Колеги,от скоро имам проблем при първоначално палене.
Когато двигателят е студен, при паленето се чува един удар,но когато загрее,всяко следващо палене е меко и спокойно и така до следващата сутрин с нов удар.
Колата е пасат Б6.
Може ли да е маховик?
Пасат Б6 ритане при първоначално палене
Re: Ритане при първоначално палене Пасат Б6
a самото въртене дали ти се струва да е по-малко отколкото трябва ? Имам в предвид - дали при студен двигател първоначално тръгва да върти все едно на по-ниски обороти и постепенно засилва оборотите?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
koparambo написа:Може ли да е маховик?
Най-вероятно
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
При мен все едно рита от изгоряла една свещ. Особено се усещаше през зимата под -10С
Въртенето е нормално и в момента на запалването се чува удара и то само при студен двигател.
После вече няма проблеми.
После вече няма проблеми.
само да ти кажа, че и при мен има нещо такова. пали по трудно на студен двигател. както написах все едно по мудно върти стартера и ми се струва че от там самото запалване не е толкова равномерно и понякога ми се случва нещо като това което си описал като "ритане". Като по-голямо разтрисане на двигателя е и не ми се струва съвсем нормално. лошото е че го прави от време на време и то след дълъг престои - 4,5 часа. поне 10 сервиза обиколих, че ме дразни и резултата е около 1000 лв назад за диагностики и "разрешаване" на проблеми които с нищо не помогнаха. Включително и над 10 дни престои в VW. След ремонт на стартер - последната ми препоръка е да се смени нацяло стартера. Иначе смених свещи, провериха се сумати помпи и системи, компютъра не показва грешки.
сега видях въпроса и за маховика. на няколко пъти и аз питах не може ли да е от него и няма ли как да се диагностицира това - отговора беше че се върви по системата стъпка по стъпка и в момента сме до стартера, като вариант да се сложи друг стартер , дори само за пробата дали е от него - не съществува в нито 1 сервиз от тия където ходих - трябва да си го платиш и ако не е от него - си е за твоя сметка.
Да така е.Като престои 10-12 часа, тогава се чува удара,но не вярвам да е от стартера,защото първоначално въртенето си е бързо и равномерно.
Колеги и при мен се появи същият проблем от скоро,само когато е студена и само при първото палене го има това думкане и разстрисане на цялата кола. Според мен е изгоряла подгревна свещ. На това мнение съм защото вече няколко пъти я тествах,като подгрея 3-4 пъти преди да запала,това думкане и разстрисането на колата е вече съвсем минимално. Ще я вкарам в бокса след 10-15 дена защото в момента не съм в БГ. Ще пиша когато имам окончателен отговор на проблема. 

- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Колега при тези температури не търси проблема си в свещите 

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подгревните свещи при теб греят под нула градуса.
Така че не ги търси за причина в тресенето.
Така че не ги търси за причина в тресенето.
А как да си обясна това,че като подгрея 3-4 пъти и тресенето намаля значително?
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По-скоро ти пада горивото. С даването на контакт включваш помпата.
Може да си за смяна на гумените О-пръстени на дюзите.
Може да си за смяна на гумените О-пръстени на дюзите.
- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Много ранен тайминг? 

Върни се в “Дизелови агрегати”