За или против лети джанти през зимата!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пон 16 окт 2006 18:51

ако имаш втори комплект стоманени джанти лесно да кажеш че с тях по добре и аз съм ЗА.........

но ако ти искат за криви ръждясали тенекета 160 лв :oops: , без вентил :!: отделно боя и изправяне ,тасове, монтаж, демонтаж ...та те станаха на 260 лв :shock /Нямам време да си ги чистя и правя сам/ Не смятаме цифрата на бензина и загубено време по морги,гумаджийници и т.н.
е дайте ми 3 причини че не си струва НОВИ лети примерно за 400 лв ....
да не говорим за корозирала джанта как разказва играта на хубава гума по борда / не искам да ми изпусне въздуха и да прецакам гуми....
а за дупките, ако вляза в трап, който да счупи джанта...вярвайте , повече ще ме боли за окачване , а не за 100-те лева / ако търсиш една стоманена - примерно спешно - 40 BGN не ти мърдат на брой а + 60 е нова лята :!: /

друга тема е колко са "прави" , "неподатливи" на дупки едни добре изправени джанти който вече не са закалени..... :roll:
Та твърдо за ТАКИВА каквито имате /бихте си позволили/ , били те лети или стоманени .Аз лично държа на добрите гуми .....

P.S. и кво ги пазите тия коли,като влезем в EU ще си вземем всички по еднин VAG нов от магазина :D :twisted: :wink:

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пон 16 окт 2006 19:47

[quote="Svetilio"]е дайте ми 3 причини че не си струва НОВИ лети примерно за 400 лв ....
Къде е това мяста колега дето има НОВИ лети джанти за 100лв. :?: Вземи ни светни и нас да го научим. :)

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пон 16 окт 2006 19:48

http://www.motoexpert.bg/alloy/price-html/CMS%202006.htm
купи и гуми и искай отстъпка....
цените са същите и в Диана и на други места за тази марка + рингове, капачки и комплект болтове , не е OZ или BBS ама поне са нови

P.S. съжалявам ако се е получило като реклама :?

Последна промяна от Svetilio на Пон 16 окт 2006 21:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Пон 16 окт 2006 21:35

И аз мисля да карам с ЛД . Единствените ми опасения са че алуминия става по крехък и "чуплив" при ниски температури а съм с ниски гуми а и карам по хубавите софииски пътища колкото до колегите с корозиятя - всички ЧИТАВИ джанти са с лаково покритие -като ламарините та да кажете че солта ги разяжда или пък даже непочистения сняг ги криви през ноща еми :shock
Да карам колата си с красивите ЛД за мен удоволствие , пък ако изгърмя зимата ще си плащам , иначе е по добре да си карам некои москал от страх да ни и стане нещо на любимата .
Пък и както казаха колегите след равносметка като пари при евентуални проблеми с ЛД а от друга страна закупуването на железарии маи не си заслужава много .
Успех и безавариина зима на всички :wink:

Потребителски аватар
lz1kka
Автомобил: Audi S7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lz1kka » Вто 17 окт 2006 9:00

Верно е, че гъзарията почивен ден няма но аз специално не рискувам. Директно махам летите ми джанти 16-ки и слагам грозни, железни 15-ки с тасчета върху тях :wink: Не е много красиво но такова е положението...А и парички спестявам...

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Вто 17 окт 2006 18:29

твърдо съм против летите джанти за зимата и особено ако си с малък профил на гумата като мен,имам си един камплект железарки и щом дойде времето слагам ги и не ми пука че ще се покривят или надраскат една тасчета отгоре и газ

Потребителски аватар
Valcho^
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Valcho^ » Вто 17 окт 2006 20:05

АЗ от личен опит бих споделил че за зимата е по-добре с железни джанти, защото дупките изиграват лоша шега :) веднъж така през зимата изкривих едната лдж. и си купих железни, 2ра употреба(не бяха много скъпи) от 4бр. еднада беше чисто нова,защото джантите били от БМВ и 1та била резервната, но пък като се изкриви железната джанта с един чук се оправя много лесно
:lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”