
дизела е икономичен ако не се гаси.
засеги го няколко пъти и то не с по 20лв, че отклонението може да ти е много голямо.
а и да ти кажа честно - ще я засичаш 10тина пъти, па после ще кажеш - майната й - колкото гори толкоз. аз по един и същи маршрут съм имал по 2л/100 разлика при това като зареждам от едно и също място и движение с една и съща скорост. А сега ми кажи от какво е
. Пълни догоре и да ти е мирна главата от сметки - ще живееш по дълго без толкоз главоблъсканици 

то зависи и от градското и от това дали на 1 път за изминати километрите. ако всеки ден по 3,4 км и после спираш да истине, освен това през 300м светофари - колко да гори

дизела е икономичен ако не се гаси.
засеги го няколко пъти и то не с по 20лв, че отклонението може да ти е много голямо.
а и да ти кажа честно - ще я засичаш 10тина пъти, па после ще кажеш - майната й - колкото гори толкоз. аз по един и същи маршрут съм имал по 2л/100 разлика при това като зареждам от едно и също място и движение с една и съща скорост. А сега ми кажи от какво е

- ДАНЧО
Мдаа , със сигурност сте прави.Но все ми се струва,че старата ми кочинка (3-ка 1Z)беше по икономична,а може би се бъркам ,щото там нямах зумер и лампа за горивото.За извънградско съм доволен минах 120 км с 6 литра,като 20-тина километра на климатик.Явно и скъпото гориво ми се отразява , щото преди намирах нафта за по 2 лв. а сега няма от къде
Прав си колега , почва да ми писва да я засичам,явно този мотор си е доста лаком в града.Майната и колкото толкова , ще я зареждам с колкото мога 10 20 лева , колкото отделя.Снощи си мислих да я позаредя,но жена ми звънна и вика "На детето памперсите свършиха"
Така ,че имам си други по важни неща от скапаната нафта! 

- ДАНЧО
Днес реших отново да изгася тази лампа,но отново не стана.Отново заредих за 10 лв 3,80 л но отново не угасна.Интересното е ,че стрелката на горивото не е в червеното а от днес е почти на втората чертичка.Бихте ли ми обяснили как колата разбира колко гориво получава.Щом за два дни съм сипал общо 8 л нафта,а преди това лампата точно ми светна не съм горил от "резервата".За тези 2 дни съм минал максимум 15 км. 

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
да не ти е заспало таблото колега?И на мен често се случва....изкарай двете бушончета,които са за таблото или разкачи клемите и ще се оправи 

Последна промяна от VALENTINO87 на Чет 10 май 2012 19:06, променено общо 1 път.
-
- ДАНЧО
Re: Разход на гориво - Голф 4 1.9 TDI AGR -Решен-"Заспало табло"

Благодаря колега, преди малко слязох до колата и се оказа точно това.Размених им местата на бушоните и вече не свети проклетата лампа

Между другото преди 10-тина дена както си карах и изчезна всичко по таблото , изгасих пак запалих и се оправи.Възможно ли е от тогава да е станало нещо?И ще имам ли проблем занапред?Трябва ли да взема някакви мерки?
Колега още веднъж благодаря ,че ме светна

-
Re: Разход на гориво - Голф 4 1.9 TDI AGR -Решен-"Заспало табло"
не е станало тогава,когато ти се е рестартирало само...просто като си на резерва и зумера,заедно с лампата,понякога задържат и се получаво "заспиване" на таблото.Незнам точно на какво се дължи,но не е болка за умиране....с евтините ни горива и карането на резерва,така се получава

Върни се в “Дизелови агрегати”