комби- затъмнени стъкла
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
комби- затъмнени стъкла
Колко от вас имат комбита, и на колко от вас стъклата са затъмнени. Предимства и недостатъци. Какъв е начина да сложиш трайно фолио?
- badboy_pl
- Автомобил:
- Двигател:
При катафалки като нащте е малко кофти ако трябва да се оглеждаш назад или малко по диагонал ако фолиото е от най-тъмните.Аз и затова не съм си сложил/засега/.На старата имах ама беше кофти ама пък пуста гъзария.Мислех само на най-задните прозорци да слагам щтото нямам щтора ама щте е много грозно.А пък за фолиото:и тва най-евтиното е добро/няма да се набутваш с тези от ,,тунинг'' магазините/ стига да го слагаш добре/хубаво да изчистиш прозорците и да изгониш въздуха като сложиш фолиото/.
- vesellin
- Автомобил: Mitsubishi ASX
- Двигател: 4N14
- Контакти:
неразбирам защо обиждаш комбитата с "катафалка"
стигнал съм до извода, че комбито има много по-добра возия от седана
(личен опит) А това за затъмнените стъкла... защо да пречат да се гледа .. аз като затъмня задните 2 (тоест на задните седалки и на багажника) и задното стъкло, остава да се доверявам напълно на огледалата. Но тъй като нямам щора и всичко ми се вижда в багажника при мене е ... такъв върпоса, че не ми се дават 120 лева за щора. След като мога да дам 15-тина лева за фолио. Само не знам на задното стъкло разрешено ли е или там да сложа ... "перде" има едни такива щорички ... (мисля че ще е грозно) и ще сложа и там фолио (незнам как ще го понесе от нагревателите на задното стъкло) А вчера много се изкефих на едно голфче, беше със едно фолио ... като огледало беше станал Супер 

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване
на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила,
осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при
наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
демек никъде нищо не пише за задното стъкло...
на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила,
осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при
наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
демек никъде нищо не пише за задното стъкло...
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
За да бъда конкретен - извадка:
Закон
Раздел XX
Задължения на водачите на пътни превозни средства
Чл.105. (изм.,ДВ,бр.43 от 2002 г.)
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Правилник за прилагане на закона
Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Закон
Раздел XX
(1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
- nuno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е доста старо,питаи някои катаджия за да видиш че Драго е прав.Vlad777 написа:За да бъда конкретен - извадка:
Закон
Раздел XX
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
nuno написа: Това е доста старо,питаи някои катаджия за да видиш че Драго е прав.
Старо е да. Но е в сила. А катаджиите не познават закона - поне не всички. Ако разгледаш това което аз съм постнал е 1:1 с това на Драго, но той цитира само закона. Освен закон обаче има и правилник, където пище за завеските.
Аз понеже съм със затъмнено задно стъкло отзад си нося закона в жабката... Ако възникне спор при проверка - изваждам го и спорът приключва.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”