Голф4 - Ужасна миризма в купето.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ!. Ужасна миризма в купето.

Мнениеот Boko* » Пон 07 май 2012 6:01

Много ти благодаря, ще направя това което ми казваш. Свалям жапката , дано лесно се справя и с вентилатора и ще пръсна с пяната направо по изпарителя. И никакъв друг препарат няма да използвам. Ще пиша пак ( може и на лично )

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Re: Голф4 - Ужасна миризма в купето.

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 май 2012 13:25

zfa159 :bowdown :bowdown :bowdown . Добре че хвърли малко светлина по въпроса с които доста се спекулира.
От няколко години недоумявам ,но спазвам стриктно инструкциите на препратаите за пръскане (които са подобни на линка във второто мнение).Първо за чий ти е да пускаш климатика докато пръскаш - да прави конденз :shock .После кой пръскаш в духалките :shock .От тая година и аз помислих малко и миналат седмица просто дадох клапата на рециркулация ,изключих колата ,напъхах накрайника през решетката на клапата (намира се над краката на пасажера) докато опре (вероятно в изпрарителя)и пръсках.Лошото е ,че после все пак пуснах рециркулация и то докато карах вътре в колата 20ина минути :banghead: .Да не говорим ,че на следващия ден возих и децата :banghead: :banghead: .

zfa159 написа:Препаратите,които действат наистина,са Errecom,'талянски и Clim,който се ползва за домашни климатици.

Ся ако кажеш и къде се намират и колко струват :lol:

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Пон 07 май 2012 20:12

А да попитам как мирише фреона?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 07 май 2012 23:37

Boko* написа:А да попитам как мирише фреона?

Няма как да се опише,ако не си си навирал носа в тази техника,но по подразбиране-по скоро мирише разтвореното масло в него.Има си уредчета да го "миришат" и да пищят.
Общо казано-мирише като поне 100лв.(на цяло) :lol:

Потребителски аватар
gozzu
Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
Двигател: BDE 2002 г

Мнениеот gozzu » Вто 08 май 2012 10:06

При мен на Голф 3 с климатроник, миналата година по това време миризмата беше като че ли има умрял плъх в колата и то бая силно смърдеше scare . Пробвах различни препарати които се пръскат я през духалките я под филтъра на купето, но без резултат. Миризмата изчезна след две процедури през около десетина дни с препарата на снимките по препоръка на zfa159 за което сърдечно му благодаря, за това лято мисля да направя профилактика пак със същия препарат. Не го знам как се казва, че по него всичко е на японски написано :screwy но свърши идеална работа, до сега няма и следа от неприятни миризми.
П.П. Днес го разкрих, казва се "Фумигатор – за автомобили"
Изображение
Изображение

Последна промяна от gozzu на Сря 09 май 2012 10:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Вто 08 май 2012 14:41

от къде си закупил този препарат, и каква му е цената?

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Вто 08 май 2012 17:34

zfa159 написа:Да кажа,че се вижда изпарителя,е доста пресилено,ама през дупката за вентилатора може да се бърка до него и да се пръска със спрей,като ако изсипеш достатъчно,покрива цялата площ на изпарителя

Днес я дадох на майстор, махна жапката и вентилатора и изцърка цял флакон пяна МОТИП на питата. Биля е черна.
Ще видим какво е станало. Каза, че от дренажа е текло, а за фреон ми каза, че ако изтича вече няма да имам студено. Искрено се надявам да спечеля тзи битка.
След колко време да очаквам мириса на пролетта.
И ако не стане какво да правя? Да повтарям ли процедурата със същия или да мина на Вщрт или Ереком ( килърбакт). За втория не знам къде се продава.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 08 май 2012 23:22

Мале как се психирах от тая тема, дано да не става такова нещо и при мен, че къде ще търся такива майстори не знам !

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 10 май 2012 11:13

Тоя фумигатор заедно с някакъв вариант под формата на спрей ги намерих тук:
http://aronbg.glance-bg.com/spray.php#

Ако се вдигне филтъра за купето и се напръска под него ще стигне ли до питата и има ли опасност нещо по вентилатора или друго да се прецака?

п.п. сега получих от вносителя данните на фирми в София, които имат този препарат:
АУТО ФРОСТ КОМФОРТ--тел 02/4438982
МИЛЧЕВ СИН ООД 02 /489 70 81, 489 70 82

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Чет 10 май 2012 15:49

Boko* написа:
zfa159 написа:Да кажа,че се вижда изпарителя,е доста пресилено,ама през дупката за вентилатора може да се бърка до него и да се пръска със спрей,като ако изсипеш достатъчно,покрива цялата площ на изпарителя

Днес я дадох на майстор, махна жапката и вентилатора и изцърка цял флакон пяна МОТИП на питата. Биля е черна.
Ще видим какво е станало. Каза, че от дренажа е текло, а за фреон ми каза, че ако изтича вече няма да имам студено. Искрено се надявам да спечеля тзи битка.
След колко време да очаквам мириса на пролетта.
И ако не стане какво да правя? Да повтарям ли процедурата със същия или да мина на Вщрт или Ереком ( килърбакт). За втория не знам къде се продава.

Ереком можеш да намериш в Технотех Габрово,къде е магазина незнам,но знам,че има там такъв на ереком,защото сме от една мрежа.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 11 май 2012 8:30

Ереком в София продава Нитех в Дружба и поддържат прилична наличност.Това китайското го има в Ауто фрост наистина, за другия магазин не съм чувал дори :)

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Сря 04 юли 2012 21:59

Явно губя борбата с миризмата. особено в жегите, като изключа компресора става нещо ужасно: влага и смрад.
дадох около 200 лв. за химии ( пробвал съм абсолщно всичко що е по форумите без лизол - никъде го няма в БГ ), но вярата ми се изпари.
Идва ми да продам колата, въпреки, че всичко друго е перфектно, а и има ли гаранция , че като взема друга няма да се повтори същото.
Готов съм да сменям радиатори, пити , чудесии, само , че явно това е доста рисковано.
Ще си я карам така, въпреки ,че с влизането веднага се закашлям, абе изобщо ако ми беше казал някопй че като купувам кола трябва да мириша духалките, нямаше да му повярвам.
Приятели ми казват, че си внушавам , но нали карам и други авомобили с климатик, там такова нещо няма.
Не ми остават много алтернативи, н о ако някмой има някаква спасителна идея, ще се уловя като удавник за сламка.
Това в сервизите с ултразвук добро ли е? И къде има такова във ВТ, Габрово или Варна.
Или пък добри специалисти по разглабяне и почистване на питата в трите града.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 04 юли 2012 22:47

не разбрах точно,но не е ли най-добре да си земеш няколко почивни дни и да го разкостиш малко тоя климатик и в частност въздуховодите.Толкова различни препарати и химии си наблъскал вече,че е нормално да са влошат нещата.Свали ги тея въздуховоди и ги почисти до основи но с нещо неутрално,без химии. :( :(

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Сря 04 юли 2012 22:53

Със сигурност аз не мога сам да направя това.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 04 юли 2012 23:07

Скоро се надявам да мина и аз процедурата с разглабяне и основно почистване, дано се оправи.
За сега временно решавам проблемите - включих вентилатора на макс и свалих филтъра за купето, през отвора напръсках обилно със спрей за климатици и изчаках известно време да се разнесе из системата. Сложих ароматизатор тип "борче" върху филтъра за купето. Около 5-10 дни се носише приятна миризма в купето, вече минаха около 15-20 дни и май трябва да повтарям процедурата, че изключа ли климатика и миризмата е ужасна.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”